POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
4 Haziran 2022 Cumartesi - 15:05

İzmir'in 14. Masal Evi kapılarını açtı: Soyer'den iş dünyasına çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasındaki Masal Evi projesi genişliyor. Kentin on dördüncü Masal Evi, Bornova İnönü Mahallesi'nde açıldı.

İzmir in 14. Masal Evi kapılarını açtı: Soyer den iş dünyasına çağrı

Çocuklara zor koşullara rağmen iyi bir gelecek sağlamak zorunda olduklarını söyleyen Başkan Soyer, iş insanlarına çağrıda bulundu. Soyer, “Gelin, masal evlerini İzmir’in her köşesine taşıyalım. Ülkemizde derinleşen eşitsizliğe ve yoksulluğa karşı kadınlara meslek kazandıralım ve çocuklarımızın yüzünü güldürelim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi projesi kent genelinde yaygınlaştırılıyor. Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje kapsamında 2019 yılının Ağustos ayından bugüne kadar; Toros, Kadifekale, Bayraklı, Örnekköy, Gümüşpala, Tire, Aliağa, Kınık, Mersinli, Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Yenişehir’de hizmete alınan masal evlerine Folkart tarafından yapılan Bornova Masal Evi de eklendi. İnönü Mahallesi’ndeki Bornova Masal Evi’nin açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de çocukların sosyal gelişimi için uygun koşulları sağlayacak, annelerine mesleki eğitim ve beceriler kazandıracak Bornova Masal Evi ve Kurs Merkezi’nin önemine değindi.

Soyer: “Refahın adil dağılımını sağlamak zorundayız”
Masal Evleri'nde hem çocuklara hem de kadınlara destek sağladıklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Şehrin refahını büyütmek ve bu refahın adil dağılımını sağlamak zorundayız. Masal Evleri’mizde Mayıs 2022 itibarıyla 417 çocuğa ve annesine ücretsiz hizmet sunuyoruz. Çocuklarımızın öğrenim gördüğü saatlerde 210 anneye psikolojik danışmanlık desteği ve ebeveynlikte ustalaşma eğitimi verdik. 110 anne ise meslek edinme kurslarına devam ediyor. Annelerin bir kısmı ise okuma yazma eğitimi alıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Bornova Masal Evi’mizde de mutfak atölyesi ve pastacılık kursları gerçekleşecek” dedi.

“Gelin masal evlerini İzmir'in her köşesine taşıyalım”
Masal Evleri'nin artması için iş insanlarına çağrıda bulunan Başkan Tunç Soyer, “Şehrimizdeki derin yoksullukla kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Çocuklarımıza tüm bu zor koşullara rağmen iyi bir gelecek borçluyuz. Masal evleri, bu mücadelemizin en önemli araçlarından biri. Bu nedenle bu merkezlerin sayısını il genelinde hızla artırıyoruz. Daha fazlası için İzmirlilere, İzmir’in iş insanlarına da görev düşüyor. Gelin, masal evlerini İzmir’in her köşesine taşıyalım. Ülkemizde derinleşen eşitsizliğe ve yoksulluğa karşı kadınlara meslek kazandıralım ve çocuklarımızın yüzünü güldürelim. Bu çağrımıza Bornova Masal Evi’nin yapımını sahiplenerek yanıt veren ve İzmir’in masal evleri imecesine katılan Folkart’a şükranlarımı sunuyorum. Folkart’ın bu çabasının şehrimizin tüm iş insanları için bir örnek teşkil etmesini diliyorum” dedi.

Hem annelere hem çocuklara
Masal evleri 36-53 ay aralığındaki çocukların ihtiyaç ve gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak fiziksel, bilişsel, ruhsal ve sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlayan bir merkez olarak faaliyet gösteriyor. Masal evi eğitim programı oyun aracılığı ile masal ekseni etrafında planlanıyor, doğa ile iç içe sanatsal faaliyetleri içerecek şekilde düzenleniyor. Ayrıca kadın ebeveynlere yönelik Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde meslek edindirme ve beceri kurs hizmetleri veriliyor. Tek katlı olarak planlanan Masal evleri 2 oyun odası, bir idari ofis, bir yemekhane, bir temizlik odası, 2 çocuk tuvaletinden oluşuyor. Meslek Fabrikası Kurs Merkezi'nde ise bir mutfak sınıfı, birçok amaçlı sınıf, bir depo, bir engelli tuvaleti, bir bebek bakım odası bulunuyor. Masal evlerinde bir birim sorumlusu, 2 çocuk gelişim uzmanı, bir yardımcı personel görevlendiriliyor.

 
Bucalı miniklerin tohum ekme heyecanı!
 
Bahçeli: Duruşu yanlış olanın siyaseti doğru olamaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı miniklerin tohum ekme heyecanı!
Çocuklara çevre bilinci kazandırılması ve tarımsal üretim için her kuşakta ...
Soyer tanıtım için pedalladı: Bisiklet turizminde artık Menemen de var
Bisikletli turizmin gelişmesi için Avrupa Bisiklet Rotası Ağı’na Türkiye'den ...
Çiğli’de 30. Yıl Suavi ile kutlandı
Çiğli Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü konser, sergi, tiyatro ...
 
Altınordu'da iki genç daha imza attı
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, iki genç oyuncusunu daha ...
''Sınav bilginizi ölçer kişiliğinizi değil''
Gaziemir Belediyesi'nden Psikolog Deniz Bağdaş, yaklaşık bir milyonun ...
Bayraklı 1. Uluslararası Homeros Festivali’ne görkemli açılış
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Bayraklı Uluslararası Homeros ...
 
Gaziemir'de 'Çernobil' isyanı bu kez reklam panolarında!
Gaziemir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hazırladığı afişlerle ...
Aliağa'da Yaz Spor Okulları'na yoğun ilgi
Aliağa Belediyesi'nin gençlerin spor alışkanlığı kazanmalarına ve sosyal ...
Konak'ta 9/8'lik şenlik!
Gelenekselleşen Gürçeşme Şenliği, pandemi nedeniyle verilen iki yıllık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri