POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
30 Nisan 2020 Perşembe - 15:59

İzmir’de fuarlar dijitale taşınıyor!

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, haziran ayının başında dijital bir platform üzerinden sanal fuar gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarının ifade etti.

İzmir’de fuarlar dijitale taşınıyor!

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi online basın toplantısı gerçekleştirdi. EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan'ın moderatörlük yaptığı toplantıya, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Selahattin Güven, Halil Gündoğdu ve İZFAŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gökalp Soygül katıldı.

EMD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 50 katılımcının bulunduğu online basın toplantısında konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, 2020’ye birlik olarak çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve koronavirüs salgını dolayısıyla sektörü dijital ortama taşımak için karar aldıklarını belirtti.

“Hiç denenmemiş olan dijital ticaret platformunu gerçekleştireceğiz”

Birlik olarak ayakkabı ihracatının yılın başında yüzde 30 yükselişle rekor seviyelere ulaştığını aktaran Zandar, ancak global sağlık sıkıntısıyla beraber işlerin durduğunu anımsattı. Mart ayını az bir kayıpla kapattıklarını, nisanda ise ciddi bir düşüş olduğunu ifade eden Zandar, mayıs ayının sonunda normalleşmeyle beraber ihracatın başlamasını da umut ettiklerini dile getirdi. Birlik olarak dijitalleşmeye çok önem verdiklerine değinen Zandar, “Yaklaşık 2 ay önce koronavirüsün başlamasıyla beraber hızlı bir çalışmayla dünyadaki fuarcılık ve ticaret sisteminin dijitalleşmeye olan ilgisini incelemeye başladık. Bu bağlamda pek çok yazılım firmasıyla çalışmalar yapmaya başladık. Yapılan çalışmaların çıktıları neticesinde harekete geçtik. Özellikle ayakkabı ve saraciye sektörlerinin dünyadaki ilk dijital ticaret platformunu yapmaya karar verdik. Bununla alakalı 1-3 Haziran tarihi belirledik. Ümidimiz bu tarihlerde dünyada hiç denenmemiş olan ithal ticaret platformunu gerçekleştirmek. Bununla alakalı yazılım şirketleriyle görüşüp tekliflerimizi almaya başladık. İlk olarak üyelerimizi ve ürünlerini dijital platforma taşıdıktan sonra, müşterilerimizi de bu platforma çekmek için çalışmalar yapacağız. Dijital Ticaret Platformu projesi için İZFAŞ ile ortak hareket ediyoruz” diye konuştu.

Yapılacak uygulamanın pilot olacağını, amaçlarının sistemi öğrenmek ve öğretmek olacağının altını çizen Zandar, “Çünkü gerçekten bu konu herkes için bir soru işareti. Biz el sıkışmayla ürün satarken şimdi ekran üzerinden satmaya çalışacağız. Çok zor bir süreç. Firmalarımız alt yapı olarak da desteklememiz gerekecek” dedi. Ayrıca Zandar, ilk olarak sadece Ege’de 30 firma ile bu işi yapmayı planladıklarını ve firmaları da ortalama 100-150 kadar müşteriyle buluşturma imkânı sunduklarını belirtti.

“Tek şansımız dijital fuarcılık”

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin Güven, birinci ay İzmir Fuarı’nı yaptıklarını, sektör olarak güzel hazırlandıklarını ve sezona çok iyi başlangıç yaptıklarını belirtti. Koronavirüs nedeniyle şu an sektörün durduğunu söyleyen Güven, “Sektörün önünü açabilmek için dijital fuar konusunu gündeme getirdik. Sektördeki arkadaşlarımız ile bunun altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Öncelik ayakkabı, saraciye yapacak bu işi. Sektördeki arkadaşlarımızın web sayfaları ile ilgili biraz eksikleri var, bunları olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Ayakkabı yapıldıktan sonra bizde o süreçte hazırlıklarımızı tamamlayıp akabinde fuara katılmak istiyoruz” diye konuştu. Şu an hiçbir yere gidip gelinme şansı olmadığını dile getiren Güven, “Tek şansımız dijital fuarcılık. Buradan bir şeyler yapamaya çaba göstereceğiz” dedi.

“Katılımcı firmaların dijital olarak hazır olması gerek”

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Gündoğdu, salgın sonrasında ticaretin genel anlamda tüm dünyada aksamasının bir yandan kötü etkisi olsa da diğer yandan dijitalleşme sürecini hızlandırması bakımından iyi olduğuna değindi. Gündoğdu, “Dijitalleşmek, daha az zaman ve maliyetle tüm dünyaya açılma imkanı tanıyor. Bu süreç firmalara yeni bir maliyet kapısı, bir yük gibi gözükse de fiziksel anlamda yapılan fuarlara göre yüzde 10’luk bir maliyetle tüm dünyaya açılma imkanı sunuyor” diye konuştu. Yapılan bu girişimin deri sektöründe Türkiye’de ve belki de yakın coğrafyada yapılan ilk sanal fuar olduğunu belirten Gündoğdu, “Belki bunun avantajıyla bu işe başlıyoruz ama bunun bir de dezavantajı var. Bu konuda çok fazla deneyime sahip değiliz. Ama bence bizim birliğimiz ve sektörümüz için büyük bir avantaj olduğuna inanıyorum. Burada yaptığımız çalışma ve girişimin karşılığını alabilmemiz için katılımcı firmaların dijital olarak hazır olması lazım. Bu en önemli konu. Yani biz birlik olarak fuarı düzenlemek ve yanında aplikasyon diye bir ürünümüz var, bununla firmalarımızı bütün dünyaya tanıtmak için gerekli altyapıyı sağlayacağız. Ancak firmalarımızın bu anlamda kendilerini yenilemesi ve eksik olan taraflarını tamamlaması gerekiyor. Böylelikle bütün dünyaya bizim aracılığımızla ürünlerini satabilecek hale gelecekler” ifadelerini kullandı.

“Dijital fuarcılık bir birleşme noktasıdır”

İZFAŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gökalp Soygül, “Dijital fuarcılık bir birleşme noktasıdır. İzmir’de ortak olduğumuz firmaların iştirakleriyle bu işe başladık. Önümüzdeki dönemde birçok fuarı dijital yapmak ile ilgili çalışmalarımız, Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte olmaya devam edecek” dedi. Sistemi bu noktaya iten durumların en başında ticaret yollarının kısalmasının çok önemli bir etken olduğunu belirten Soygül, “Türkiye’ye, yurt dışından gelecek ziyaretçinin şu anda sirkülasyonu imkansıza yakın. Fuarcılığın harekete geçmesini beklemek için önümüzde en az 3-4 aylık bir periyot gözüküyor. Fakat bizim durmamız gerekiyordu. Bizde önümüzdeki haziran ayında Ege İhracatçı Birlikleri’nin yaptığı organizasyonla birlikte başlayacak online dijital fuarcılık dönemine İZFAŞ olarak girmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 
İl Müftüsü açıkladı: İzmir'de camilerden müzik yayını nasıl yapıldı?
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Albayrak'tan swap açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Verilen destek tutarı bugün itibarıyla ...
Benzin ve motorine zam geliyor
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 12 kuruş, benzinde ...
İzmir Otogarı'nda 'korsan kargo' krizi!
Salgın sebebiyle alınan önlemler kapsamında, kargo şubelerinin kuyruklarında ...
 
Banka çağrı merkezlerine süre ayarı!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankaların çağrı merkezlerinin ...
800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi
Corona virüs salgınının ekonomi üstündeki olumsuz etkilerini azaltmak ...
Normalleşme: Haziranda ofise dönüş planı!
Türkiye’de koronavirüs sonrası normalleşme sürecinde milyonlarca çalışan ...
 
AB'den trilyon euroluk kurtarma fonu hazırlığı
AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dombrovskis, "Hedefimiz, trilyon ...
Ve Ilısu Barajı'nda üretim başladı
Türkiye'nin en büyük elektrik üretimi projelerinden biri olan Ilısu Barajı'nın ...
Ödemiş'te papaz eriği bereketi
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı Mahallesinde papaz eriği hasadı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri