POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor!
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
10 Nisan 2018 Salı - 08:42

İzmir'in doktorları seçime hazır!

İzmir Tabip Odası üyeleri 2018-2020 dönemi yönetimini ve kurullarını belirmek için 15 Nisan Pazar günü sandık başına gidecek. Bu dönem Hekim Güçbirliği grubu ile Demokratik Katılımcı Hekimler grubu yönetime aday oldu.

İzmir in doktorları seçime hazır!

İzmir Tabip Odası’nın seçimli genel kurulunda mevcut başkan Prof. Dr. Fehmi Akçiçek'in aday olduğu Hekim Güçbirliği grubu ile Demokratik Katılımcı Hekimler grubu yarışacak. Yaklaşık 9 bine yakın hekimin katılacağı seçimlerde İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, yeniden göreve aday oldu. Demokratik Katılımcı Hekimler grubu başkan adayı ise Prof. Dr. Funda Barlık Obuz olarak gösteriliyor.

Hekimlerin, hekimliğin ve toplumcu sağlık anlayışının ancak Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri yaşadığı sürece ayakta kalabileceği düşüncesinde olduklarını belirten Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, hekimlerin sorunlarını sıraladı. Bunlar arasında insanca yaşama yetecek, emekliliği hayal olmaktan çıkartacak emekli aylığı, sağlıkta şiddet yasa tasarısının bir an önce yürürlüğe girmesi, performans baskısının hafiflemesi adına döner sermaye sabit tutarlarının iki katına çıkarılması olduğunu anlatan Akçiçek, özel sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin hak edişlerinin SGK güvencesine kavuşturulması gerektiğini söyledi. Akçiçek, Oda olarak hekimlerin sorunlarının çözümünde etkin rol oynamak istediklerini dile getirdi.

Özlük hakları, iş ve gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık ve halkın sağlık hakkı için göreve aday olduklarını açıklayan Demokratik Katılımcı Hekimler grubu başkan adayı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, son dönemde meslek örgütlerinin çıkarılmak istenen yasalarla etkisiz ve işlevsiz hale getirilmek istendiğini öne sürdü. Obuz, ulusal hekim birliklerinin Dünya Tabipler Birliği'ne üye kabul edilebilmeleri için devlet kurumlarından ayrı bağımsız yapılarının olması gerektiğini savundu. Obuz, hekimlerin sorunlarının çözümü için demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini, mesleki etik değerlerin korunması ve geliştirilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Toplumun sağlığının korunmasında ve sağlığın en önemli belirleyicilerinden demokratik ve özgür bir ortamın yerleşmesinde hekimlere büyük görev düştüğünü savunan Obuz, OHAL sürecinde kanun hükmünde kararnamelerle binlerce hekimin haksız hukuksuz şekilde ihraç edildiğini öne sürdü. Obuz, güvenlik soruşturması olumsuz geldiği gerekçesiyle mecburi hizmete başlatılmayan 1000'e yakın yeni mezun hekim olduğunu, bu hekimlerin özel kuruluşlarda da çalışamadığını dile getirdi.

"PERFORMANS SİSTEMİ İŞ BARIŞINI BOZUYOR"
Son 15 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın iflas ettiğini ileri süren Obuz, sağlığın ticarileştiğini, hastaların nitelikli sağlık hizmetine erişiminde sorunlar olduğunu, hekimlerin de büyük bir iş yükü, uzun ve yorucu çalışma saatleri altında yıprandıklarını savundu. Obuz, "Bu programın önemli bir parçası olan performans sistemi, yarattığı haksızlıklar ile iş barışını bozmaktadır. Emekliliğe yansımayan ve hizmet başına yapılan ödemeler nedeniyle hekimler kimi zaman izin kullanmaktan bile kaçınıyor" dedi.

ŞEHİR HASTANESİNE ELEŞTİRİ
Bayraklı'da yapımı devam eden ve bir kamu-özel ortaklığı olan Şehir Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı'nın kiracı olacağını ve 25 yıl boyunca şirketlere kira ödeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, bu hastanenin açılması ile şehir içindeki pek çok hastanenin kapatılacağını, toplam yatak kapasitesinde ise bir önemli bir artışın olmayacağını ileri sürdü. Obuz şöyle konuştu: "Hastanenin yüksek maliyeti nedeniyle sağlık hizmet sunumunda hastalar yüksek katılım payları ödeyebilecek. Bu hastanenin açılması ile şehir içindeki pek çok hastane kapatılacak, toplam yatak kapasitesinde ise önemli bir artış olmayacak. Şartnamelere göre şirketlere yüzde 70 hasta yatağı doluluk garantisi verilecek. Tüm meslektaşlarımızı insanca çalışma koşulları, çalışırken ve emeklilikte insanca ücret, iş ve gelir güvencesi, sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için mücadeleye ve bizleri desteklemeye davet ediyoruz." (DHA)

 
İzmir'de 2014'te seçimin kaderini değiştiren 4 isim 2019'da ne yapacak?
 
FBI Trump'ın avukatının ofisini bastı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Sen'de bilim ve proje komisyonu
Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube sağlık çalışanlarının sorunlarının tespiti ...
Uzmanlardan 'alerji mevsimi' için kritik uyarılar
Baharın gelmesiyle alerji hastalığı da arttı. Kaşıntı, hapşırma, burun ...
İzmirli bilim insanından kanser tedavisinde çığır açacak buluş!
ABD'nin Carnegie Mellon Üniversitesinde biyomedikal mühendisliği alanında ...
 
Şirket kurmaya zorlanan doktorlar şikayetçi!
Sağlık sistemine 3 yıl önce giren düzenleme ile özel hastanelere, şirket ...
Ölümcül 3 hastalığı yenerek hayata tutundu
Titreme ve halsizlik şikayetiyle başvurduğu hastanede soğuk algınlığı ...
CHP'li doktordan korkunç veriyi açıkladı: Uyuşturucu kullanım yaşı...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çeşme İlçe Başkanlığı'nın davetlisi olarak ...
 
Bergamalı öğrenciler kansere karşı bilinçlendi
Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü) Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ...
İzmir'in en büyük sağlık kampüsü inşaatı yükseliyor
İZMİR'deki en büyük sağlık yatırımı İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ...
Bahar geldi... Alerjisine dikkat!
Yaşar Üniversitesi İşyeri Hekimi Dr. Yeşim Günel, ilkbaharda etkisini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri