POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
31 Mart 2023 Cuma - 14:04

İzmirli depremzedeler 10 madde ile seslendi: Rezerv alandaki satışlar için mesaj!

İZDEDA İzmir’i yıkan 30 Ekim depreminin üzerinden 30 ay geçmesinin ardından bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada depremzedelerin içinde bulundukları durum ve beklentileri 10 maddede sıralandı.

İzmirli depremzedeler 10 madde ile seslendi: Rezerv alandaki satışlar için mesaj!

GERÇEKİZMİR - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği(İZDEDA) 30 Ekim 2020’de İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen ve kentte büyük yıkıma neden olan depremin üzerinden 30 ayın geçmesinin ardından 10 maddede depremzedelerin içinde bulundukları son durum ile istek ve beklentilerini dile getiren bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada Bayraklı’daki rezerv alanda  gerçekleşen satışlarla ilgili açıklama da yer alırken, kredi çekimi konusundaki zorlukların ortadan kaldırılması beklentisi dile getirildi.

10 maddelik açıklama vurgulanan bir diğer konu emsal konusunda emsal konusunda depremzede lehine karar için destek beklentisi olurken deprem mağdurları için inşa edilen konutların dağıtım tablosu da paylaşıldı.

İŞTE 10 MADDEDE DEPREMZEDELERİN SON DURUMU VE TALEPLERİ:

-Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu kentsel dönüşüm maddeleri, tarafımızdan oldukça olumlu karşılanmış, her ne kadar bizim istediğimiz gibi faizsiz 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli kredi olmasa da, 0,79 faizli 10 yıl geri ödemeli kredi tanımlanmıştır. Kredi çekimi konusunda yaşanan zorlukların ortadan kaldırılacağını umuyoruz.   

-Konut yıkıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi başvuru süresi olan 1 yılın 3 yıla uzatılması tüm depremzedeler için olumlu karşılanmıştır.  Kendilerine teşekkür ederiz.

-Rezerv alanda satışını duyduğumuz arsaların gelirinin bölgeye yerleşecek depremzedeye aktarılmasını ve konut ödemelerinden düşürülmesini umuyor bundan sonra bölgede depremzedeye hariç satışın yapılmayacağını düşünüyor ve umuyoruz. Bu konuda farklı bir uygulamanın olacağını düşünmek bile istemiyoruz. 

-Seçim sürecinde depremzedelerin unutulmamasını diliyoruz.

-Emsal konusunda tüm kurum ve kuruluşlardan depremzedeye destek olmalarını bekliyor mahkeme tarafından emsal konusunda depremzede lehine karar verileceğine olan inancımızı sürdürüyoruz.

-Proje alanı ve Rezerv alanda yapılan konutların dağıtım tablosu aşağıdadır:

 

          

-Kahramanmaraş merkezli depremde orta hasarlılara tanınan hakların İzmir Depremzedesine tanınmaması (konutunun devlet tarafından yapılmaması) İzmir Depremzedesini derinden yaralamıştır. Eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey, orta hasarlı İzmir depremzedeleri için, rezerv alanda, Ağır hasarlı hak sahiplerine konutlarının dağıtılmasından sonra kalan konutların orta hasarlı depremzedelere verilmesi sözü bizleri memnun etmiş, rezerv alanın İzmir depremzedesi hariç kimseye verilmemesi konusundaki inancımızı pekiştirmiştir. Konuyu takip etmekteyiz.

-Az hasarlı ve şu anda konutu yıkılmış olup, hala evini yaptıramamış olan depremzedelerimizin, rezerv alandan yararlandırılması talebimiz devam etmektedir.

-O yer kavramı olarak bilinen, İzmir’de aynı ilçe içinde birden fazla evi olup birisi hasarsız olan konut sahiplerine hak sahipliği verilmemesi konusu hala çözüme kavuşmamıştır. Konu hakkında yüce meclisimizden yardım beklemekteyiz.

-İzmir Depreminde ağır ve orta hasarlı binalarda kiracı olarak oturan  ve kapıcı olarak görev yapan depremzedelerimizin de rezerv alandaki konut sayısının ilk zamanlarda konuşulduğu gibi 8.500’e çıkarılarak yararlandırılmasını beklemekteyiz.

 

 
Beko: Asgari ücrete neden zam yapmıyorsunuz!
 
İZBB'den Kahramanmaraş'a yaşam merkezi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asuman Kurukol 1 Nisan 2023 Cumartesi 09:07

Sayın başkan çalişmalarınızdan teşekkür ederiz bu rezerve alanındaki evleri Öncelikle depremzedelere verilse daha sonradan satışa sunulsa kalanlar daha makbul değil midir Bizler 3 senedir bekliyoruz kiralar aldı başının gidiyor sıkıntılar yaşıyoruz

Yorumu oyla      0      0  
ABDULLAH 2 31 Mart 2023 Cuma 15:28

BENDE BAŞKANIMIN DEDİKLERİNE KATILIYORUM, EVİ YIKILMIŞ BİR DEPREMZEDE OLARAK HÂLA EVİNE KAVUŞAMAMIŞ BİRİYİM HAYDAR BAŞKAN OLMAZSA PERİŞANIZ SAYGILAR SELAMLAR SUNARIM

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu logoyu artık daha çok göreceğiz!
BM Genel Kurulu'nun aldığı karar ile her yıl 30 Mart günü, “Uluslararası ...
İzmir'in göbeğinde bitmeyen kaos!
Yaya Derneği Başkanı Erol Akcan, İzmir'de Mustafa Kemal Paşa Sahil Bulvarı ...
6 yaşındaki gelin skandalı davası ertelendi
Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ...
 
İzmir'de kimya fabrikasına 'sahte içki' baskını!
Bornova ilçesindeki bir kimya fabrikasında sahte içki yapımında kullanılmak ...
Saldırı sonrası Akşener: Korkmuyorum Recep Bey!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve İBB Başkanı İmamoğlu, kurşunlanan İYİ ...
İzmir'de mahkemeden emsal 'kreş' kararı!
İzmir 5. İş Mahkemesi, kreş açma yükümlülüğüne uymadığını öne sürdüğü ...
 
İzmir’de otizmli bireyler ve aileleri hakları için yürüyecek
İzmir’de otizmli bireyler ve aileleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık ...
İzmir'de zehir tacirlerine çifte operasyon!
Bornova ve Konak ilçelerindeki uyuşturucu operasyonlarında 3,5 kilo esrar, ...
İsias Otel soruşturmasında yeni tutuklama
Depremlerde 65 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Otel'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri