POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
1 Ekim 2018 Pazartesi - 13:59

İzmir’in başkanlarından ‘Koca karar’ yorumları!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ‘Aday değilim’ mesajı kent ve ülke kamuoyunda ses getirirken, CHP’li ilçe belediye başkanları da Gerçekizmir’e yaptıkları açıklamalarla bu kararı değerlendirdi.

İzmir’in başkanlarından ‘Koca karar’ yorumları!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 14.5 yıldır oturduğu ve bu görev süresiyle kent belediyecilik tarihinde bir rekora imza attığı koltuğa yeniden talip olmayacağını açıkladı. 

Başkan Kocaoğlu’nun ‘Aday değilim’ mesajı kent ve ülke kamuoyunda ses getirirken, CHP’li ilçe belediye başkanları da Gerçekizmir’e yaptıkları açıklamalarla bu kararı değerlendirdi. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR 

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ALİ ÇALKAYA:  15 sene boyunca bu kente hizmet etti. Yanlış bir işi olmadı. Bu kente yapılması gereken her şeyi yaptı. Önce bir vatandaş sonra bir ilçe belediye başkanı olarak olarak çevreye gösterdiği duyarlılık, dört tekerlekli ulaşım sisteminden raylı sisteme geçişte gösterdiği irade, bir köylü çocuğu olarak kırsala ve tarıma verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER:  Aziz Başkan çok olgunca, çelebice bir açıklamada bulundu. 14,5-15 yıl Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak partiye ve kente hizmet etti. Saygın bir açıklama! Kalbimle, aklımla bu açıklamasını çok saygıyla karşılıyorum.  Aziz Başkan her zaman saygıyla anılacak. Bütün verdiği emekler için müteşekkiriz.  Bundan sonrada kol kola omuz omuza olmaya devam edeceğiz.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI OLGUN ATİLA: Bugüne kadar Aziz Başkan’ın kararlarına büyük oranda katıldık. Bu kararına katılmıyorum. Dolayısıyla siyasete girmek sizin elinizde olabiliyor ama çıkmak sizin elinizde değil. Her belediye başkanı son dakikaya kadar en güçlü adaydır. İzmirlilerin kararının önemli olduğunu düşünüyorum. Yapmış olduğu hizmetler İzmir ve kamuoyu tarafından değerlendirecek. Çalışmaları rol model oldu. Altını çiziyorum. Başkanın kararına katılmıyorum. Bu ikinci fikir ayrılığımız. Bornova’da stadın adı Aziz Kocaoğlu olsun dedik. Başkan istemedi. Biz verdik ismi ama tabelayı asmadık. İzmir’de 2019 yerel seçimleri kolay değil. Bu nedenle Aziz Başkan’ın kararına katılmıyorum.

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI TAHİR ŞAHİN: Eskiden beri bu işlerin 65 yaş sonrası yapılmaması gerektiğine inanlardanım. Bu pencereden bakıyorum. Zaman zaman ikili sohbetlerimizde ‘Ağabey yaşın epey bir geldi çok hizmetler ettin, güzel hizmetler yaptın, dürüst bir başkan oldun’ dedim. O da kendi kendine sanırım bunları düşünerek bir karar aldı. Kibar biçimde aday olmayacağını açıklaması kendisi ve ailesi adına verilmiş en güzel kararlardan bir tanesi... İzmir’e yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum.  Aziz Bey’in İzmir’de her zaman yeri olmuştur olmaya da devam edecektir. Osman Kibar, Yüksel Çakmur, Burhan Özfatura, Ahmet Piriştina gibi İzmir’e iz bıraktı.  

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM ŞENOL:  Verdiği karara saygılıyız. Ancak Ben Aziz Bey’in 5 yıl daha Büyükşehir Belediye Başkanı olmasında fayda görüyorum. 

BUCA BELEDİYE BAŞKANI LEVENT PİRŞTİNA: Aziz Başkan yaptığı hizmetlerle her zaman anılacak. Kentin ekonomisine damga vurmuş işler yaptı. İzmir’de önemli ilkler gerçekleşti. Hem bir İzmirli hem de bir ilçe belediye başkanı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Aziz Başkan’a ve ailesine aldığı karar hayırlısı olsun. Yerel yönetimlerde kendi özgür iradesiyle koltuk bırakmak alışılagelmiş bir şey değil. Aziz Bey’in kararı bir çok açıdan örnek bir karar.

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANI UFUK SESLİ: Aziz Başkan’ın kararıdır bu. Kırsalda etkisi çok fazla. Çok seviliyor burada... Parti ve kent adına hayırlısı olsun. 



GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İNCE: Aziz Başkan İzmir’de bu görevi en uzun süredir hakkınca yapmış, İzmir’e çok şeyler katmış bir başkandır. Kararını saygıyla karşılıyoruz. Saygısını yükseltmiştir. Bu kararı en güçlü adayken almıştır. Hayırlı olmasını diliyorum. 

 

 
Başkan Batur’dan okullara yeni öğretim yılı ziyareti
 
Sosyal medyaya uyuşturucu operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
düriye 2 Ekim 2018 Salı 15:50

Aziz Kocaoğlu suz izmirde seçim almak çok zor. tıre, Bayındır, Ödemiş o ilçe ve beldelerde ki sağ oylar Aziz Kocaoğlu olduğu için oy verdiler. onun dışında soldan kim olursa olsun oy vermezler. Aziz Kocaoğlu nun kararı na çok üzüldüm.

Yorumu oyla      0      0  
partili 1 Ekim 2018 Pazartesi 19:47

bayındır belediye başkanı çabuk satmışsın aziz başkanı.yeni denizlere mi yelken açıyorsun.

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 1 Ekim 2018 Pazartesi 17:18

Aziz kocaoğlu adaylıkdan vazgeçmedi, aday gösterilmeyeceği yüzüne söylendi. Aday olabilmek için Muharrem Ince''nin yanına atladı.BIRAKMADI BIRAKTIRILDI... İZMİR DE CHP NEFES ALACAK VE HİÇ KİMSE KOCAOĞLU NU İYİ HATIRLAMAYACAK .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’dan okullara yeni öğretim yılı ziyareti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ...
Karabağlar'da belediye-STK el ele!
Karabağlar’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu’na ...
Karşıyaka'da belediyeden bin öğrenciye burs
Karşıyaka’nın Filizleri Projesi ile yüzlerce ihtiyaç sahibi üniversite ...
 
Buca'da yaş almışlara 'sıcak' hizmet: Çaylar belediyeden!
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Buca’nın çınarlarına sıcak dokunuş. Buca ...
Teknoloji engelini o merkezde aştılar!
Engelli gençlerin teknoloji ve bilişim alanındaki iş sahalarında kendilerine ...
Gaziemir amatörüne can suyu
Gaziemir Belediyesi kentte faaliyet yürüten spor kulüplerine 60 bin liralık ...
 
Konak'ta eğitime sağlıklı ve lezzetli destek
‘Geleneksel Lezzetler Sağlıklı Nesiller’ adlı proje sayesinde bu yıl başlayan ...
Menderes'te şehide büyük vefa!
Mardin'de yürütülen terör operasyonunda şehit olan PÖH Emniyet Amiri Doğan ...
Bornova'da belediyeden öğrencilere iş imkanı
İstihdama yönelik bir çok proje üreten Bornova Belediyesi, üniversite ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri