POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
22 Kasım 2021 Pazartesi - 12:17

İzmir'i uyuz tehdidi sardı!

Son zamanlarda Türkiye’nin birçok yerinde görülen uyuz vakalarının İzmir’de de artışta olduğunu dile getiren uzmanlar, toplumdaki yanlış algı sebebiyle hastaların utanarak doktora gitmeye çekindiğini vurguladı.

İzmir i uyuz tehdidi sardı!

Türkiye’de son yıllarda pandemiyle birlikte uyuz vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Hastanelere şiddetli kaşıntı, deride kızarıklık gibi nedenlerle başvuran pek çok hasta mevcut... Giysiden, çarşaftan hatta basit bir temas yoluyla dahi bulaşabilen hastalığın hızla yayıldığına işaret eden uzmanlar, uyuz vakalarının İzmir’de de artışta olduğunu dile getirdi.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, uyuz şikayeti yaşayan pek çok kişinin dermatoloji kliniklerinin kapısını çalmaya başladığını belirtirken, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan da uyuz ilaçlarına yönelik talebin giderek arttığını söyledi.

UTANILACAK BİR ŞEY DEĞİL
Uyuz vakalarında dönem dönem artışlar yaşandığının altını çizen İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, toplumdaki yanlış algı sebebiyle hastaların utanarak doktora gitmeye çekindiğine dikkat çekti. Yüksel, “Yakın temas, ortak kıyafet kullanımı veya kalabalık ortamlarda bulaşıyor. Gençlerde ve çocuklarda daha sık karşılaşıyoruz. Kalabalık yaşayan ailelerde bir kişinin buna yakalanması sonucu diğer fertlerde yakalanıyor. Mevsim geçişlerinde bulaşlar kolaylaşıyor. Tedavisi biraz zor, kısıtlı ilaçlar var. Bu ilaca karşı bazı dönemde direnç gelişiyor. O dönemde hastalık seyri uzun sürüyor. Bazı önlemleri hastalara anlatmaya gayret etsek de tam uygulanamıyor. İzmir’de şu an böyle bir artış var. Belirtileri görüldüğü andan itibaren hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekiyor. En önemli belirtisi geceleri artan kaşıntıdır. ‘Uyuz’ adı biraz insanları ürkütüyor. Pis olmakla aynı anlama geldiğini düşünen bir anlayış var. Bu çok yanlış. Bu utanılacak bir şey değil. İnsanlar utanıp doktora gitmekten çekinmemeli. Vakaların arttığı dönemde en büyük sıkıntı ilaç bulmak oluyor. Geçen sene bunu yaşamıştık, umarım bu dönem yaşamayız” dedi.

UYUZ İLACI TALEBİNDE ARTIŞ
Kentte uyuz ilacına yönelik talebin giderek arttığını dile getiren İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan da, “Son bir haftadır kentimizde uyuz ilaçlarına yönelik talebin arttığını görüyoruz. Geçen yıl talep çok daha fazlaydı. Bu yıl o kadar değil ama hastalık artarak devam ederse bunun sonu nereye varır bilemiyoruz. Ama kesinlikle bir artış olduğunu söyleyebilirim. Uyuz konusunda malzemelerle temas çok önemli ve burada da hijyen sorunu ortaya çıkıyor. İnsanlar birbirinin eşyalarını kullanmamalı. Öte yandan bazı vatandaşlar ise kendiliğinden bu hastalıktan şüphelenip ilaç satın alarak tedavi yoluna gidiyorlar. Her kaşıntı ya da her alerjik görünüm uyuz değildir, bunun teşhisinin doğru konması gerekiyor. Kendi başlarına bunu çözmeye de çalışmamalılar. Belirtiler başladığı anda bir sağlık kuruluşuna başvursunlar” ifadelerini kullandı.

BUGÜN İKİ UYUZ HASTASI GELDİ
Buca’da bir eczacı da durumu, “Uyuz vakaları kent genelinde artmış gibi görünüyor. Bugün uyuz hastalığına yakalanan iki kişi ilaç almak için geldi. Uyuz ilaçları kiminde yeterince etkili oluyor kiminde olmuyor. Yetmeyince doktor tarafından reçeteye yazılan formüle göre majistral ilaçlar hazırlıyoruz” sözleriyle özetledi. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

 
ESHOT'un 2022 bütçesi raporu: 100 elektrikli otobüs ve 33 midibüs daha geliyor!
 
Erzurum'da 4,7 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günlük tablo: 195 can kaybı, 21 bin 177 yeni vaka!
Türkiye'nin 21 Kasım 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Türkiye'de ...
Şahin yanıtladı: Her yıl aşı olmak zorunda mıyız?
Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucu ortaklarından ...
Haftalık vaka haritası: İşte İzmir'de son durum!
Sağlık Bakanı Koca, 6-12 Kasım haftalık vaka haritasını açıkladı. Vaka ...
 
Reaktif hipoglisemi çarpıntı ve sinirlilik yapıyor
Normal açlık kan şekeri 80-100 mg/dl, tokluk kan şekeri ise 120-130 mg/dl arasıdır.
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 20 Kasım 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
'Son 3 ayda çocuk vakaları yüzde 500'ün üstünde arttı'
EGE Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. ...
 
Korkutan antibiyotik uyarısı: 2030'da ölümler...
Türkiye hem antibiyotik kullanımında hem de antibiyotik direncinde Avrupa ...
Koronavirüs tablosu açıklandı: İşte ülkedeki son durum!
Gelen son dakika haberine göre; Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 563 Kovid-19 ...
Tabip Odası'ndan sağlıkta şiddet çığlığı, hükümete etkin yasa çağrısı!
İzmir Tabip Odası, görev yaptığı esnada birlikte çalıştığı sağlık çalışanının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri