POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
18 Haziran 2018 Pazartesi - 11:44

İzmir iş dünyası seçim sonrası reform bekliyor!

24 Haziran’da yapılacak seçimi değerlendiren İzmir iş dünyası temsilcileri, sonucun ülke için hayırlı olmasını dilerken öncelikli beklentilerinin ekonomide reform olduğunu söyledi.

İzmir iş dünyası seçim sonrası reform bekliyor!

2018’in ilk çeyreğinde gerçekleşen 7,4’lük büyümenin niteliğinin iyileştirilmesi ve enflasyonun düşürülmesi konusunda adımlar atılmasının önemini de vurgulayan iş insanları, seçim sürecinin sonunda hemen uygulamaya konulacak ekonomi politikalarının da gündeme gelmesini talep etti.

BASİFED Başkanı Seda Kaya Ösen: Kazanan Türkiye olsun

24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin ardından hayata geçmesini temenni ettiğimiz yapısal reformların, iş dünyasının öncelikli konusu olduğunu belirtmek isterim. 2018’in ilk çeyreğinde 7,4 oranında gerçekleşen büyümenin niteliğinin iyileştirilmesi, enflasyonla mücadelenin daha gerçekçi politikalarla gündeme geldiği bir sürecin yaşanmasını bekliyoruz. Gündemin seçimden uzaklaşarak ekonomide yaşanan sorunlara çözüm konusunda atılacak adımlara odaklanmasını temenni eder, seçim sonunda kazananın Türkiye olmasını dilerim.

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Can Yavaş: Beklentimiz ekonomik reform

Çok kısa bir süre sonra gerçekleşecek seçimlerin öncelikle ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimin hemen ardından gerçekleşmesini beklediğimiz ekonomik reformlar, ülkemizin daha güçlü adımlar atması konusunda temel etmenlerin başında gelmektedir. İş dünyası olarak seçimin hemen ardından ekonomi gündemine dönülmesini ve ekonomi hedeflerinden uzaklaşılmamasını bekliyoruz. Ekonomik ve yapısal reformların yapılmasını, OHAL'in kaldırılmasını ve demokratik kurumların tam anlamıyla işletilmesini istiyoruz. Seçimden sonra bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını temenni ederim.

ESİAD Başkanı Fadıl Sivri: Reform gündemine geri dönmeliyiz

İş dünyası olarak seçim sonrası birincil beklentimiz reform gündemine geri dönülerek ekonomide güven ve istikrarın yeniden tesis edileceği adımların ivedilikle atılmasıdır. Para ve maliye politikaları da uyumlu şekilde, istihdam, Ar-Ge, eğitim gibi reform alanlarını destekleyecek biçimde tasarlanmalıdır. Özellikle ihraç kalemlerini çeşitlendiren, cari açık üzerinde doğrudan etkili olacak alanlarda stratejik teşvik politikalarının, kilit sektörlere yapılacak yerli ve yabancı yatırımlar için gerekli sağlıklı ortamın oluşturulması önem arz etmektedir. Türkiye’nin üretim ve teknoloji odaklı, daha akıllı, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme sağlaması için gerekli zeminin yaratılmasına yönelik bir eylem planı bekliyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros: Hukukun üstünlüğü unutulmamalı

24 Haziran’da gerçekleşecek seçimler sonrasında sürdürülebilir bir ekonomi için yapılması gerekenlerin ivedilikle hayata geçirileceğine inanıyoruz. Barışa dayalı, yüzü batıya dönük ekonomi politikasına dönmenin önemini hatırlatarak hukukun üstünlüğü konusunda da doğru adımların atılmasının iş dünyasına büyük katkılar sağlayacağını ifade etmek isterim. Seçim sonrasında iktidara gelecek partinin şimdiden ülkemize ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum.

İZİKAD Başkanı Huriye Serter: Kadınlara eşit haklar tanınan bir ekonomi politikası

Gerçekleşecek seçim sonrasında 81 milyona eşit hizmet veren bir anlayışın hakim olduğu, ülkemizin kaynaklarının verimli kullanıldığı, küresel ekonomide sağlam ve gerçekçi adımların atıldığı, iş dünyasında kadınlara eşit haklar tanındığı bir ekonomi politikasının hayata geçirilmesini istiyoruz.Yaşanan gerginliklerin azaldığı, gündemin ekonomi üzerine yoğunlaştığı sürecin bir an önce başlamasını temenni ederken sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

KESİAD Başkanı Haluk Meriç: Sosyal devlet anlayışı temel alınmalı

İki aydır yaşanan seçim atmosferinin ardından iktidara gelecek partinin şimdiden hayırlı olmasını dilerken biz sanayicilerin ve iş dünyasının asıl gündemi olan ekonomi politikalarının bir an önce hayata geçmesini temenni ediyoruz. Kurallı işleyen bir piyasa ekonomisinin yanı sıra sosyal devlet anlayışının temel alındığı bir ekonomi yönetiminin iş dünyasının en büyük arzusu olduğunu hatırlatmak isterim. Seçimden sonra alınacak kararların biz iş insanları ve ülkemiz için faydalı olmasını dilerim.

EGOD Başkanı Mustafa Akkalay: Ekonomi konusunda sağlam adımlar atılmalı

İhracatta rekorlar kırarak büyüyen otomotiv sektörü iç piyasaya geldiğinde başta yükselen döviz kurları olmak üzere birçok nedenden dolayı bir daralma yaşıyor. Bu anlamda seçim sonrası özellikle döviz ve enflasyonu dizginleyecek ekonomi politikalarına dönülmesi elzem. Seçimin kazananı kim olursa olsun öncelikle ekonomi konusunda sağlam adımlar atılmasını, 2018’in ilk çeyreğinde gerçekleşen 7,4’lük büyüme rakamının bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesini dilerken, sonuçların şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a bayram ziyareti
 
İzmir'de dehşet: Sağlık memuruna otomobilinde infaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı
Mart ayında işsizlik yüzde 10.1 oldu.
Çeşme bayramda kapalı gişe: Günde 700 bin kişi!
Ramazan Bayramı'nda 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Türkiye'nin ...
EBSO'dan ilk çeyrek raporu!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Egeli ihracatçılar 11 dil konuşuyor
Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2018-2022 dönemi yönetim ve denetim kurulları ...
Tatilciler Çeşme'ye akın etti!
Çeşme ilçesi, okulların kapanması ve Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ...
Kemalpaşa'da yeni bir hayat kuruluyor
AK Meydan Yapı A,Ş tarafından Kemalpaşa’ya kazandırılacak Akçınar Evlerinin ...
 
Tarihi gün: Enerjinin İpek Yolu TANAP açıldı
Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya taşıyacak TANAP projesinin açılışı ...
Yarım asırlık tavuk devinden konkordato başvurusu!
Tavuk devi Keskinoğlu, nakit sıkışıklığı nedeniyle iflas erteleme yerine ...
Ege Denizi'nden balık fışkırdı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 su ürünleri üretim istatistiklerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri