POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Süper Lig'den düşen ilk takım belli oldu!
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Şimşek, IMF genel müdür yardımcısıyla görüştü
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
Dolmabahçe'de Erdoğan-Haniye görüşmesi
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
11 Kasım 2021 Perşembe - 14:59

İzmir’de 65 bin fidan toprakla buluştu

Bornova ilçesinde bağlı Yakaköy Mahallesi’nde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye'de yaşayan her vatandaş için 3 fidan dikileceğini belirterek, “Kimse, bir dikili ağacımız yok demesin" dedi.

İzmir’de 65 bin fidan toprakla buluştu

Türkiye’de, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde saatler 11.11’i gösterdiğinde ülke genelinde her vatandaş için 3 adet olmak üzere toplamda 252 milyon adet dikilen fidanların 65 bini İzmir’de dikildi. İzmir’de, il genelinde 19 farklı noktada fidan dikimi gerçekleştirilirken, yıl sonuna kadar 12 milyon 775 fidanın toprakla buluşacağı belirtildi. Yakaköy Mahallesi’nde, ‘Geleceğe nefes, Dünya’ya nefes’ temasıyla yapılan fidan dikimine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Uğur Malayoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri ile ilkokuldan üniversiteye kadar çok sayıda öğrenci katıldı.

‘KİMSE, BİR DİKİLİ AĞACIM YOK DEMESİN’

Fidan dikimi öncesinde konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye'de yaşayan her vatandaş için üç fidan dikileceğini belirterek, “Kimse bir dikili ağacımız yok demesin. 2019 yılında alınan karar ile 11 Kasım Türkiye'de milli ağaçlandırma günü ilan edildi. Kararın ne kadar isabetli olduğunu bu yüksek katılımdan anlıyoruz. Her zaman olağan dönemlerde bir millet olarak yekvücut olmayı başaran bir milletiz. Bir toprağı geliştirme noktasında ihtilaflara düşüyoruz. Müşterek paydamız yeşil. Biz millet olarak ormana olağanüstü kıymet veren, yaş kesen, baş keser diyen bir milletiz esasında. Bizim ormana verdiğimiz ehemmiyetin neticesi olarak bunu bir ulusal gün ilan eden millet biz olduk. Yaşadığımız son dönem felaketleri biliyorsunuz. İklim değişikliği dediğimiz hadiselerden kaynaklı afetlerle karşılaşıyoruz. Sel, sıcaklık artışı gibi. Son dönemde tüm dünyada gündem olan Paris Sözleşmesi ve Yeşil Mutabakat ile karşılaşıyoruz. Son 150 yıldır modern çağın kurduğu medeniyetin sonuçları. İklimi değiştirdik, tabiatın fıtratını bozduk. Bunu geriye döndürmemiz lazım, hep beraber çalışmamız lazım. Ağaçlar ormanlar vazgeçilmezimiz.  Yıl sonuna kadar 20 milyon 388 bin fidan ormanlarımızla buluşacak. İzmir’de 2021 süresinde 12 milyon 775 bin ağaç dikmiş olacağız. Onları gözümüz gibi koruyalım. Ormanlara girişle ilgili kısıtlayıcı karar almıştık, kolluk teşkilatı fevkalade gayret sarf ettiler. Ormanda usulsüz işleri engellediler. İzmirli hemşerilerim de duyarlılık gösterdiler ve gayri nizami işlerden kaçındılar. Herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

İZMİR’DE YIL SONUNA KADAR 12 MİLYON 775 FİDAN

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise, yaptığı konuşmada Yakaköy Mahallesi’nde geçen yıl 12 Temmuz’da çıkan yangının yaklaşık 40 dakika içerisinde söndürüldüğünü belirterek, “Burada 3 bin kızılçam, 1000 mavi servi, 25 hatmi ve 10 leylandi dikeceğiz. Yıl sonuna kadar, İzmir ve Manisa’da toplamda 20 milyon 388 fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bunların 12 milyon 775’i İzmir’de, 7 milyon 613 bini Manisa’da dikilecek" dedi.

GELECEĞE NEFES OLDULAR

Konuşmaların ardından, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, birlikte fidan dikti. İlkokuldan üniversiteye kadar çeşitli yaş gruplardan öğrenciler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri de, Milli Ağaçlandırma Günü’nde gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak adına, fidanlarını dikti. (DHA)

 
Amcasının hurda deposunu ateşe verip ölümüne yol açan yeğen tutuklandı
 
İSİG'den kara rapor: İzmir'de bir ayda kaç işçi öldü?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amcasının hurda deposunu ateşe verip ölümüne yol açan yeğen tutuklandı
Karabağlar ilçesinde ateşe verdiği depoda amcası Ali Rıza Durna'nın (65) ...
Mama kutusunda biriken parayla can dostlara bakıyor
İzmir'de taksi şoförü Mümin Aydın, müşterilerinin taksideki "mama kutusu"na ...
Eşi yerine baldızını öldüren sanığa iyi hal indirimi
Ankara'da şiddet gördüğü gerekçesiyle evi terk eden eşini pompalı tüfekle ...
 
'Muz' paylaşan Suriyeliler hakkında yeni açıklama
Göç İdaresi Başkanlığı, tepki çeken muz paylaşımlarıyla ilgili gözetim ...
İzmir'deki o okulda eğitime koronavirüs arası!
İzmir’in Narlıdere ilçesinde Prof. Dr Aziz Sancar Ortaokulu'nda koronavirüs ...
Samuray kılıçlı vahşetin kan donduran detayları!
Samuray kılıçlı cinayetin katil zanlısı, savcılık ifadesinde kan donduran ...
 
Sendikadan resmi başvuru: Dersler 30 dakika olsun
Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Şube Başkanı Salih Topuk ders sürelerinin ...
Duruşma bekleme çilesi: Kitap yazan bile var!
Adliye koridorlarında ‘duruşma bekleme’ avukatların çilesi haline geldi. ...
Mihrimah'ı hayattan koparan kamyonetin sürücüsü ilk duruşmada tahliye edildi
Çiğli ilçesinde kaldırımda oynayan Mihrimah Gece Akalın’ı (6) kullandığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri