POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
18 Ağustos 2022 Perşembe - 11:02

İzmir'in mobil muhtarı: Kapı kapı geziyor, elden teslim ediyor!

Doğançay Mahallesi muhtarı Arzu Nisan (47), 'Mobil Muhtar' uygulamasıyla mahalleliye ait evrak ve belgelerle, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Süt Kuzusu Projesi' kapsamında verdiği sütleri, elektrikli motosikletiyle dolaşıp sahiplerine elden teslim ediyor. Mahallesini çok sevdiğini belirten Nisan, "Vatandaşların bana gelmesi çok zor. Muhtarlığın yeri uzak. Motosikletimi muhtarlık için kullanmaya başladım" dedi.

İzmir in mobil muhtarı: Kapı kapı geziyor, elden teslim ediyor!

Bayraklı ilçesinde, engebeli alanda kurulu, 2 bin 786 nüfuslu Doğançay Mahallesi'nin, evli ve 2 çocuk, 1 torun sahibi muhtarı Arzu Nisan, muhtarlık ofisine ulaşmakta güçlük çekenleri düşünüp 'mobil' hizmet vermeye başladı. 3 yıldır muhtarlık yapan Nisan, muhtarlığa gelemeyen hasta ve yaşlılar için başlattığı 'gezici muhtarlık' çalışmasını, mahallenin geneline yaydı. Nisan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Süt Kuzusu Projesi' kapsamında verilen çocukların sütlerini ve muhtarlığa bırakılan tebligat ve evrakları da sahiplerine elden teslim ediyor.

'BABAMA SÖZ VERMİŞTİM'

Mahallesini çok sevdiğini anlatan Arzu Nisan, "Rahmetli babamı 2016 yılında kaybettim. Ölmeden önce benden muhtarlığa aday olmamı istemişti. Kendisi 3 kez olmuş, kazanamamış. Ona bir söz vermiştim. Daha önce belediyede çalışıyordum. Aday oldum ve seçildim. Mahallemin çok eksikleri vardı. Neler yapabileceğimi düşündüm. Vatandaşlarla kurulan ilişki çok önemli. Seçileli 3 yıl oldu. Çalışmayı ve insanlara dokunmayı çok seviyorum" dedi.

GENÇLER 'MOBİL MUHTAR' ADINI TAKTI

Bayraklı'nın kırsal Doğançay Mahallesi'nin, engebeli alanda olduğundan muhtarlığa ulaşımının zor olduğunu dile getiren Nisan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hediye ettiği elektrikli motosikletiyle yaz kış demeden kapı kapı geziyor. Motosikletini evinde şarj edip, ofisinden paketleri alıp yola çıkan Nisan, şöyle konuştu:

"Vatandaşların bana gelmesi çok zor. Muhtarlığın yeri uzak. Ne yapabilirim diye düşündüm ve aracımı muhtarlık görevim için kullanmaya başladım. Önce çocuklar aklıma geldi. Süt Kuzusu Projesi için eve gelen belediye personeli evde kimseyi bulamayınca dönüyordu. 'Çocuklar sütsüz kalmasın' dedim. Şimdi sütler listelenip bana teslim ediliyor. Her ay muhtarlığa gelen sütleri evlere dağıtıyorum. PTT'nin getirdiği evraklar, 7 gün itiraz süresi olduğu için bir an önce sahibine ulaşmalı. Bunları evlere teslim ediyorum. Yatalak hastalarımız var. İlaçları yazdırmak gerekiyor. Aile hekimine yazdırıyorum. Hamile vatandaşı aracımın arka koltuğuna alıyorum. Aile Sağlığı Merkezi mahallemizde yok. En yakına ben götürüp genel taramasını yaptırıyorum. Böyle çalışınca mahallemizin gençleri bana sürpriz yapıp araca 'mobil muhtar' yazmışlar. Böylece adım mobil muhtar kaldı."

'MUHTARIMIZ ÇOK TİTİZ'

Mahallede oturan fabrikada işçisi 2 çocuk babası Süleyman Can (44), "20 yıldır burada yaşıyoruz. Mobil muhtar uygulamasından çok memnunuz. Yaz kış bütün evraklarımız kapımıza geliyor. Bana bugün trafik cezası getirdi. Evimize kadar gelmesi güzel" dedi.

Adliyede çalışan eşi Zarife Can da "Muhtarımıza her an ulaşabiliyoruz. Kapımıza gelmesi çok güzel. Daha önce böyle bir uygulama duymamıştım" diye konuştu.

Ev kadını, 2 çocuk annesi Ebru Kalyoncu (28) ise gününün çocuklarla geçtiğini söyleyerek, "Muhtarımız arayıp evde olup olmadığımı soruyor, sonra sütlerimizi getiriyor. Çocukları bırakıp çıkmak zor oluyor. Kursa ya da okula götürmem gerekiyor. Arzu Hanım sağ olsun her zaman destekçimiz" dedi.

Bayraklı Belediyesi temizlik işleri şantiye çalışanı Coşkun Şahin de "Muhtarımız çok titiz. Mahallenin sıkıntılarını ve talepleri bizzat bize iletiyor. Uyumlu bir şekilde sorunları çözmek için çalışıyoruz" ifadesini kullandı. (DHA)

 
Karşıyaka'da yaşlılara tamir hizmeti belediyeden
 
Karşıyaka'da filede Yazıcıoğulları imzayı attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'koca' dehşet: Eşini ve kayınpederini öldürdü, 2 baldızını yaraladı!
Karabağlar ilçesinde bir kişi, boşanma aşamasındaki eşi ile kayınpederini ...
Gökçek, photoshopla orgeneral forması giydirilmiş Aboubakar'ı şehit sandı!
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, fotomontajla orgeneral ...
Toprak'tan yerli üretim ve sosyal fayda vurgusu: Aksi halde indirim...
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Toprak Tarım ...
 
Sulama kanalına giren 2 kuzen boğuldu
Şanlıurfa Akçakale'de serinlemek için sulama kanalına giren ve kuzen oldukları ...
İzmir açıklarında 44 düzensiz göçmen durduruldu
İzmir'in Urla açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
Masaj salonu tartışması: Babasına kurşun yağdırdı!
Ataşehir'de görevli polis memuru Mert U. (23) babası Hilmi U.’nun (51) ...
 
Abdülhamid Han ilk sondajına başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4'üncü sondaj ...
Schengen vizesi çileye dönüştü!
Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek için gereken Schengen vizesini alabilmek ...
YÖK'ten özel üniversitelere 'indirim' çağrısı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri