POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
20 Ekim 2021 Çarşamba - 16:46

İzmir merkezli iki büyük FETÖ operasyonunda son durum!

İzmir merkezli 41 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltı sayısı 135'e yükselirken, firari olanların 15'inin yurt dışında bulunduğu belirlendi. Öte yandan İzmir merkezli bir diğer soruşturmada da örgütün sözde sohbet toplantılarında polis eşlerine yönelik fişleme yaptığı iddia edilen 33 şüpheli yakalandı.

İzmir merkezli iki büyük FETÖ operasyonunda son durum!

İZMİR - İzmir merkezli 41 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltı sayısı 135'e yükselirken, firari olanların 15'inin yurt dışında bulunduğu belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın veri paylaşımı sonucunda askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama yaptığı tespit edilen, örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibat kurduğu saptanan ve daha önce gözaltına alınan itirafçıların ifadesi doğrultusunda 158 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Örgütün TSK yapılanmasında yer alan şüphelilerin 3'ü Deniz Kuvvetleri, 15'i Kara Kuvvetleri, 13'ü Hava Kuvvetleri, 1'i Sahil Güvenlik ve 16'sı da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olduğu öğrenildi. Ayrıca, şüphelilerin 1'i albay, 1'i binbaşı, 1'i yüzbaşı, 3'ü üsteğmen, 1'i teğmen, 30'u astsubay ve 11'inin ise Uzman Çavuş rütbesinde olduğu bildirildi. Öte yandan, 158 şüpheliden 110'unun darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olduğu öğrenildi. Bu kapsamda, İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceden belirlenen adreslere dün gece saat 01.00 sıralarında operasyonlar düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda 158 şüpheliden 135'i gözaltına alındı. Şüphelilerin 4'ünün koronavirüs testleri pozitif olduğu için gözaltı kararının iptal edildiği, 14'ünün itirafçı olmasından dolayı serbest bırakıldıkları aktarıldı. 1 şüphelinin gözaltı kararı iptal edilirken, 23 firari şüphelinin 15'inin yurt dışında olduğu saptandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler, adliyeye sevk edilecek. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer firari yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

MAHREM OPERASYONDA 33 YAKALAMA 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem kadın yapılanmasına yönelik İzmir merkezli soruşturmada, örgütün sözde sohbet toplantılarında polis eşlerine yönelik fişleme yaptığı iddia edilen 33 şüpheli yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün "emniyetteki mahrem kadın yapılanmasına" yönelik çalışma başlattı.

Haklarında tanık beyanı olan ve gizli tanık "Garson"dan ele geçirilen dijitallerde, "fişleme bilgisi" bulunan 39 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli, İstanbul, Bursa, Zonguldak ve Manisa'da eş zamanlı operasyonlarda şüphelilerden 33'ü gözaltına alındı.

Şüphelilerden 5'inin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, bazılarının da HTS incelemesi sonucu örgütsel irtibatı bulunduğu tespit edildi.

Aralarında 1 öğretmen, 3 ebe ve 1 Kur'an kursu öğreticisinin olduğu zanlıların, örgütün polislere yönelik evlerde düzenlediği sözde sohbet toplantılarında, farklı odalarda toplandıkları polis eşlerini, "örgüte yakın" veya "uzak" şeklinde fişledikleri iddia edildi.

Operasyonda FETÖ'den aranan başka birinin evinde yakalanan bir şüphelinin, Konya ve Nazilli'de, örgüt içinde "ablalık" olarak adlandırılan görevi yaptığı da belirtildi.

Örgüt şemasında sözde görev dağılımına göre, şüphelilerden birinin "genel müdür", diğerlerinin "öğretmen" olarak yer aldığı da tespit edildi.

Zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA, DHA)

 
Vali Köşger ve Başkan Soyer'den jeotermal tesisine inceleme
 
Otogaz fiyatlarına zam: İşte yeni tarife!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendikadan yeni 'grev' açıklaması: Son saate kadar umudumuzu yitirmiyoruz!
Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, ...
'Bir şey yapmaz' denilen pitbull, burnunu kopardı
Samsun'da sahibinin "Korkmayın, bir şey yapmaz" dediği tasmasız pitbull ...
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’nde 22.buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 22 yıldır düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik ...
 
Gece kulübünden 'kadın çıkarma' çatışması kamerada
İzmir'de gece kulübünde çalışan A.K. (24) adlı kadını dışarı çıkarmak ...
Bakan Pakdemirli: Ispanakla ilgili şüphe olmasın!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin ...
Pırlanta skandalında ikinci perde!
Dünyanın en büyük pırlanta değerlendirme ve derecelendirme kuruluşlarından ...
 
İzmir'de bir evde kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, bir evde kaçak kazı yaptıkları öne sürülen ...
İzmir'deki trafik denetimlerinde 21 bin 390 sürücüye ceza uygulandı
İzmir'de, geçen hafta yapılan trafik denetimlerinde 21 bin 390 sürücüye idari para cezası kesildi.
Casus filmi gibi boşanma davası!
İstanbul’da yaşanan boşanma davası, Hollywood filmlerini aratmadı. Bilgisayarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri