POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
26 Mayıs 2020 Salı - 12:00

İzmir'in Oteller Sokağı'nda bayram dayanışması

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan yüzlerce göçmen ve mülteciye ev sahipliği yapılan İzmir'deki Oteller Sokağı'nda, Ramazan Bayramı dolayısıyla dayanışma sergilendi. Hayırseverler, kaldıkları ucuz pansiyonların gecelik ücretini dahi ödeyemeyen ailelere maddi destekte bulundu. Bayramı evlerinden kilometrelerce uzaklıkta geçiren çocuklar da küçük hediyelerle büyük mutluluk yaşadı.

İzmir in Oteller Sokağı nda bayram dayanışması

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Avrupa'ya kaçışın yollarını arayan Suriyeliler ile iş umuduyla sınırları aşan çok sayıda Afgan, Sudanlı ya da Afrikalı, bayram sevincini buruk yaşıyor. Göç mağduru oldukları için uzun süredir ucuz otellerde kalanlar, kağıt ve atık toplayarak geçimini sağlamaya çalışsa da otellere olan borçlarını ödeyemiyor. 'İzmir Gönüllüleri' adıyla sosyal medyada bir araya gelen hayırseverler, yardımlaşma ve dayanışma zamanı olarak bilinen bayram öncesi bu ailelere destek oldu. Çocuklara ise çikolata ve şeker dağıtıldı.

'ADİL DAĞITIYORUZ'

Ramazan Bayramı nedeniyle Oteller Sokağı'nda kalan ihtiyaç sahibi ailelere hediyeler verdiklerini anlatan İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen, hayırseverlerden gelen destekleri adil paylaştırdıklarını dile getirdi. Basmane'de 'ev pansiyonculuğu' ile hizmet verilen çok sayıda işletme olduğunu hatırlatan Gönen, "Bu pansiyonlarda kalan yabancı uyruklu ve Türk vatandaşlar var. Onların da durumları oldukça kötü. Biz Ramazan Bayramı nedeniyle birçok şirketten aldığımız hediyeleri bu ailelere dağıtıyoruz. Maddi yardımda bulunanlar var. Onların da belgelerini alarak paylaştırıyoruz. Bankada 3 hesap açıldı. Bu hesaplara gelen yardımları doğru şekilde yerine ulaştırıyoruz" dedi.

'OTELLER ARASINDA DAYANIŞMA VAR'

Ramazan Bayramı'nın dostluk ve paylaşım anlamına geldiğini kaydeden Gönen, oteller olarak ihtiyaç sahiplerine ellerinden gelen desteği verdiklerini söyledi. Yerel yönetimlerden de yardımlar aldıklarını kaydeden Gönen, şöyle devam etti:

"Oteller arasında dayanışma var. Bazen para bazen de gıda yardımları ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Anafartalar Caddesi üzerinde çocuklu ailelerin sayısı çok. Ağırlıklı olarak Sudanlı ve Afrikalı ailelerin 4-5 çocukları var. Koronavirüs salgını nedeniyle bazı yerlerde karantina uygulandı. İçeride kalanların yiyecek ihtiyacı karşılandı. Hayırseverlerin desteğiyle tavuklu pilav dağıttık. Karantina bitti, bir sıkıntı yok. Otelde kalıp seyyar satıcılık yapanlar var. İhtiyaç sahiplerine bakliyat yardımı yapıyoruz. Sosyal medyada paylaşarak kurumların desteğini alıyoruz. Zekat parasını verenler oldu. Biz de onları en iyi yerlerde değerlendiriyoruz. Bu beni çok mutlu etti. Bu güven çok güzel bir his. Allah herkesten razı olsun."

SAATLİK İŞLERDE ÇALIŞIYORLAR

Basmane'de otel işletmeciliği yapan Ethem Arslan da Oteller Sokağı'nın Somalıların ardından Suriyeliler ve Afrikalıların gelmesiyle 'göçmen yuvası' olduğunu anlattı. Arslan, "Bu insanların hepsi gariban. Mülteci olarak gelip Avrupa'ya gitmek istediler. Benim otelimde yerli göçmenler var. Çoluğundan çocuğundan ayrılıp otellerde kalanlar var. Hiçbirinin evi, damı yok. Otel parasını ödeyemeyenler var. Bir kısmını biz cebimizden karşılıyoruz. Borçları var, ailelerinden kopup gelmişler. Birkaç saatlik işlerde çalışıyorlar. Onların hayır dualarını alıyoruz. Fitre ve zekat vermek isteyenler borcu olan bu insanlara yardım edebilir. İçlerinde hem Türk hem yabancı mağdur göçmenler var. Koronavirüs nedeniyle seyahat belgesi alamıyorlar. Türkiye'nin her yerinden göçmen var" dedi. 

'BAYRAM KURTULUŞ GİBİ OLACAK'

Gine'den gelen İbrahim Turey (24) de 6 ay önce Türkiye'ye ulaştığını belirterek, ?"Ramazan çok zordu. Koronavirüs nedeniyle dışarı çıkamadık. Bizim otelde test sonuçları pozitif çıkanlar olduğu için 14 gün karantinada kaldık. Yemek zordu, her şey zor. Ramazan Bayramı bizim için kurtuluş gibi olacak. İlk kez memleketimden uzak böyle bir Ramazan ayı yaşadım. Geçen aralık ayında çalışmak için geldim. Ama şu an iş yok. Benim memleketimde geçim daha zor. Bu yüzden Türkiye'yi tercih ettik" diye konuştu. (DHA)

 
Altınordu'da Kemal Rüzgar telaşı
 
Narlıdere Metrosu'nda dev kredi adımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza: İşçi servisinde can pazarı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi ...
İzmir'den sonra İstanbul'da da 'çemberli' dönem!
Corona virüs önlemleri kapsamında, hali hazırda yasak olan park ve mesire ...
Husumetli olduğu akrabalarına kurşun yağdırdı!
Bursa'da iki akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.
 
Karantinaya alınan mahallede bir kişi yaşamını yitirdi
Yasağa karşın taziye kabul edilen evle bağlantılı corona virüse yakalananların ...
İzmir'de taciz ve gasp dehşeti!
İzmir'in Menemen ilçesinde, 17 yaşındaki genç kızı taciz ettikten sonra ...
İzmir'de 3 günde 1589 kişiye ceza!
Cuma günü gece yarısından bu gece saat 00.00'a kadar yapılan denetimlerde ...
 
İzmir'deki zehir baskınında 4 tutuklama
Tire ilçesinde, uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına ...
İzmir sularında 72 hayat kurtaran operasyon
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, Yunan askerleri tarafından sallarla ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'deki şehit ailesine bayram telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri