POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
10 Haziran 2019 Pazartesi - 10:11

İzmir'in turistik ilçesi 40 saat susuz kaldı!

İzmir'in turistik ilçesi Foça'ya kuyulardan içme suyu taşıyan isale hattındaki patlamalar nedeniyle yaşanan arıza, İZSU ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucu dün saat 23.00 sıralarında giderildi. İlçeye 40 saat aradan sonra tekrar su verilmeye başlandı.

İzmir in turistik ilçesi 40 saat susuz kaldı!

İzmir'in Menemen ilçesi kırsal Musabeyli Mahallesi'nde İZSU'ya ait su kuyularından Foça'ya içme suyu taşıyan isale hattında, 8 Haziran Cumartesi  saat 07.00 sıralarında patlama meydana geldi. İsale hattının Foça'nın Bağarası Mahallesi ile ilçe merkezi arasındaki kesiminde meydana gelen patlama nedeniyle tonlarca su boşa aktı. İZSU yetkilileri isale hattına giden suyu, vanasını kapatarak kesti. Kesinti nedeniyle ilçe merkezindeki Atatürk, Fevzipaşa, İsmetpaşa ile kırsal Yenibağarası ve Gerenköy mahallelerine su verilemediği bildirildi. Ekipler, gece boyunca aralıksız olarak çalışıp, isale hattında patlayan boruyu onarıp, tekrar su verdi. Ancak bu defa 40 yılı aşkın bir süredir kullanıldığı için eskidiği belirtilen isale hattında başka patlamalar da meydana geldi. İsale hattında yaşanan yeni patlamalar nedeniyle ilçedeki su kesintisinin süresi uzadı.



Arızanın uzaması nedeniyle mahallerde İZSU ve Foça Belediyesi tarafından tankerlerle temizlik ve hijyen amaçlı kullanma suyu dağıtıldı. Arızanın giderilmesi için İZSU ekiplerinin aralıksız yaptığı çalışmalar sonucunda, dün saat  23.00'te arıza giderilip, ilçeye yeniden su verilmeye başladı.

'PERSONELİM KENDİ İNSİYATİFİ İLE EVLERİN İÇİNE KADAR SU TAŞIDI'
Arızanın başladığı anlardan itibaren, gerek patlamanın meydana geldiği noktadaki çalışmaları izleyerek yönlendiren gerekse kesinti nedeniyle sıkıntı yaşayan mahalleleri dolaşarak geçici çözümler üreten Foça Belediye Başkanı CHP'li Fatih Gürbüz, gece yarısı, belediyenin kurumsal Facebook sayfasından yaptığı açıklamayla ilçeye yeniden su verilmeye başlandığını duyurdu. Gürbüz, "Bu sıcak yaz gününde hiç  yaşamak istemeyeceğimiz iş, başımıza geldi" diyerek başladığı açıklamasında, tatil ve hafta sonu demeden İZSU personelinin tamamının görev başında kalarak işlerini sahiplenmesinden övgüyle bahsetti. Başkan Gürbüz, şöyle devam etti:

"Sıcak yaz gününde hiç yaşamak istemeyeceğimiz iş, başımıza geldi. Borular eskiydi, bakımı yapılmıştı veya yapılmamıştı, bizim sorumluluk alanımızdı veya değildi. Bunlar sebepler ve bahaneler. İşin aslı bu sıcakta bayram tatili, pazar günü demeden bölge İZSU personelinin tamamının görev başına gelmesi ve mesai saati gözetmeksizin tekrar tekrar patlak veren sorunu çözünceye kadar işlerini sahiplenişleri, bizim elimizdekiler dahil çevre ilçelerden gelen 16 adet arazöz ve tankerin Foça'da girilmedik sokak bırakmaması, personelin kendi insiyatifiyle suyu ihtiyacı olanların evlerine kadar taşıdığını duyurmak isterim. İki gün boyunca susuz kaldığı halde bana ve ekibime olan güvenini kaybetmeyen desteğini esirmeyen büyük ailem Foçam. Bu sıcakta sıkıntı çeken herkesten hakkını helal etmesini istiyorum. Yeni boru hattı en erken ne zaman yapılmaya başlanabiliyorsa o zaman başlanacağını bilmenizi istiyorum. Bana olan güveninizi hiçbir zaman boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum. Sizi seviyorum. Herkese iyi geceler. Çamaşırları makinaya kendimi duşa atıyorum." (DHA)

 
İyiliğe açılan kahvaltı dükkanı!
 
Flaş gelişme: Türkiye'den İzlanda'ya nota!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İyiliğe açılan kahvaltı dükkanı!
Sinem Can ve Murat Asilcan, kendilerine destek olanlardan topladıkları ...
Otizimli Erkan hayata sanatla tutunuyor
İzmir'de otizmli ressam Erkan Kızıldağ (27), hayata resim yaparak tutunuyor. ...
Deniz tutkunu Miço ilgi odağı oldu
Çeşme ilçesinde 'Miço' adlı Golden Retriever cinsi köpek, yüzmeyi sevmesiyle dikkat çekiyor.
 
İzmirliler Atatürk Adası'na akın etti
Foça ilçesine 3 mil uzaklıktaki, özellikle Foça yönünden bakıldığında ...
Yeni askerlik sisteminde final haftası!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ramazan Bayramı tatili sonrası mesaisine ...
Kazalarda ölümler yüzde 56 azaldı
Ramazan Bayramı tatilinin ilk 8 günü itibarıyla son 10 yıla göre trafik ...
 
800 yıllık tarihi kapı 'yepyeni' oldu!
Antalya Korkuteli'nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin ...
İzmir'de tatil dönüşü yağmur sürprizi!
9 günlük bayram tatilini kavurucu sıcakların etkisi altında geçiren İzmir'de ...
Ankara'da sağanak kabusu 3 can aldı!
Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kuvvetli sağanak nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri