POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
17 Kasım 2018 Cumartesi - 09:48

İzmir'in en çok konuşulan aday adayı Gerçekizmir'e konuştu: İzmir'in kalbini iyileştiremezseniz...

İzmir’de öğretmenlik yaparken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine doğup büyüdüğü Hozat’a belediye başkanı olarak hizmet etme fırsatı yakalayan ve 1 dönemin ardından İzmir'e dönüp Konak için yola çıkan Celaleddin Polat, Gerçekizmir'e konuştu. Polat, " Konak İzmir’in kalbi... İzmir’in kalbini iyileştirmezseniz İzmir’i iyeleştiremezsiniz. İzmir’in kalbi yanlış ellere düşerse geriye dönüşü olmaz. Çarpık yapılaşmayla İzmir’i bitirirsiniz. Ranta çalışırsanız halkı bitirirsiniz" dedi.

İzmir in en çok konuşulan aday adayı Gerçekizmir e konuştu: İzmir in kalbini iyileştiremezseniz...

GERÇEKİZMİR - İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden(CHP) belediye başkan aday adayı olan isimler arasında en çok konuşulandan biri, Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat...

Müzik öğretmeni olarak yazdığı başarı hikayesinde rotası siyasete dönmüş bir isim Polat...

İzmir’de öğretmenlik yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine doğup büyüdüğü Hozat’a belediye başkanı olarak hizmet etme fırsatı yakalamış...

Yıllar sonra Hozat’ta CHP’ye seçim kazandıran, kazandığı gün “1 dönem” mesajı veren Polat, üniversite yıllarında ilk kez gelip “aşık oldum” dediği İzmir’de, “İzmir’in kalbi” diye tanımladığı Konak için aday adayı oldu.

Gerçekizmir olarak Polat’la Hozat Belediye Başkanlığı, belediyeciliğe bakışı, İzmir’e dönüp Konak’a talip olmasını konuştuk.

SEÇİMİ KAZANINCA HİÇ DURMADIK

İzmir’de öğretmenlik yaparken, Hozat Belediye Başkanlığına uzanan dönemi anlatan Polat, belediye başkanı olarak sıkıntılı bir belediyeyi devraldığını ancak önemli işler başardıkların söyledi.

Polat şunları söyledi:

Müzik Eğitimi Fakültesinden mezun olduktan sonra Çankırı, Adıyaman ve Mersin’de çalıştım. Ardından  İzmir'e tayin olup burada, ideallim olan çocuklarla çalışmaya başladım. Çocuklar için müzikle terapi odaları oluşturduk. Başarılı sonuçlar elde ettik. Sonrasında 2014 yılında Mart Yerel Seçimlerinde  Cumhuriyet  Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine, öğretmenlik görevimden istifa ederek  Hozat Belediye başkan adayı olarak, yıllar sonra Hozat Belediyesini partimize kazandırdık. Genel Başkan bizi oraya gönderip örgütle seçimi kazanınca hiç durmadık. Belediye bitik durumdaydı. Birikmiş personel ödentileri vardı. Hazine arazileri satılmış, 3,5 milyon TL borç bırakılmıştı. Geliri olmayan belediye için büyük sıkıntıydı. İcra senetler çekler...Gelen İller Bankası payının büyük çoğunluğuna el konulmuş...Gelen gelir gideri karşılamıyor durumdaydı. Anladık ki belediye oturarak yönetilmeyecekti. Kazma küreği dışarıdan hibe olarak getirdik. Gelen parayla da önce kendi içimiz dedik ve  personel maaşlarını ödedik. SGK’da yapılandırma yaptık. ‘Ah nereden geldik’ dediğimiz oldu. Girmiştik bir defa... Genel Başkan’a ve halka söz vermiştik. Vatandaş umut bekliyordu bizden. Sıkıntılı süreçler yaşadık. Ölümlerden döndük, kurşunlanan belediye araçları oldu. Ancak vatandaşa umut olduk, hizmet de verdik.”

HALKI DİNLEYEN BAŞKAN OLDUM

Belediye başkanlığında sergilediği profili anlatan Polat, “Halka dokunmayı seviyorum. Halkımızı dinlemeyi yan yana oturup çözümü birlikte bulmayı seviyorum. Bizi başarılı kılan etkenlerden biri bu. Hozat’ta meclis toplantılarını halka açık yaptık. Beyin fırtınasını halkın gözünün önünde yaptık. Halktan biriyim ben. Belediye başkanlığına kadar hep tırnaklarım geldim. Babamı küçük yaşta kaybettim. İş başa düştü...Eve ekmek getirmek gerekti. Ayakkabı boyacılığı, garsonluk, hamallık yaptım. Öğretmen oldum. Sonrada belediye başkanı... Hep mücadele ettim. Hayatın içinde yetiştik. Halktan biri olduğum için, acıları yaşayan biri olarak vatandaşın acısını,sorununu,sıkıntısını anlarım. Yaşama karşı duygusalım. 24 saat çalışan başkan odum. Gecemiz gündüzümüz olmuyordu” ifadelerini kullandı.

MÜZİK ÖĞRETMENİ OLMAM AVANTAJDI

Müzik öğretmeni olmasının siyasette avantaj olduğunu ifade eden Polat, “Daha ince sanatsal bakıyorsunuz.  Çözümü daha kolay bulmanızı sağlıyor. Sorunu yerinde dinlerken yerinde çözüyorsunuz.  Hozat’ta imar sorunu vardı. Haksızlığa uğramış vatandaş vardı. Hepsinin haksızlıklarını giderdik. Yasayı vatandaşın lehine kullandık. Müzik öğretmeni olmamın avantajlarını yaşadım ancak  sadece müzik öğretmeni olup da siyasette başarılı olamazsınız. Hayatın içinden gelmelisiniz” dedi.

BÜTÇE YÖNETMEK VİZYON VE UFUK İŞİ

Belediyecilikte bütçe yönetmenin vizyon ve ufuk meselesi olduğunu söyleyen Polat, “Vizyonu olmayan egosu yüksek insanlara belediyeye vermek vatandaşa yapılan en büyük kötülüktür. Belediye başkanı olacak kişi belediyeciliği bilmeli. Gerekirse belediye başkanlığı isteyenler için okuldan geçirmelisiniz. Partilerde bu olmalı. Belediyeciliği isteyen sadece buna odaklanmalı. Her yere aday olan profili uzak tutacaksınız. Hayatın içinden geldiğim için belediyecilikte başarılı olabildik. Müzik öğretmeni olmamız nedeniyle de yeteneğimiz olması nedeniyle belediyecilikte yol alabildik. Hozat’ta belediyecilikten alnımızın akıyla çıktık. Küçük bir bütçesi olan belediyeydi Hozat...Giderinizi kısmak gelir getirmeniz gerekti. Personele maaş veremeyen belediye şimdi artan personel sayısıyla birlikte tıkır tıkır maaş ödüyor. Borçlarını ödedi. Hibe projeler getirdik. 20 Milyon TL hizmet getirdik ilçeye” dedi.

KİMSENİN ÜSTÜNDEN SİYASET YAPMADIM

 “Ben siyasete girerken kimsenin üstüne siyaset yapmadım” diyen Polat şöyle devam etti:

Rakiplerimin üzerinden siyaset yapmadım. Projelerimi anlattım. Yerel yöneticilik toplumsal barıştır. Herkesi kucaklamanız gerek. Biz Hozat’ta herkesi kucakladık. İnsanlara huzur getirdik. Bir kurumun amiri “kazandığınız günün ertesi hava değişti” dedi. Bu sözleri hiç unutmadım.”

İZMİR’İN KALBİNİ İYİLEŞTİREMEZSENİZ İZMİR’İ İYİLEŞTİREMEZSİNİZ

Polat neden Konak’tan belediye başkanlığına talip olduğunu ise şu sözlerle anlattı:

Konak İzmir’in kalbi... İzmir’in kalbini iyileştirmezseniz İzmir’i güzelleştirmezsiniz, İzmir’i iyeleştiremezsiniz. İzmir’in kalbi yanlış ellere düşerse geriye dönüşü olmaz. Çarpık yapılaşmayla İzmir’i bitirirsiniz. Ranta çalışırsanız halkı bitirirsiniz, halka çalışırsanız mutlu bir kent yaratırsınız. Halkla birlikte mutlu bir kent yaratmak zorundayız ki biz de insanlarla birlikte mutlu olalım.”

KONAK’I KÜLTÜR SANAT KENTİ YAPMALIYIZ

Konak’ta belediye başkanı olması halinde hayata geçirmek istedikleri öncelikleri anlatan Polat, “Konak’ı kültür sanat kenti yapmalıyız.Sanatkarlarla halkla birlikte bunu yapmalıyız. Trafik sorunu var. Konak merkez ilçe... Bütün yollar buradan geçiyor. Bir karmaşa oluyor. Bunu çözmeliyiz. Alsancak eğlence merkezi. Buna düzenleme getirilmeli. Birileri eğlenirken birileri de rahatsız olmamalı. Ben kazanırken seni rahatsız ederek kazanmamalıyım. Şehir çevre önemli...Binaların yeniden ele alınması gerek. Alt yapının ele alınması lazım. Göztepe var, Altay var. Sporu daha da geliştirmeliyiz” dedi.

İZMİR’E AŞIK OLMUŞTUM

Polat, İzmir’in kendisi için ne ifade ettiğini ise şu sözlerle anlattı:

İzmir Türkiye mozaiği...Herkes birbiriyle uyum içinde. Keşke her yer İzmir gibi olsa... Hangi inançtan olursa olsun nereli olursa olsun hangi düşüncede olursa olsun herkesin özgürce yaşayabildiği kent İzmir...Öyle bir havası var ki farklı renkleri bir araya getirmiş ve gökkuşağı oluşturmuş.Tunceli’de özgürlükler şehriydi. Ben hep İzmir’e gelmek istiyordum. Öğrenciyken konsere gelmiştim. İzmir’e aşık olmuştum. Güzel bir şehir demiştim. Herkesin yüzü gülüyordu. Trafikte insanlar birbirlerine yer veriyordu. Adres sormuştum esnaf işini bırakıp bana tarif yapmıştı. İnsanların bu özelliğini bozmadan daha da yaymamız lazım. Bu nedenle şehir yapısı çok önemli. Şehir yapısını insan sağlar ama şehir yapısı insana şekil verir.”

SORUNLARI 1 AY İÇİNDE ÇÖZECEK EKİBİMİZ VAR

Belediyeciliğin ekip işi olduğunun altını çizen Polat, “ Bizim aday gösterildiğimizde ince sorunları 1 ay içinde çözecek ekibimiz var. Macron modeli dediğimiz bir model var. Seçime giderken vatandaşların sorununu tespit eden ve kısa sürede çözen bir ekip... Bu ekip bende var. Bu Türkiye’de tektir. 1 ay içinde sorunu tespit edip sorunların çözümünü birlikte oluşturup çözeceğzi” dedi.

Hozat belediye başkanı olduğunda hem partililere hem vatandaşlara hem de Genel Merkez’e bir dönem en iyi hizmeti yapmak için söz verdiğini hatırlatan Polat, Konak ile ilgili kararına gelen tepkileri anlattı. Polat şunları söyledi;

Hozat’ta kazandığım gün söyledim. Burada size en iyi hizmeti yapıp bir dönem sonra bırakacağım. Ailem İzmir’deydi. Bunu Hozatlılar ve Genel Merkez biliyordu. Partili arkadaşları da yetiştirdik bu süreçte. Konak için yola çıkarken Genel Merkez’e bilgi verdik. İzmir...İzmir’İn kalbi Konak... Şehir buradan yapılanmalı. Konak benim hayalim dedim. İzmir’in başkenti Konak’tır diye düşünüyorum: Dünyaya açılacaksak İzmir’den İzmir’in kalbinden Konak’tan açılmalıyız. Sorunları var. Hastalığı yerinde teşhis edip yerinde çözmek gerekiyor. Ben olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadım. Partilerde sıcak karşıladı. ‘Hozat’tan gelip niye Konak’ dediler, yazdılar. Ben buradan gittim Hozat’a...Bırakın Hozatlılar tepki göstersin. Eşim çocuğum burada bir sürü sıkıntılarla boğuştu. Öncelikle onlar hakkını helal etsin. Onların 5 yılını çaldım. Yavaş yavaş halk anlıyor. Bu adam burada oturuyor. Bir görev verildi. Gitti yaptı. Enerjim var yeteneğim var ekibim var. Bu şehirde yaşayama devam edeceğim. Halkla partililerle birlikte bunu neden kullanmayayım. “

KONAK’IN DAHA HIZLI YÖNETİLMEYE İHTİYACI VAR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın dürüst bir insan olduğunu ifade eden Polat, “ Ben kendisine abla diyorum. Görüşmelerimiz de oldu. Bu bir hizmet yarışı. Konak’ın daha hızlı yönetilmeye ihtiyacı var. Belediyecilik ekip işidir. Ben ekibime de kendime de güveniyorum. Aday olmadık. Ya da seçmediler. Bizden destek isteyen bilgi birikimimizden faydalanmak isteyen her arkadaşımızın yanında oluruz.2019 yerel seçimlerinde oy oranımızı attırmalıyız. Her eve girmemiz lazım: CHP’yi tanımayana tanıtmamız lazım. Olumsuz algıları kırmamız lazım. Ben oyumuzu arttıracağımızı düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 
Seferihisar'da 'tarihi' müzayede, eğitime destek!
 
Bornova Belediyesi üç yılda üçüncü kültür merkezini hizmete sundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li İnal'dan Bornova mesajları...Parola: Huzur ve refah!
CHP Bornova Belediye Başkanlığı Aday Adayı Ethem İnal, vizyonunu, projelerini, ...
CHP'li Demir'den taş ocağı vizesine sert tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı Övünç Demir Torbalı’ya ...
CHP'den istifa etti, AK Parti'ye geçti, o ilçeden aday adayı oldu!
İzmir’de yerel seçim hareketliliği devam ederken, CHP ve AK Parti kanadında ...
 
CHP İzmir büyük buluşma: 1815 aday adayıyla dayanışma yemeği
CHP İzmir Örgütü belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarıyla iktidar ...
AK Partili Bilgi Narlıdere için yola çıktı
Ak Parti Narlıdere eski ilçe başkanı Aslan Bilgi, 2019 yerel seçimleri ...
CHP'li Sandal'dan 'marka proje' mesaisi: Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı!
‘Önce iş, önce aş, önce insan’ diyerek yola çıkan CHP Bayraklı Belediye ...
 
CHP'li Bayır: Adrese teslim kanun maddesi!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar kanununda değişiklik ...
İzmir'de o kaymakamdan 'adaylık' istifası!
İsmi uzun süredir AK Parti’den Karabağlar Belediye Başkan Adaylığı için ...
Foça Aday Adayı Gürbüz'den katılımcı belediyecilik vurgusu
CHP’den Foça Belediye Başkan Aday Adayı olan Gürbüz, Halk TV’de açıklamalarda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri