POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
12 Ocak 2021 Salı - 14:20

İzmir'e 2 bin kişilik yeni kız öğrenci yurdu

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Ege Üniversitesi yerleşkesinde yaptırılan ve İzmir'deki çeşitli üniversitelerde eğitim gören öğrencilere konforlu barınma imkanı sunacak 2 bin kişilik kız öğrenci yurdu tamamlandı. Yüze yüze eğitimin başlaması durumunda şubat ayında öğrencileri ağırlaması beklenen 5 yıldızlı otel konforundaki yurt, gençlere ev ortamında yaşama hissi sunacak şekilde tasarlandı.

İzmir e 2 bin kişilik yeni kız öğrenci yurdu

Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) Ege Üniversitesi (EÜ) yerleşkesinde yaptırılan ve 2 bin kişilik etabı tamamlanan kız öğrenci yurdu, İzmir'deki farklı üniversitelerde eğitim gören öğrencilere yüksek konforda barınma imkanı sunacak.

Evlerinden uzakta yüksek öğrenim görecek öğrencilerin en büyük sorunlarının başında barınma gelirken KYK, son yıllarda yenilenen yurtların yanı sıra yeni açtığı yurtlarla öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılıyor. 

Bu kapsamda, İzmir'deki EÜ yerleşkesinde 4 etaptan oluşan toplam 7 bin kişilik yurtların 2 bin kişilik ilk etabında çalışmalar tamamlandı. Şubat ayında yüz yüze eğitimin başlaması durumunda öğrencilere kapılarını açması beklenen yurtta her odada en fazla 4 öğrenci kalabilecek.

Eski yurtlardaki ranzaların, yerini bazalara bıraktığı odalarda buzdolabı, tuvalet ve banyonun yanı sıra her öğrencinin ayrı çalışma masası, özel dolabı ve ayakkabılığı olacak.

Odalarda ayrıca etüt bölümü ve mescit de yer alacak. 

430 kişilik konferans salonu, yemekhane, faaliyet odaları, sergi alanı, büyük mescit gibi mekanların bulunduğu yurdun, bahçesinde de yürüyüş alanı, açık amfi ve yeşil alan yer alıyor.

Tüm etapları bittiğinde basketbol, futbol, tenis, voleybol gibi sportif alanların da bulunacağı kampüs, öğrencilere huzurlu barınma imkanı sunacak.

Yurt müdürü Fatma Bektaş, AA muhabirine, üniversite öğrencilerine otel konforunda barınma imkanı sağlamak istediklerini ve bu kapsamda yapılması planlanan 2 bin kişilik yurttaki çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Ailelerin çocuklarını emanet edecekleri yurtta, barınmanın yanı sıra yemek, temizlik ve güvenlik konularına da önem verildiğini vurgulayan Bektaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız, 'Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' bilinciyle, gençlerimizin en güzel şartlarda, konforlu yurtlarda barınması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Bu anlamda böyle bir yurdun yapılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Gençlik Spor Bakanımız ile İl Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrenciler ev ortamında hissedecek
Fatma Bektaş, 1960'lı yıllardan kalma eski yurtlarında doğal olarak zaman zaman sıkıntı çektiklerini ifade ederek, öğrencilerin en güzel koşullarda yaşamayı hak ettiğini vurguladı.

Bu doğrultuda inşaatına başlanan yurdun, kısa sürede tamamlandığını dile getiren Bektaş, şunları kaydetti:

"Yurdumuz 5 yıldızlı otel konforunda, odalar 4 kişilik, tuvaleti, banyosu içerisinde. Yataklar ayrı, çalışma alanı ayrı şekilde dizayn edildi. Sosyal tesislerin olduğu büyük bir alan. Gençlik ve Spor Bakanlığımız öğrencilerin rahat edebilmesi için her türlü fedakarlığı yapmış durumda. Salgın döneminde de ekipçe çalışmaların içinde olduk. Hep birlikte fedakarca öğrencilerin ev ortamında hissedecekleri bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Öğrencilerimiz geldiklerinde çok mutlu olacaklarını düşünüyorum. Çünkü gerçekten buranın eski yurtlarımızla düşünülmeyecek kadar farklı olduğunu görecekler. Ben 2000 yılında üniversiteden mezun oldum bizler bu konforu o dönemde göremedik. İstiyoruz ki öğrencilerimiz evlerinden uzak, gurbette ev konforunu yaşasın. Ev sıcaklığı olsun diye perdelerini bile evimizdeki perdelere benzer seçtik. Her bir ayrıntıyla tek tek ilgilendik. Bunların hepsini keyifle yaptık. Gençlerle olmak bizleri genç ve dinamik tutuyor. Bizler yurdumuzun gerçek sahipleri gençlerimizi heyecanla bekliyoruz."  

 
Bakanlık duyurdu: Eren Bülbül anısına operasyon!
 
Başkan Gümrükçü görme engelliler için kitap seslendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu: Eren Bülbül anısına operasyon!
İçişleri Bakanlığı'nca iç güvenlik operasyonları kapsamında 2021 yılında, ...
Pamukkale'de 4 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Denizli Pamukkale'de saat ...
Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki ...
 
Kısıtlamayı ihlal etti, üzerinden 'zehir' çıktı!
Konak ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edince devriye gezen ...
Çocuğunun gözü önünde boğularak öldürüldü!
İstanbul Bayrampaşa'da bir otelde çocuğuyla birlikte kalan Ferdane Kurt, ...
FETÖ'nün iki kritik ismi tutuklandı
Mahkeme, iki FETÖ'cünün etkin pişmanlık talebini reddetti.
 
KADES İzmir'de ikinci kez hayat kurtardı
İzmir'in Çiğli ilçesinde, Oğuzhan K. (29) barışmak için eski eşinin evine ...
İzmir'de kısıtlamada film gibi kovalamaca!
İzmir'in Konak ilçesinde, hakkında kesinleşmiş hapis ceza olan ve hırsızlıktan ...
Erdoğan açıkladı: Aşılama ne zaman başlayacak?
Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri