POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
23 Mart 2023 Perşembe - 17:02

İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik imzası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Makedonya'nın Üsküp kenti arasında “kardeş kent” anlaşması imzalandı. İlk etapta Üsküp'e bir park yapacaklarını ve adının Atatürk olmasını istediklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmirimize hoş geldiniz. Yüzyıllar öncesinden gelen kardeşliği bizden sonraki kuşaklara aktaracak olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik imzası!

Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentiyle “kardeş kent” anlaşması imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Kuzey Makedonya'nın İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago, CHP milletvekilleri Kani Beko ile Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Belediyesi meclis üyeleri, Balkan derneklerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

İlk adım park yapılması
İmza töreni öncesinde Başkan Soyer ve Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ile beraberindeki heyet bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer, “Atarımızdan beri devam eden bir kardeşlik vardı. Bugün o kardeşliği gelecek nesillere de emanet edecek bir imza atacağız. Bu kardeşlik ilişkisi birbirimize iyi günde kötü günde daha çok sahip çıkmayı mümkün kılacak. İzmir zaten nüfusunun büyük bölümü Balkan kökenli olan bir şehir. Dünyanın en büyük Balkan şehirlerinden biri gibi. Bu kardeşlik ilişkisinin, bu kimliği daha da güçlendireceğini biliyoruz. Halklarımız için çok daha fazlasını yapacağız. Bizim özellikle gençler, akıllı şehirler üzerinde birçok konuda işbirliği yapacağımızı biliyorum. Ama ilk adımı bir park yaparak başlatacağız ve tek bir dileğimiz var o da adının Atatürk konması” dedi. Görüşmede İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesine yaptığı yardımlar için teşekkür eden Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska da “İlk adımımız parkımız ve adının Mustafa Kemal Atatürk olması” dedi.

“İyi ki geldiniz, hoş geldiniz”
Görüşmenin ardından iki taraf arasında imza töreni düzenlendi. Başkan Soyer, “Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmirimize hoş geldiniz. Yüzyıllar öncesinden gelen kardeşliği bizden sonraki kuşaklara aktaracak olmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz” dedi.

“Kardeşliğimizi pekiştireceğiz”
Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ise “Türkiye ve Makedonya halkları tarih boyunca kardeş oldular. İzmir ve Üsküp birbirlerini içinden hisseden iki büyükşehir. Bu anlaşma sayesinde kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Biz iyi günde kötü günde beraber olacağız. İşbirliği yapacağımız çok fazla alan var. Tunç Başkanımla bu işleri başaracağız. Bizim için kardeş belediye anlaşması yapmak büyük bir gurur” diye konuştu.

 
Başkan Karakayalı'dan ihale süreci isyanı!
 
AK Parti'den emekli zammı açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı'dan ihale süreci isyanı!
Kemalpaşa Belediyesi tarafından şubat ayında gerçekleştirilen ihalelerin ...
Halkın Bakkalı/Kasabı'ndan 2 ilçede 2 şube daha!
Büyükşehir'ın halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için kentin ...
Gediz Deltası’nda kuş gözlem yürüyüşü
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 26 Mart Pazar ...
 
İzmir'de 'Robetel' buluşması
Girişimcilerin uğrak noktası olan FikrimİZ birimi kapılarını Robotel Türkiye ...
Bayraklı'da Ramazan dayanışması!
Bayraklı Belediyesi Ramazan ayı boyunca 12 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. ...
Bergama'nın geleceği tarihini öğreniyor!
Bergama’da tarihi değerler ve kültürel miras okul okul gezilerek anlatılıyor. ...
 
İZSU'dan gençlerle su zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, suyun hayatımızdaki ...
Karşıyaka'da bina ve sitelerde yeşil dönüşüm başlıyor!
İklim krizi ve olası etkilerine karşı kenti daha dirençli hale getirmek ...
Fakir Baykurt Ödülü için 44 eser yarışacak
Çiğli Belediyesi tarafından, ilki 2020 yılında düzenlenen Fakir Baykurt ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri