POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
31 Aralık 2021 Cuma - 10:24

İzmirli sporcular 2021'de tarih yazdı!

Dünya çapında 2020'de olduğu gibi koronavirüs pandemisi gölgesinde geride bırakılan 2021 yılında İzmirli sporcular yine Türkiye'nin yüz akı oldu. İzmir'den çıkan sporcular, Tokyo Olimpiyatları ile dünya ve Avrupa şampiyonalarında tarihi ilkleri başardı.

İzmirli sporcular 2021 de tarih yazdı!

Dünya çapında 2020'de olduğu gibi koronavirüs pandemisi gölgesinde geride bırakılan 2021 yılında İzmirli sporcular yine Türkiye'nin yüz akı oldu. İzmir'den çıkan sporcular, Tokyo Olimpiyatları ile dünya ve Avrupa şampiyonalarında tarihi ilkleri başardı. Pandemi yüzünden 2020'de ertelenip, 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'na artistik cimnastikte ilk kez tamamı İzmir'de yetişen 5 sporcuyla katılan Türkiye, erkeklerde 7 final sevinci yaşadı. Türkiye'nin ilk dünya ve Avrupa şampiyonu İbrahim Çolak, Dünya Şampiyonası'nda ilk gümüş madalyayı kazanan Ahmet Önder ve Mısır asıllı Adem Asil, Tokyo'da finallerde yarışırken, Ferhat Arıcan ise olimpiyatlarda tarih yazdı.

Daha önce 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp Cumhuriyet tarihinde olimpiyatlara kota alan ilk Türk erkek cimnastikçi olan Ferhat, Tokyo'da paralel barda finalde üçüncü olarak Türkiye'ye cimnastikte tarihinin ilk olimpiyat madalyasını getirdi. Başarılı sporcu, olimpiyatlarda İzmir'e de 73 yıl sonra ilk madalyayı kazandırdı. Mersin'deki 2020 Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Nisan 2021'de İsviçre'de düzenlenen 2021 Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda erkekler paralel barda yine altın madalya kazanan Ferhat, yıl içinde üst üste 2 kez Avrupa şampiyonu olan ilk Türk cimnastikçi de oldu.

EMRE SAKÇI KAPANIŞI DÜNYA REKORUYLA YAPTI
Türkiye'ye yüzmede son yıllardaki başarılarıyla tarihi ilkleri yaşatan İzmirli sporcu Emre Sakçı, 2021 yılı içinde üst üste ikinci Avrupa ikinciliğini kazanırken, büyüklerde dünya rekoru kıran ilk Türk yüzücü olarak da tarihe geçti. 2019'daki gümüş madalyasından sonra 2021'in kasım ayında Rusya'da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda yine gümüş madalyayı kazanan Emre, yılın son haftasında Türkiye'ye müthiş bir hediye daha verdi. Emre, 26 Aralık 2021'de Gaziantep'teki Türkiye Şehitkamil Arena Kulüplerarası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kurbağalamada dünya rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Belaruslu Ilya Shymanovich'in 25.25'lik rekorunu tarihe gömen Emre, 24.95'lik dünya rekoru derecesiyle bu branşta tarihte 25 saniyenin altına inen ilk sporcu olmanın gururunu yaşadı.

İzmirli sporcular yıl içinde Tokyo Olimpiyatları'nda Yasemin Ecem Anagöz'ün çiftlerde Mete Gazoz'la birlikte elde ettiği dördüncülük, Trambolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda senkronize çiftlerde Sıla Karakuş'un kazandığı ilk gümüş madalya, U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Adem Burak Uzun'un boynuna taktığı bronz madalya gibi yelken ve rüzgar sörfünde de uluslararası alanda birçok kez madalya sevinci yaşadı. (DHA)

 
Yılbaşı gecesi TV'de ve dijital platformlarda neler var?
 
Ege futbolunda şampiyonluklar geçidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2021'de sporun dikkat çekenleri...
Bu yıl spor için oldukça hareketli bir yıldı. EURO 2020 ve Olimpiyat’ın ...
Altay'dan kupaya da 2021'e de hüsranla veda!
Süper Lig'de ligin ilk yarısını 12 maçlık galibiyet hasretiyle tamamlayan ...
Koç Sarıca'dan 2021 değerlendirmesi
ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü ...
 
Fenerbahçe uzatmalarda turladı
Ziraat Türkiye Kupası 5’inci Tur maçında Fenerbahçe, TFF 2’nci Lig ekibi ...
Kaptan'ın dönüşü: Göztepe tek golle turladı!
Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Tur karşılaşmasında Spor Toto 1’inci ...
Karşıyaka'da alternatifler hazır
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta transfer yasağını borçlu olduğu eski futbolculardan ...
 
Altınordu'da Enis'e af çıktı
Spor Toto 1'inci Lig'de ilk devreyi 22 puanla 13'üncü sırada tamamlayan ...
Altay kupada Beşiktaş'a konuk oluyor
Spor Toto Süper Lig'de ilk devreyi 18 puanla düşme hattının 1 puan üzerinde ...
Göztepe'den Moubandje atağı!
Göztepe'de transfer harekatı başladı. Sarı-kırmızılılar geçen sezon Aytemiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri