POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
3 Ağustos 2021 Salı - 08:41

İzmir'e 153 metrelik yeni gökdelen!

Folkart A.Ş., Vega Projesi’nde kapasite artışına gitme kararı aldı. Projedeki 293 adet konutun 361 adet konuta, 541 adet rezidans ofisin 640 adet rezidans ofise, 17 adet ticari dükkanın 31 adet ticari dükkana artışının sağlanacağı dosyada yer aldı. Zemindeki katlarla birlikte çatı da hesaba katıldığında yapının 153 metrelik yükseklikte olacağı belirtildi. Proje için 175 milyon TL’lik bir bedel belirlendi. Yeni proje Nova ismini alacak.

İzmir e 153 metrelik yeni gökdelen!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. Konak’ın Halkapınar bölgesinde bulunan Vega Projesi’nde kapasite artışına gitmek için hamle yaptı.

Toplu Konut ve Ticaret Merkezi kapasite artışı bilgilerinin yer aldığı proje dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

İnşaatına başlanılan Vega'nın hemen yanında yer alacak Nova Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi. Bu kapsamda Vega Projesi’ndeki 293 adet konutun 361 adet konuta, 541 adet rezidans ofisin 640 adet rezidans ofise, 17 adet ticari dükkanın 31 adet ticari dükkana artışı sağlanacak. Proje için 175 milyon TL’lik bir bedel belirlendi.

Projenin parselinde riskli yapı olduğu belirtildi. İnşaata başlanmadan önce riskli yapının firma tarafından yıkılacağı ve gerekli işlemlerin de yerine getirileceği öğrenildi. Zemindeki katlarla birlikte çatı da hesaba katıldığında yapının 153 metrelik yükseklikte olacağı belirtildi.

İZMİR’E YAKIŞIR MODERN BİR CAZİBE MERKEZİ!
Dosyada proje yeriyle ilgili bilgiler verilirken, “Toplu Konut ve Ticaret Merkezi Kapasite Artışı (NOVA Projesi)’nde tek bir blok tasarlanmış olup, Zemin-3 bodrum katlar otopark, Zemin kat ve Zemin+1 kat ticari dükkanlar, Zemin+2 ve 3. kat sosyal tesisler, 4. kat ila 14. Kat arası konutlar ve 15. Kat ila 38. Kat arası Rezidans Ofisler olarak planlanmıştır. Proje alanının güneyinden metro hattı/demiryolu hattı güzergahı geçmekte olup, kuzeyinde ise Mürselpaşa Bulvarı Yan Yolu bulunmaktadır. Bölge ticari hareketliliği ve ulaşılabilirliği yüksek bir alanda yer almaktadır. Proje alanında kötü durumda bulunan riskli yapının kaldırılarak, İzmir’e yakışır nitelikte modern bir cazibe merkezi ve yerleşim biriminin kurulacak olması projenin önemini arttırmaktadır. Ayrıca söz konusu proje; altyapı birimleri, içme suyu, kanalizasyon, telekom, yağmur suyu, doğalgaz ve elektrik hattı v.b. yapıları da içerecektir. Projenin Konut ve Ticaret Merkezi niteliğinde olması, konut ve dükkanların her türlü bakım ve güvenlik hizmetlerinin yüklenici firma tarafından yapılacak olması, resmi makamların kontrolü açısından tek tek şahıslar yerine, yönetimi muhatap alacak olmaları açısından da önemli bir avantajdır” ifadeleri yer aldı.

TEKNİK BİLGİLENDİRME
Notlarda şu bilgiye de yer verildi: ÇED Gerekli Değildir Kararı bulunan Halkapınar (VEGA) Toplu Konut ve Ticaret Merkezi projesinin inşaat işlemlerine başlanılmış olup, temel inşaatı tamamlanmış, kaba inşaatı da tamamlanmak üzeredir. VEGA Projesi 293 Adet Konut ve 541 Adet Rezidans Ofis, 22 Adet Zemin Ofis, 17 adet ticari dükkan olarak tasarlanmıştır. Toplu Konut ve Ticaret Merkezi Kapasite Artışı (NOVA Projesi); 68 Adet Konut, 99 Rezidans Ofis ve 14 Dükkan olarak tasarlanmıştır. ÇED Yönetmeliği bakımından değerlendirmeler yapıldığında; ÇED Gerekli Değildir Kararı bulunan VEGA Projesinde yer alacak 293 Adet Konuta, NOVA Konut Projesi ile 68 Adet Konut ilave edilerek, 361 Adet Toplam Konut kapasitesine ulaşılacaktır.

 
MSB'den 'yangın söndürme' açıklaması
 
Bornova'da can dostlar için bir yatırım daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Muş duyurdu: En yüksek temmuz ayı ihracatı
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, temmuz ayına ilişkin dış ticaret verilerini ...
Ülke genelinde elektrik kesintileri: Kurumlardan ilk açıklama
Türkiye genelinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintilere ilişkin ...
Çevre dostu ulaşım aracı bisiklet ihracatta rekora pedal basıyor
Çevre dostu ulaşım aracı bisiklet ihracatta rekora pedal basıyor. Daha ...
 
İzmir iş dünyasından 'aşı kartı' çağrısı!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege ...
'Gökdelen tartışmaları'nın gölgesinde o liste: İşte İzmir'in en yüksek binaları!
İzmir'de geride kalan yıllarda yapımı tamamlanan, şu an inşaatı devam ...
İZTO'dan İzmir Limanı için reçete: Yeni süreçte neler yapılmalı?
İzmir Ticaret Odası tarafından kentteki limanlar için yapılan genel değerlendirmede ...
 
Akaryakıt satışında rekor kırıldı
Kurban Bayramı tatilinin başladığı 17 Temmuz'un bir gün öncesinde 104 ...
İzmir'deki o turizm tesis alanı konuta çevrildi: İşte yeni emsaller!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla'nın Çamlıçay Mahallesi'nde 5 parselde ...
Taze incir ihracatında hedef 75 milyon dolar
Türkiye'nin üretiminde lider olduğu taze incirde bu sezon 75 milyon dolarlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri