POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
28 Eylül 2018 Cuma - 17:41

İzmirliler'e yeni sezonda tiyatro şöleni

Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda geniş yelpazeli oyunlarıyla İzmirlilere tiyatro şöleni yaşatmaya hazırlanıyor. İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’da düzenlenen basın toplantısında, 2018- 2019 tiyatro sezonu ile ilgili müjdeleri paylaştı. Bu sezon, İzmir Devlet Tiyatrosu, seyirciye 2 yeni sahnesiyle birlikte toplamda bini aşan koltuk kapasitesi ile hizmet verecek.

İzmirliler e yeni sezonda tiyatro şöleni

İzmir Devlet Tiyatrosu, İZTO’da düzenlediği basın toplantısında, 2018-2019 tiyatro sezonu ile ilgili gelişmeleri açıkladı. Toplantıya,  İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut ile yeni sezonda prömiyer yapacak oyunların yönetmenleri katıldı. Yönetmenler, sahnelenecek oyunlar hakkında açıklama yaparak, heyecanlarını paylaştı. Bu sezon toplamda 4 sahne ve bin 100 koltuk kapasitesi ile hizmet vereceklerini belirten Levent Ulukut, "Ocak ayına kadar 2’si çocuk oyunu olmak üzere 10 oyun sergileyeceğiz. İzmirlilere bir tiyatro şöleni yaşatacağız" dedi. İzmir Devlet Tiyatrosu’nun geçen sezon Konak’ta ve Urla AKM sahnelerinde perde açtığını belirten Levent Ulukut, şöyle konuştu:

"Bu konuda çok fazla şikayet alıyorduk. Vatandaş yer bulamıyordu, biletler erken tükeniyordu. Ama bu yıl İzmirlilere müjdeli bir haber veriyoruz. 330 kişilik Karşıyaka Ragıp Haykır sahnesi kasım ayında bir müzikal oyunu ile açılacak. 380 kişilik Bornova Kültür Merkezi de kasım ayından itibaren seyircileri ağırlamaya başlayacak. Urla, Konak, Karşıyaka ve Bornova sahnesiyle birlikte bu sezon bin 100 koltuklu bir alanda olacağız. Böylelikle seyirciye daha çok hitap edebileceğiz. Seyirciye geniş bir yelpaze sunmak için oyunlar üzerinde çalışıyoruz. Bu sezon müjdeli haberlerin yanı sıra önemli projelerimiz de var. Ülke genelinde tanıtımını yaptığımız Urla Belediyesi ve İzmir DT ortak projesi olan Necati Cumalı Oyun Yazma Yarışması kapsamında bu yıl, birinci, ikinci ve üçüncü olan eserlere ödül verilecek. Gürol Tonbul’un yönetmenliğini üstlendiği 'Bizden Masallar' oyunu ile özellikle cezaevlerinde anneleriyle mahkum hayat süren çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz. Çocuklara yönelik bir başka projemiz de, hiç tiyatroya gitmeyen çocukların tiyatroyla buluşmasını sağlamak. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde gerçekleşecek bu projeyle, daha önce hiç oyun izlememiş çocuklarımız tiyatroyla tanışacak" dedi.

10 OYUN PRÖMİYER YAPACAK
Yeni sezonda ikisi çocuk oyunu olmak üzere toplamda 10 oyun prömiyer yapacak.  Devlet Tiyatroları’nda ilk kez sahnelenen 'Oğul' oyununun yönetmen yardımcısı Aylin Önal, oyunu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Oyun 2. Dünya Savaşı sonrası Almanya’da geçiyor. Savaşta oğlunu kaybetmiş bir anne ve savaştan dönmüş bir askerin karşılaşmasıyla oyun başlıyor. Oyunun anlatmak istediği, açlık ve sefaletle boğuşan Alman halkının, savaşta yaşadığı acılarö  Urla Sahnesi’nde prömiyer yapacak oyun “ İkimizin Dünyasıönın yönetmeni Yusuf Köksal ise oyunla ilgili olarak, "Biz bu çok renkli yelpazenin komedi tarafında yer alıyoruz. Bu oyun 1970’lerin başlarında yazılmış fakat Devlet Tiyatroları’nda hiç sahnelenmemiş. İki kişilik bir oyun. Bu oyun, 4 farklı hikayeyi barındırıyor. Seyircimiz oyun boyunca her hikayede 11 kişi görüyor fakat bu 11 kişiyi yalnızca 2 kişi oynuyor" dedi. (DHA)

 
İzmir'de TÜSİAD zirvesi: Kocaoğlu ve Bilecik'ten 'krize' reçete!
 
Kordon'da fırtınaya karşı kum torbalı önlem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de renkli gece: Kolombiya festivali
Kolombiya'nın Ankara Büyükelçiliğinin İzmir'de düzenlediği festivalde ...
İzmir'de güz konserleri zamanı!
Kültür-sanat faaliyetlerini kentin farklı noktalarına taşıyan İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka Zeki Müren'i şarkılarıyla andı
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi, bu hafta iki muhteşem ...
 
Film festivalinde şok eden ölüm!
Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Yakup Yavru (64), memleketi Amasya’da ...
'1 Festival'den ötesi: İzmir'de caz rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, sanat tutkunlarını ...
’Şiddetsiz İletişim’ Bornova’da anlatılacak
Bornova Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete ...
 
İtalya ile Türkiye lezzette iş birliği yaptı
İtalya Ankara Büyükelçisi ve İtalya İzmir Konsolosu'nun da katılımıyla ...
İEÜ Can Bonomo ile coştu
İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 10 bini aşkın öğrencisiyle yeni akademik ...
İzmir’de felsefe konuşulacak!
Türkiye’nin önde gelen felsefecileri İzmir’de buluşuyor. İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri