POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
6 Nisan 2020 Pazartesi - 11:57

İzmir'e korona tanı merkezi: Hedef günde 5000 bin test

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, üniversite bünyesinde Covid-19 Tanı Merkezi kurulacağını açıkladı. Açıklamada günde 5000 test yapılması hedeflendiği bildirildi.

İzmir e korona tanı merkezi: Hedef günde 5000 bin test

Çin’in Wuhan kentinde 2019’un son günlerinde başlayarak 3 ay gibi kısa bir sürede dünyaya yayılan Korono Virüs salgınıyla ilgili dünya çapında salgın (pandemi) ilan eden Dünya Sağlık Örgütü (WHO) küresel çapta önlemler alarak tüm ülkeleri ve akademik çevreleri mücadeleye katkı koymaya çağırdı. Bu çağrıya birçok ülkeden daha önce karşılık vererek önlemler alan Türkiye, virüsün en son bulaştığı ülkeler arasında yer aldı.

Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan Bilim Kurulunun önlemleriyle salgının seyri diğer ülkelere oranla daha düşük şekilde seyrederken, Avrupa ülkeleri ve ABD’de vaka sayıları yüz binlere kadar çıkması, alınan önlemlerin önemini ortaya koydu. Bu amaçla, Sağlık Bakanlığı ülkemizde gerçekleştirilen COVID-19 test sayısını arttırmak amacıyla Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na (TÜSEB) sorumluluk verdi. TÜSEB’in koordinasyonu ile çeşitli kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve üniversitelerden destek alınarak, Ankara, İstanbul ve İzmir’de COVID-19 tanı laboratuvarlarının oluşturulmasına karar verildi.

Alınan karar doğrultusunda DEÜ Sağlık Yerleşkesinde yer alan DEÜ Bioİzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi laboratuvarları çalışmalara başladı. “TUSEB - Dokuz Eylül Üniversitesi COVID 19 Tanı Merkezi” olarak adlandırılan bu merkezde, gerçek zamanlı PCR teknolojisi kullanılarak doğru, güvenilir ve hızlı analizlerin gerçekleştirileceği kaydedildi.

34 KİŞİLİK EKİP
Merkezde; Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 3 öğretim üyesinin sorumluluğunda; viroloji, mikrobiyoloji, biyokimya, biyoloji, moleküler biyoloji, genetik ve tıbbi biyoloji alanlarında uzman toplam 6 Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesinin denetiminde, TUSEB tarafından 3 aylık süre ile işe alınan 20 laboratuvar çalışanı ve üniversite tarafından sağlanan 8 destek elemanı çalışacağı açıklandı. Bu şekilde Ege Bölgesindeki COVID-19 salgının yönetilmesinde tanı, izlem ve salgın kontrol çalışmalarının en önemli verisini oluşturan laboratuvar tanı basamağına önemli bir katkı sağlayacağı, tam kapasite ile çalışmaya başladığında, günde 5000 teste kadar çıkılması hedeflendiği kaydedildi.

EN KISA SÜREDE AÇILACAK
Bioİzmir çatışı altında kurulacak olan TUSEB-Dokuz Eylül Üniversitesi COVID-19 Tanı Merkezi hakkında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Devletimiz ve milletimiz topyekün mücadele içerisinde, el birliği ile COVID-19 pandemisini en az hasarla atlatmak için çalışıyor. Şüphesiz ki Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Biz de üniversite hastanemiz ve hastane personelimiz ile bu mücadelede en ön saflarda yer alıyoruz. Çalışma arkadaşlarımız bu mücadeleyi insanüstü bir çabayla sürdürüyorlar. Şimdi devletimize, milletimize, insanlığa hizmet için bir fırsatımız daha var. Sağlık Bakanlığımızın aldığı kararlar doğrultusunda, Ankara, İstanbul ve İzmir’de kurulması planlanan COVID-19 Tanı Merkezlerinden birini üniversitemiz bünyesinde kuruyoruz. Bu konuda görevlendirdiğimiz viroloji, mikrobiyoloji, biyokimya, biyoloji, moleküler biyoloji, genetik ve tıbbi biyoloji alanlarındaki uzmanlarımız ve laboratuvar çalışanlarımız ile en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağız. Hedefimiz önce kendi bölgemiz ardından da ihtiyaç duyan bölgelere hizmet vermek olacak. Merkezimiz tam kapasiteye ulaştığında günde 5000 test yapılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

 
Pakdemirli açıkladı: 21 ilde uygulama başladı!
 
Çiğli'de bir hayati üretim daha: Entübe kutusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim konuştu: Virüsün ilacı yaz mı?
Malezya, Singapur ve Hong Kong'da corona virüs vaka sayısının nispeten ...
İlçe sağlık müdürü koronavirüse yakalandı!
Eskişehir Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Teyfik Duman, yapılan corona ...
Sağlık Bakanı Koca: Teması izole edemezsek...
Sağlık Bakanı Koca, il sağlık müdürlerine seslendiği konuşmasında, "(Kovid-19) ...
 
Prof. Dr. Oğuz Özyaral da virüse yakalandı
Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral corona virüse yakalandı.
Dünyada vaka sayısı 1.2 milyonu aştı
Dünya genelinde corona virüs vaka sayısı 1 milyon 200 bini aştı. Avrupa'da ...
Sendikadan performans ödemelerinde adalet isyanı!
Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Koçak çarpıcı açıklamalara imza ...
 
Virüse dirençli hale gelmek mümkün mü?
Alman uzmanlar, COVİD-19’a yakalandıktan sonra iyileşen hastaların, yeni ...
İyileşmiş hasta kanıyla tedavi ne zaman başlayacak?
Kızılay Başkanı Kınık, iyileşmiş Covid-19 hastalarından alınan plazma ...
Umut veren gelişme: İki aşı için testler başladı
Dünya üzerindeki corona virüs vakaları bir milyona yaklaşırken aşı çalışmaları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri