POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
15 Mayıs 2022 Pazar - 16:08

İzmir esnafı yeniden 'Mutlu' dedi, Soyer'den 'suda indirim' sözü geldi!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin 26. Olağan Genel Kurulu, Kaya Termal Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İzmir’de faaliyet gösteren 128 odanın yöneticilerinin oy kullandığı genel kurul sonucu mevcut başkan Zekeriya Mutlu yeni dönem için yeniden göreve seçildi. Öte yandan genel kurulda Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den suda indirim sözü geldi.

İzmir esnafı yeniden  Mutlu  dedi, Soyer den  suda indirim  sözü geldi!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin 26. Olağan Genel Kurulu, Kaya Termal Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İzmir’de faaliyet gösteren 128 odanın yöneticilerinin oy kullandığı genel kurul sonucu mevcut başkan Zekeriya Mutlu yeni dönem için yeniden göreve seçildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in yönettiği genel kurula, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı,  AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ile Atilla Sertel, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, siyasi partilerin il başkanları kamu kurumları müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.


İzmir’de faaliyet gösteren 128 odanın yöneticilerinin oy kullandığı genel kurul sonucu mevcut başkan Zekeriya Mutlu yeni dönem için yeniden göreve seçildi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun listesi şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Selahattin Arslan, İbrahim Bayram, Hulusi Demir, Emin  Bağcı, Mustafa Akkaya, Salih Bölük, Günay Öz, Nihat Kahya, Tayfur Etiğ, Kazım Kızılcaoğlu,
Denetim Kurulu: Yalçın Ata, Temel Küçük, Davut Sakarsu, Tayfun Geylan, Süleyman Beyen
Disiplin Kurulu: Hakkı Kocakara, Şükrü Bilgin, Hazım Taşcı, Kazım Kış, Olgun Aktaş

Esnaf sanatkarların son üç yıldır çok zor günler yaşadığını hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Esnaf sanatkarların mevcut sorunlarına bir de pandeminin getirdiği ağır yükler eklendi. Genel kurulumuzda esnaf teşkilatının sorunlarını, çözüm önerilerini masaya yatırdık. Yaptıklarımızı, beklentilerimizi, önerilerimizi dile getirdik. Düşüncelerimizi kent yöneticileri ve İzmir dışından gelecek misafirlerle paylaştık. Bundan sonra da esnafın sorunlarının yılmaz takipçisi olacağız. İzmir esnaf teşkilatının kucaklaştığı güzel bir genel kurulu idrak ettik. İzmir’e yakışır şekilde geçen, sevgi ve saygının hakim olduğu kongremizde önemli mesajlar verdik.’ dedi.

Su indirimi sözü
Genel kurulda divana yazılı önerge veren oda başkanları, Tunç Soyer’den su indirimi istedi. Burhan Özfatura döneminde toplum sağlığını korumak ve mesleğinde fazla su kullanan esnafa destek amacıyla yüzde 50 oranında su indirimi uygulandığını işaret eden oda başkanları, verilmiş hakkın geri alınamayacağı ilkesine dayanarak Tunç Soyer’in de aynı imkanı yeniden tanımasını istediler.

Mevzuatı inceleyeceğin belirten Soyer ise, ‘‘Prosedür uygunsa konuyu biran önce meclise getirerek hayata geçireceğim’’ dedi.

“Zor günler geçiren esnafın yanındayız”
Öte yandan genel kurulda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zor günler geçiren esnafa destek olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü de ifade eden Başkan Soyer, “Pandemide yanınızda olduk. Ekonomik krizde de yetkilerimiz dahlinde tüm adımları esnaf odalarımızla birlikte atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İzmir’i esnaf ve zanaatkârların kurduğunu da söyleyen Başkan Soyer, “Esnafımız bizim şerefimizdir. Hep söylediğim gibi; biz her ne olursa olsun sadece iyilikte yarışmaya devam edeceğiz. Böyle davranmak, esnafımıza ve şehrimize karşı boynumuzun borcudur. Sizler de biliyorsunuz ki ekonominin güçlenmesi, birkaç kişinin veya bir zümrenin zenginliği ile değil, çarşı pazardaki bereketle ölçülür. Bu da ancak demokrasi ile mümkündür. Çünkü demokrasi demek hem şeffaflık hem de bir arada yaşamaktan yola çıkan bir katılımcılık demektir. Eğer bunlar yoksa, bu kentin, bu memleketin ürettiği refah sadece birilerinin zenginleşmesine yarar. Ama demokrasi varsa o kentin ürettiği refah adil bir şekilde paylaşılır. Ve refah herkese yeter. Demokrasi olmadan zenginleşmek de mümkün. Ama demokrasi varsa herkes adil bir şekilde üretilen refahtan payını alır” dedi.

“Demokrasinin dört temel direği var”
Demokrasinin dört temel direğinin bulunduğunu belirten Başkan Soyer, “Birincisi doğamızla uyum, ikincisi geçmişimizle uyum, üçüncüsü değişimle uyum, dördüncüsü de birbirimizle uyum. Doğamızla uyum, parçası olduğumuz doğaya sahip çıkmak demek. Geçmişimizle uyum ise eğer geçmişimizi bilmiyorsak bir gelecek inşa edemeyiz demek. Eğitim, teknoloji, e-ticaret... Bunların hepsi değişim demek. İşte bunu yakalamak gerek. Son olarak birbirimizle uyum... Kapıdan içeri girdiğim anda gördüğüm manzara beni çok heyecanlandırdı. Siz burada düğün gibi bir demokrasi şöleni yapıyorsunuz. Bizi birbirimizden ayıran sebeplerden çok birleştiren sebeplere odaklanmak gerek. Siz bunu yapmışsınız. Onun için birliğin kurumsal kalitesi her geçen gün yükseliyor. O nedenle sizi kutluyorum. Bütün kalbimle, aklımla, geçmişim ve geleceğimle sonuna kadar esnafın yanında olacağım” dedi.

 
Karşıyaka Zübeyde Ana'ya koştu!
 
10 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Limanı'nda kruvaziyer trafiği!
Malta bayraklı kruvaziyer Azamara Pursuit, 298 yolcusuyla Çeşme Ulusoy Limanına uğrak yaptı.
Aldatıcı reklamlara ceza yağdı: 4 ayda 17 milyon lira
Reklam Kurulu, tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım yapan firmalara ...
Çay üreticilerinden fiyat tepkisi: Yaşamayın demektir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı çay alım fiyatına tepki gösteren Çay ...
 
Yunan adalarına seferler tam kapasiteye çıktı!
Ege kıyıları ile Yunan adaları arasında yapılan feribot seferlerinde 'tam ...
CHP'li Beko üreticilere 273 milyarlık desteğin neden ödenmediğini sordu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, çiftçilere can suyu olacak 273 milyar ...
Ev sahiplerinin yeni oyunu: Hülle ile satış!
Fırsatçı ev sahiplerinin son oyunu 'hülle ile satış' yöntemi oldu. Birçok ...
 
Kripto düşüşüne yorum: Zamanlı bir uyarı!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP), kripto ...
Nebati açıkladı: İlanlar tek tek tespit edildi
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, konut sektörüne yönelik kredi paketleri ...
İzmir'de yılın ilk kiraz hasadı!
İzmir'in kirazıyla meşhur ilçesi Kemalpaşa'da yılın ilk kiraz hasadı yapıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri