POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
18 Kasım 2018 Pazar - 10:01

İzmirli anneler ördü, Ahlatlı öğrenciler giyecek

Bornova Okutan İlkokulu'nda, Okul Aile Birliği'ndeki anneler, okulda toplanıp, el emeği, göz nuru ile örgü kıyafetler üretti. Anneler hem kendi yaptığı örgü kıyafetleri hem de topladıkları kırtasiye malzemelerini Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ovakışla İlkokulu'na gönderip, öğrencilere dağıtacak.

İzmirli anneler ördü, Ahlatlı öğrenciler giyecek

Bornova Okutan İlköğretim Okulu’nun başlattığı yardım kampanyasında, Okul Aile Birliği'nde bulunan anneler, belirli aralıklarla toplanıp atkı ve bere ördü. Anneler el emeği göz nuru ürünü olan atkı ve bereleri, kış mevsiminde soğuktan korunabilmeleri için Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ovakışla İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencilere gönderme kararı aldı.Ürettikleri örgü giysilerin yanı sıra çalışan anneler de kırtasiye malzemeleri ile aynı kampanyaya destek verdi. Okutan İlköğretim Okulu’ndaki 520 öğrencinin annelerinin bir çoğunun faaliyet gösterdiği yardım kampanyasında toplanan giysi ve malzemeler, 21 Kasım günü Bitlis’e doğru yola çıkacak. Yardım kampanyası fikrinin sahibi olan Okul Aile Birliği Başkanı Esengül Tarsak, "Proje ilk olarak internet üzerinden Ahlat’taki okulumuza kırtasiye malzemesi toplanmasıyla başladı. Daha sonra ben bunu görüp müdürümüze kardeş okul projesi olarak Ahlat’taki okula yardım yapmayı önerdim. Doğuya ulaşıp oradaki çocukları mutlu etmek istiyoruz. Velilerimizle okulumuzda üç kere toplanıp burada atkı, bere, eldiven ördük. Çalışan velilerimiz çok fazla, onlar da örgü öremedikleri için bizlere defter, kalem, boya gibi kırtasiye malzemeleri, eşofman takımları ve ayakkabılar alarak destek çıktılar. Bu yardımımızdan sonra projemiz başka okullarla da devam edecek" dedi.

BÜYÜK GÖNÜLLÜ ANNELERİN ELİNDEN YARDIM
Yardım kampanyalarına geçen sene Kars’ın Susuz ilçesindeki 8 köyle başladıklarını belirten Okutan İlköğretim Okulu Müdürü Meltem Şirin Aydın ise "Oradan çok güzel geri dönüşler aldık, bize çocukların çok mutlu olduğu fotoğraflar gönderilince bu sene de farklı bir bölgede farklı bir adım atmak istedik.

Proje grubumuzla toplanıp özellikle Ahlat’ı seçtik. Ahlat’ın çok güzel bir belde olduğunu, tarihinin çok eskiye dayandığını bildiğimiz için biraz da oranın ismini duyurmak istedik. Orada Ovakışla İlköğretim Okulu ile iletişime geçtik, müdürümüz de olumlu karşıladı. Fikrimizi okulumuzun velilerine açıklayınca hepsi el ele verdi. Oradaki çocukları mutlu edip doğu ile batıyı kavuşturmak istiyoruz. Diliyoruz ki tüm ülkemiz birarada olsun, gönüller arası bir köprü olsun. Belki hediyelerimiz çok küçük ama çok büyük gönüllerden gidiyor" dedi.

Projeye destek olan velilerden Meliha Ödül Tülmen de "İnşallah bu gönderdiğimiz ufak tefek hediyelerle mutlu edeceğiz. Daha fazla çocuğa ulaşırsak, veliler olarak daha mutlu olacağız. Kendi çocuklarımızın nasıl bir ortamda yetişmesini istiyorsak, oradaki çocukların da öyle bir ortamda eğitim görüp gönderdiğimiz en ufak bir kalem ya da silgi ile mutlu olmalarını istiyoruz. Umarız gönderdiğimiz hediyelerle mutlu olurlar" dedi. (DHA)

 
Ege'nin turizm cennetini sağanak vurdu!
 
CHP Edirne Milletvekili Bircan hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'nin turizm cennetini sağanak vurdu!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde dünden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle ...
Cani anneden kan donduran sözler!
Adana’da 15 aylık bebeğini öldüren cani annenin verdiği cevap kan dondurdu. ...
İzmir'de sır son: Kuaför dükkanında ölü bulundu
İzmir'de bir kuaför, dükkanında ölü bulundu.
 
KESK'ten İzmir'de bölgesel miting
Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), yoksullaşma ve yüksek ...
Uçakta ''TNT taşıyorum'' şakası, yolcuları 4 saat bekletti
İzmir-İstanbul seferine hazırlanan uçaktaki bir yolcunun, kucağındaki ...
Trump'tan önemli Kaşıkçı açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Pompeo ile görüşeceğini duyurdu.
 
Türkiye'nin ilk millet bahçeleri açıldı...
İSTANBUL’da yapımı tamamlanan 5 millet bahçesi açıldı.Millet bahçelerinin ...
Meteoroloji'den yağış uyarısı
Sakarya hariç Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ...
Hayvanseverler mobil kısırlaştırma istiyor
İzmir'de şiddet gören ve kurtarılmayı bekleyen sokak hayvanları için çalışmalar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri