POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
11 Ağustos 2020 Salı - 15:18

İzmir siyasetinde 'su zammı' tartışması: Sürekli'den tepki, Yücel'den jet yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’den; Büyükşehir Belediyesi’nin, suya 16 ayda 2’nci zam kararı almasına büyük tepki geldi. Sürekli, “İzmir Aşkıyla suya 2’nci zam; tam bir çelişki!  Susuz bırakmak, suyu pahalıya satmak, insanın sevdiğine en son yapacağı eziyet!" ifadelerini kullanırken CHP cephesinden yanıt gecikmedi. CHP İl Başkanı Yücel, "?Suya yapılan zammın sebebi de AKP iktidarının beceriksiz ekonomi yönetimi ve kendinden olmayan yerel yönetimleri yok sayarak baskı altına almasıdır" dedi.

İzmir siyasetinde  su zammı  tartışması: Sürekli den tepki, Yücel den jet yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den; CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, suya 16 ayda 2’nci zam kararı almasına büyük tepki geldi.

Başkan Sürekli; suya 1 Eylül’den itibaren, yüzde 11,76 zam yapılmasına ilişkin kararı eleştirirken, su meselesinin İzmir için azaba dönüştürüldüğünü söyledi. Sürekli yaptığı açıklamada; “İzmir Aşkıyla suya 2’nci zam; tam bir çelişki!  Susuz bırakmak, suyu pahalıya satmak, insanın sevdiğine en son yapacağı eziyet. İzmir; su kesintilerine çözüm beklerken, ‘Vur abalıya’ yaklaşımını hak etmiyor. Su sınavı ile eziyet bu. Dermanlar mı köstekler mi anlayamadık! ” diye konuştu.

DERMAN MI KÖSTEK Mİ?
Foça ve ardından Dikili’de arka arkaya yaşanan su kesintileri ile birlikte vatandaşın çektiği eziyeti hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İzmir’i arozöz kuyruklarına mahkum edip 50 yıl öncesine götürenlerin, yine İzmir’e 2’nci su zammını hak görmelerini anlamak mümkün değil. Göreve geleli henüz 16 ay olmuş; 3’üncü aylarında açıklayamadıkları bir su kesintisi, İzmir’in üçte birini felç etmiş; son iki ayda Foça ve Dikili’de yine açıklayamadıkları bir kesintiyle, binlerce İzmirli su sınavına ve kuyruk izdihamına tabi tutulmuş! Bu zaman içinde de yüzde 30’a varan bir su zammı yapılmış! Halk belediyeciliği, derman belediyeciliği dediler; İzmir aşkı dediler ama biz dermanlar mı köstekler mi anlayamadık! İzmir’e su sınavı ile eziyeti reva görüyorlar.”

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşın ihtiyacından çok uzağa düştüğünü; kendi çıkarlarıyla ördüğü sanal bir dünyada yalpaladığını söyleyen Başkan Sürekli; en temel ihtiyaçlarda sınıfta kalan bir yerel yönetimle karşı karşıya olunduğunu ifade etti. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, verilen vaatler ile hayata geçirilen eylemlerin uyuşmadığını dile getirerek, “İzmir hiç hak etmediği bir yaklaşımı karşısında buldu. İzmir’in tercihiydi ve biz saygı duyuyoruz. Ancak; su gibi, ulaşım gibi temel sorumluluklarını dahi yerine getiremeyen bir belediyeden; daha ne bekleyebilirsiniz ki?! İzmir’e, İzmir’in gerçeklerine ve sorunlarına çok uzaklar. Sanıyorlar ki; İzmir’i susuz bıraksak da ses çıkmaz! Oysa, damla damla verilen su, susuzluğu büsbütün artırır. ‘İzmir Aşkıyla’ suya 2’inci zam; tam bir çelişki!  Susuz bırakmak, ona suyu pahalıya satmak insanın sevdiğine en son yapacağı eziyet. İzmir; su kesintilerine çözüm beklerken, ‘Vur abalıya’ yaklaşımını hak etmiyor.” dedi.



YÜCEL'DEN JET YANIT: İZMİR'DE SUYA ZAMMIN SEBEBİ...
AK Partili Sürekli'nin eleştirilerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt gecikmedi. Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AK Parti'yi hedef aldı. 

Yücel, şu ifadelere yer verdi: Elektrik, akaryakıt, vatandaşın hiç geçmediği halde parasını ödediği otoyollar, harçlar ve dolaylı vergiler... Tüm bunlar iktidar tarafından vatandaşın cebinden  fahiş zamlarla hortumlanırken sesi çıkmayanlar, şimdi fırsatçılık peşinde.?..
?İzmir’de suya yapılan zammın sebebi de AKP iktidarının beceriksiz ekonomi yönetimi ve kendinden olmayan yerel yönetimleri yok sayarak baskı altına almasıdır.?
?Tüm baskılara ve ekonomik zorluklara rağmen gerek pandemi süreci gerekse sosyal belediyecilik alanında Sayın Tunç Soyer önderliğinde tüm belediyelerimiz örnek hizmetler sergilemiştir.?
?İnsanları intiharın eşiğine sürükleyen sıkıntılara sokanların, bu mecburi su zammından rant çıkarma çabası acınası bir durumdur.?
'?Dolar, Euro ve Altın fiyatlarındaki artış dış güçler yüzünden, halkın yoksulluğu Allah’tan, krizler gelir geçer' masalını anlatan zihniyet, neyin kafasında bilmiyoruz ama ilk seçimde bu kafadan kurtulacağımızı biliyoruz.?..

 
Akşener: Kimseyi yolda bırakmadık
 
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li Özkan'a önemli görev: Başdanışman oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Kimseyi yolda bırakmadık
İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına yönelik ...
Çelik'ten AB'ye Yunanistan çağrısı
AK Parti Sözcüsü Çelik, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada, ...
İYİ Parti'den yerel basına 'yanınızdayız' mesajı
İYİ Parti İzmir Basın-Yayın, Tanıtım ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan ...
 
AK Kadınlar’dan Dilipak’a suç duyurusu!
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan ...
CHP’nin A Takımı ve İzmir!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sonrası açıkladığı ‘A Takımı’nda, ...
Erdoğan: Kimsenin denizinde gözümüz yok!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya ...
 
Ankara: Gerginliği artıran Yunanistan!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Akdeniz'de gerginliği arttıran taraf ...
Başkan Gürbüz hakim karşısında: Ne ifade verdi?
İzmir'de 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle yola ...
O ilçede 'Millet İttifakı'ndan AK Partili Başkan hakkında suç duyurusu!
Bergama’da Millet İttifakı, Belediye Başkanı Koştu ve Cumhur İttifakı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri