POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
22 Eylül 2022 Perşembe - 12:32

İzmir'in kalbindeki büyük dönüşüm vitrine çıktı!

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi’nde yüklenici payı olarak tanımlanan bağımsız bölümlerin lansman töreninde konuşan Başkan Soyer, “Burası İzmir’in kalbinde en yaralı alandı. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyum” dedi.

İzmir in kalbindeki büyük dönüşüm vitrine çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi’nde yüklenici payı olarak tanımlanan bağımsız bölümlerin lansman töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Konak’ta bir otelde düzenlenen törene Başkan Soyer’in yanı sıra Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Umut Durbakayım ve belediye bürokratları katıldı. Törende konuşan Başkan Soyer, “İzmir’in geleceği için çok değerli bir adım. Ege Mahallesi’nde nihayet dönüşüm başlıyor. Burası İzmir’in kalbinde en yaralı alandı. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyum” diye konuştu.

ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM
İzmir’in yaşlı yapı stokunun en önemli sorunlardan biri olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “İzmir’in en kangren diyebileceğimiz sıkıntılı, zor ve hepimiz için çok üzücü noktada olduğunu düşündüğümüz bir alan dönüşüme uğruyor. Bu İzmir’in geleceği için çok değerli bir adım. Bunun için herkesi kutlamak istiyorum. Bugün İzmir’in insanca ve doğa ile uyumlu dönüşümünde yeni bir sayfa açılmış oluyor. Ege Mahallesi’nde nihayet dönüşüm başlıyor. Burası İzmir’in kalbinde en yaralı alandı. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyum. Göreve geldiğimiz günden beri İzmir’i gençleştirme yolunda adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Kentsel dönüşüme sadece eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması olarak bakmıyoruz, bakamayız. Yerinde dönüşüm en temel ilkemiz. Toplamda 6 bölgede İzmir’in dönüşümünü adım adım gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yaklaşık 4 bin kişinin ikamet ettiği bölge yepyeni bir çehreye kavuşacak. Bu mahallede doğanlar yine bu mahallede yaşasın istiyoruz, yüzde 100 uzlaşı ile dönüşüm yapıyoruz. Ege Mahallesi’ndeki çalışmaları tamamladığımız 7 hektarlık dönüşüm alanında da tüm eksikler giderilmiş olacak. Depreme dayanıklı yepyeni bir Ege Mahallesi dönüşmüş olacak. Kentsel dönüşüm alanlarında altyapıyı Büyükşehir olarak biz sağlıyoruz” dedi.

KENTİN YER ALTI FOTOĞRAFINI ÇIKARIYOZ
Kentteki binaları depreme karşı dirençli hale getirmek yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Soyer, “Hem toplumsal hem doğal iklim cazibesi nedeniyle İzmir göç alıyor ve almaya devam edecek. Yaşlı yapı stoku, deprem kuşağı... Hepsi doğru ama hepsinin çaresi var. Biz şu an mikro ölçekte bir deprem çalışması yürütüyoruz. Tüm İzmir’in yer altı fotoğrafını çıkarıyoruz. İşin yarısına geldik. Sonunda İzmir geleceğinde ne kadar yapı yapabilir, nereye yapmamalı gibi bir tablo çıkacak ortaya. Bu İzmir’in geleceğinin nereye doğru yayılması gerektiğini ortaya koyabileceğimiz bir tablo ortaya çıkacak. Biz bir yandan bu şehrin mevcut durumunu tespit edip geleceğe dair ne tür yapılaşmaya izin verdiğini bu şehrin doğasının tespit ediyoruz. Bu yatırımcı için de bu şehre gelmek isteyen için de İzmirliler için de güvence doğuracak. Diliyorum tüm ülkede yerel yönetimler benzer çalışmaları yapar” ifadelerini kullandı.

HEDEF 15-20 BİN KONUT!
İzmir’de 3 bin 900 konutun dönüşüm sürecinin devam ettiğini ve bu sayıyı 15-20 bin civarına çıkarmak istediklerini açıklayan Başkan Soyer, şunları söyledi: Göreve geldiğim zaman anlaşması tamamlanmış 3 bin civarında kentsel dönüşüm hazırlığı vardı. Fakat hazırlıklar tamamlanmış olmasına rağmen müteahhitler ihaleye girmiyordu. Baktık ki problem var davet ettik sorun nedir dedik. Yeteri kadar kar görmüyoruz gibi ifadelerle girmiyorlardı anladık ki belediyenin payını aşağıya çekmek istiyorlar. Belediye şirketleriyle yapmaya başladık. Şimdi ihaleye dosya yetiştirmekte zorlanır haldeyiz. Ortada hiçbir şey yokken vatandaş bize tapusunu teslim ediyor. Vatandaş ile müteahhit arasında bir köprü görevi üstleniyoruz. Biz vatandaşın güvencesi, garantörü oluyoruz. Bizim yeni modelimizde halkı üretim öznesi haline getiriyoruz. Şu anda yaklaşık 3 bin 900 konutun dönüşüm süreçleri devam ediyor. Hedefimiz 15 bin hatta 20 bin... Gücümüz yettiğince devam edeceğiz.”

 
Göztepe istiyor, Schalke bırakmıyor!
 
İZSİAD 30.yılını coşkuyla kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarım asırlık baraj planı gitti, tarım arazisi geldi!
İzmir’in Aliağa ilçesinde planlama raporu 1970 yılında, kesin projeleri ...
Karşıyaka'da gazilerden anlamlı yürüyüş
Karşıyaka Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi ve İSKEM ...
Soyer'den Büyükelçi Meyer-Landrut'a 'adım adım' Kültürpark brifingi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Avrupa Birliği Türkiye ...
 
Bucalı miniklere ücretsiz okul öncesi eğitim
Buca Belediyesi’nin okul öncesi eğitime her çocuğun ulaşması için hayata ...
İduğ: Kentsel dönüşüm için işbirliği önemli!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Müteahhitler ve İş ...
Narlıdere'de can dostlara özel ilgi
Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının daha ...
 
Gaziemir'in istihdam kapısı o projeye dahil oldu
Türkiye'de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların ekonomik ...
Balçova’da hareket zamanı!
Kentsel hareketliliği teşvik etmek ve insanları aktif hareketlilik, toplu ...
Karşıyaka'da hayat kurtaracak farkındalık çatısı!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın vizyon projelerinden “Alzheimer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri