POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
Anneden 10 yaşındaki kızına şiddet: Alın sizin olsun!
Anneden 10 yaşındaki kızına şiddet: Alın sizin olsun!
'Geç geldiniz' deyip ambulansa kürekle saldırdı!
"Geç geldiniz" deyip ambulansa kürekle saldırdı!
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
1 Nisan 2024 Pazartesi - 14:06

İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi

31 Mart mahalli idareler seçiminin tamamlanmasının ardından İzmir İş Dünyası yeni seçilen yerel yöneticileri kutladı. Kentin iş dünyasının önde gelen isimlerinden ayrıca önemli yeni dönem mesajları geldi. 

İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi

31 Mart mahalli idareler seçiminin tamamlanmasının ardından İzmir İş Dünyası yeni seçilen yerel yöneticileri kutladı. Kentin iş dünyasının önde gelen isimlerinden ayrıca önemli yeni dönem mesajları geldi. 



İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener: Bu süreçte en önemli gündemimizin ekonomi olması gerektiği inancındayım?
Ülke olarak yoğun bir seçim sürecini geride bıraktık. Yurdun dört bir yanında sandığa giden vatandaşlarımızın, oylarını huzur ve sükunet içerisinde kullanmasını memnuniyetle karşılıyor, demokrasiye örnek niteliğinde bir seçim geçirmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sonuçların kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
İzmir özelinde, kentimizin 5 yıllık yönetimini üstlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay başta olmak üzere 30 ilçemizde göreve gelen tüm belediye başkanlarımızı kutluyorum.
 Günümüz koşullarında kentlerin rekabeti giderek önem kazanıyor. Artmakta olan yakından ticaret ve yerelleşme eğilimlerinin etkisi ile yerinden yönetimin kalitesi, etkin yönetişim ve yöreye uygun projelerin hız kazanacağını ve daha da önem taşıyacağını düşünüyorum. İzmir Ticaret Odası olarak, genel ve yerel yönetimler, Oda, Borsalar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak akıl ve sinerji içerisinde kentimiz için katma değer yaratacak projeler üretmeyi her zaman çok önemsedik. 1 Nisan itibariyle başlayan süreçte de birlikte iş yapma kültürümüzü sürdürerek, kentimiz için hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. 
Türkiye, son 1 yıl içerisinde 2 önemli seçim atlattı. Şimdi önümüzde seçimsiz geçireceğimiz uzun bir süreç var. Bu süreçte en önemli gündemimizin “ekonomi” olması gerektiği inancındayım.
Öncelikli mücadele alanı olan enflasyonun tek haneye düşürülmesine yönelik T.C.Merkez Bankası’nın uyguladığı sıkı para politikası yanında selektif kredi politikası ve hassas bütçe dengesinin gözetilmesi önem taşıyor.

2024-2026 Orta Vadeli Programın kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi; program çerçevesinde açıklanan, vergi reformu başta olmak üzere, tüm yapısal reformların hayata geçirilerek şirketlerimizin verimliliğinin arttırılması ve yurtdışındaki rakipleriyle eşit şartlarda mücadele edebilmelerinin sağlanmasının önemini vurgulamak istiyorum. Bununla birlikte; kamuda da harcamaların etkin kontrolü ve tasarrufun ön planda tutulduğu bir yaklaşımın benimsenmesi de odaklanılması gereken diğer bir konu olarak karşımıza çıkıyor.



Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı: Jak Eskinazi
31 Mart seçimleriyle, demokrasimizin temel unsurlarından biri olan yerel seçimleri başarılı bir şekilde geride bıraktık. Ülke genelinde gerek oy kullanımı esnasında gerekse de oy kullanıldıktan sonra ve sayım sırasında huzur ve sükûnetle seçimlerin gerçekleştirilmesi bizleri fazlasıyla mutlu etti. 

Bu vesileyle, seçimlerde görevli kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sandık başında görev alan tüm iktidar ve muhalefet parti görevlilerine de teşekkür ediyoruz.

Gerek yeniden seçilen gerekse de ilk kez seçilen belediye başkanlarımızı ve yerel yöneticilerimizi kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyoruz.

Yerel yönetimlere, şehirlerde halkımızın daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamaları, alt yapı sorunlarını gidermeleri, trafik sorunlarını azaltmaları ve daha çevreci politikaları uygulamalarına yönelik projeleri gerçekleştirmeleri gibi konularda da başarılar diliyoruz. 

Deprem başta olmak üzere tüm konularda merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında iş birliğinin güçlendiği ve halkımızın ekonomik sorunlarının da azaldığı bir dönem olmasını ümit ediyoruz.

Seçim sonrası, yapısal reformlara daha fazla ağırlık vererek, hep birlikte daha mutlu, daha refah ve daha adil Türkiye için eskisinden daha fazla çalışmalıyız.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz: Seçim bitti şimdi iş zamanı
Genel seçimler ve yerel seçimler derken yaklaşık iki yıldır ülke gündeminin ilk sırasını işgal eden seçim atmosferinden sıyrılıp, yüzümüzü halkın gerçek gündemi olan ekonomiye çevireceğimiz yeni bir döneme başlıyoruz. Seçim kaygısının taşınmayacağı yaklaşık dört yıllık süre, ülke ekonomimizin düze çıkması için bir fırsat gibi görünüyor.

Uzun süredir ekonomide yaşanan sıkıntıların seçmenin oy tercihlerini belirlediği dün yapılan seçim sonuçlarında görüldü. Siyasi partilerin bu sonuçlardan bir ders çıkararak, politikalarını yeniden belirlemeleri gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Bu konuda yerel yönetimler ve merkezi yönetimler ile ortak çalışma yürütme irademizi tekrar beyan ediyoruz. İZSİAD olarak önceki yıllarda olduğu gibi bugünden sonra da kamu özel teşebbüs iş birliğinin en iyi örneğini vermek için çabalamaya devam edeceğiz. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler de enflasyon, kur, finansmana ulaşım başta olmak üzere birçok sorun yaşıyoruz. Bu dönemde sıkılaştırılmış ekonomi politikasının devam etmesini ve yaşadığımız bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yerel seçim sonuçlarının İzmir ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, üreterek büyüme hedefinden şaşılmamasını umut ediyorum.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş: Seçim sonuçları iş dünyasına da olumlu yansıyacaktır
Yapılan seçimlerle bizlere 5 yıl hizmet edecek yerel yöneticilerimizi belirledik. Seçim de vatandaşlarımız kararlarını verdiler. Demokrasi şöleni şeklinde bir seçim oldu. Sakin bir şekilde seçim tamamlandı. Yeni seçilen başkanları kutluyoruz. Seçimde aday olan tüm isimleri de medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Seçim sonuçlarının iş dünyasına da olumlu yansıyacağını umut ediyorum. İş dünyası olarak uygulanan ekonomi politikasının devam etmesini bekliyoruz.

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: Beklentilerimizin karşılanmasını umut ediyoruz
Uzun süredir gündemimizde yer alan yerel seçimlerimiz sonuçlandı. Seçimlerde vatandaşlarımız oyunu kullandı. Seçimler demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarından biri.  Biz İş dünyası olarak hem merkezi idare hem de yerel idarelerden öncelikle istikrar bekliyoruz. Merkezi idareden ekonomi yönetimi ile bizlere dünya ile rekabet edecek şartları oluştururken, yerel yönetimlerden de en kolay şekilde üretim yapacağımız ortamı sağlamaları bekliyoruz. Seçim sonrası dönemde de bu beklentilerimizin karşılanacağı umudunu taşıyoruz.

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı: Ekonomide 4 yıl iyi değerlendirilmeli
Öncelikle yerel seçimlerin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Uzun zamandır gündemimizde olan seçimleri tamamladık. Seçmenler kararlarını sandıkta ifade ettiler. Ekonomide yaşanan sıkıntıları dile getirerek, uygulanacak politikalarla bu sorunların çözülmesini istediklerini belirttiler. Seçim sonuçlarının siyasi partiler tarafından iyi değerlendirileceğini düşünüyorum. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar hepimizi etkiliyor. Enflasyonun düşürülmesi ve ekonomide istikrarın sağlanması için bir program uygulanıyor. Yeni dönemde de bu program tavizsiz uygulanmalı ve iş dünyasının ve tüm vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar çözülmeli. Özellikle üretim yapanlar desteklenmeli. Teşvik sistemi yeniden devreye alınmalı ya da iş dünyasının ucuz krediye ulaşması sağlanmalı. Hükümetimiz önümüzdeki 4 yıllık dönemi iyi değerlendirmeli.

 
İrfan Değirmenci Çankaya'da ne kadar oy aldı?
 
Büyükşehir sandığı raporu: Hangi aday/kaç oy aldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten sıkı para politikası mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı ...
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Nisan ayında elektrik ...
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Fatih Sondaj Gemisi'nin ...
 
İzmir turizmde bir ilke daha imza atıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Sürdürülebilir Turizm Destinasyonu ...
"Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmeli"
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'de ...
Çeşme'de bayram tatili için umutlar seçim sonrasında!
İzmir'de turizm lokomotif ilçesi Çeşme'de, bayram tatili için istenilen ...
 
Avrupa'da terör alarmı: 'Yalnız kurt' uyarısı!
Terör örgütü DAEŞ'in Horasan kolunun üstlendiği ve 139 kişinin öldüğü ...
"Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun ...
29. Marble İzmir için geri sayım: Fuar İzmir kapalı gişe!
Bu yıl 29.’su düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri