POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
Moskova'da terör saldırısı: 100 kişi hala kayıp
21 Ekim 2018 Pazar - 15:50

İzmirliler tarihi bölgelerde hazine avına çıktı

İzmir Derneği tarafından, 500 İzmirli vatandaşın yarışmacı olarak katıldığı Kurtuluş Savaşı temalı 'Basmane’de Hazine Avı' yarışması düzenlendi. Havanın güneşli olmasını da fırsat bilen İzmirliler, İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni keşfetmeyi konu edinen yarışmaya yoğun ilgi gösterdi. Yarışmanın kazananları, çeşitli şifreleri çözdükten sonra Aziz Vukolos Kilisesi’nde yapılacak törende 3 bin TL ile ödüllendirilecek.

İzmirliler tarihi bölgelerde hazine avına çıktı

Kentimiz İzmir Derneği, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Basmane’de Hazine Avı' adlı yarışmayı düzenledi. 500 kişinin katıldığı yarışma, İzmirlilerden yoğun ilgi gördü, tüm biletler tükendi. Kentin belirli bölgelerine dikkat çekmek ve İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni tanıtmak amacıyla düzenlenen oyunda bu yıl tema 'Kurtuluş Savaşı' olarak seçildi.

YARIŞMACILAR TARİHİ BÖLGELERDEKİ ŞİFRELERİ ARADILAR
Kentimiz İzmir Derneği yetkilileri tarafından Basmane Garı’nda yapılan bilgilendirmenin ardından, yarışmacılar şifrelerin yer aldığı tarihi bölgelere dağıldı. Yarışmacılar, trafik kurallarına uymaları ile yaya ve araçlara dikkat etmeleri konusunda uyarıldı. Toplamda 150 farklı grup olmak üzere 2-3 veya 4 kişilik takımlar halinde oyuna dahil olacak yarışmacılar, yapılan bilgilendirmenin ardından kendilerine dağıtılan şifreleri çözmeye başladı.

KURTULUŞ SAVAŞI’NA SAHNE OLAN BÖLGELER
Kentimiz İzmir Derneği'nin amacının İzmir’in kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek olduğunu kaydeden derneğin görevlisi Halis Hakyemezoğlu (30), "Yarışma Kurtuluş Savaşı hikayesinden beslenerek hazırlandı. Kurtuluş Savaşı’na sahne olmuş bölgeler konu edildi ve şifreler bu konseptte hazırlandı. Dağıtılan broşürlerdeki bilgileri kullanmadan yarışmacılar şifreleri çözemiyor. Dolayısıyla burada Basmane’deki noktaları da tanıtıyoruz. Yarışmacılar bu bölgeleri içselleştirmeden şifreleri çözemiyor. Dolayısıyla yarışmacılar için bir öğrenme sürecini de kapsıyor. Yarışmaya 18 yaş üstü herkes katılabiliyor. Yarışma ile ilgili olarak İzmir’in Tarihi Kent Merkezi’nde çalışmalar yapıldı, belirli noktalar tespit edildi ve detaylı içerik hazırlandı" dedi.

KAZANANLAR BELLİ OLDU
İzmir'de, Kentimiz İzmir Derneği'nce İzmir Tarihi Kent Merkezi'nin tanıtılması için düzenlenen 'Basmane'de Hazine Avı Yarışması'nın kazananları belli oldu. Gün boyu süren yarışmanın sonunda kazanan gruplara, Aziz Vukolos Kilisesi'nde yapılan törenle ödülleri verildi. Törende 3'üncü olan gruba 350 TL, 2'nci olan gruba bin TL, 1'inci olan gruba ise 3 bin TL'lik para ödülü verildi. Varış noktasına saat 14.30'da ulaşan grup, 1'inciliği elde etti. 1'incilik ödülünü, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde okuyan sınıf arkadaşları Habip Yılmaz, Yağmur Kayave Şeyma Çetmen paylaştı. Yarışmayı kazandıkları için çok heyecanlı olduğunu belirten Yağmur Kaya (21), "Mimarlık bölümünde okuduğumuz için projeyi okulda duyduk. Hocalarımız bu yarışmaya katılmamızı çok istedi; çünkü bölümümüz gereği Kadifekale bölgesinde çalışmalar yapıyoruz. Bu fırsatı da kaçırmak istemedik ve yarışmayı kısa sürede tamamladık" dedi.

Habip Yılmaz (21) ise "Yarışmada daha önce görmediğimiz yerler de oldu; ama buralarda çok fazla vakit geçiren insanlarız. Yarıştığımız tarihi bölgelerin, İzmir halkının ve gençlerin sıklıkla uğraması gereken yerler olduğunu düşünüyorum. Mimarlık öğrencisi olduğumuz için proje alanımız burada ve birçok yeri biliyoruz bu açıdan yarışmada avantajlıydık. Plana bakmadan hızlı hızlı yerleri bulduk. Kazandığımız para ödülünü ise gerçekleştireceğimiz projede kullanmayı planlıyoruz. Büyük ihtimalle ödül bizim için maket harcaması, kalem harcaması, çıktı harcaması olacak" diye konuştu.  (DHA)

 
BerKM’de 'Gece Boyunca' rüzgarı!
 
Bucaspor'a bir darbe de Çorum'dan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ''Eğitime Pedalla'' etkinliği
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (EÇEV) eğitime katkı sağlamak ve bisiklet ...
Anne vahşeti: 3 çocuğu boğazını keserek öldürdü!
Adana'da Selma C., 1'i kız 3 çocuğunu boğazlarını bıçakla keserek öldürdü. ...
İzmir'de sır son: 3 çocuk annesi babası tarafından ölü bulundu!
Gaziemir ilçesinde, Havva Çay (27), 3 çocuğuyla beraber yaşadığı evinde, ...
 
Ekmek parası için su altında geçen hayatlar!
Balık çiftliklerinde çalışan dalgıçlar, denizin metrelerce altına her ...
İzmir'in o ilçesinde iki korkunç son!
Ödemiş ilçesinde, devrilen traktörünün altında kalan çiftçi Ahmet Bahar ...
İzmir'de feci kaza: 2 polis yaralı
İzmir’in Narlıdere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki polis yaralandı.
 
Çeşme'de insan kaçakçılığına 3 tutuklama
Çeşme ilçesinde polisin şüphe üzerine durdurduğu minibüste yasadışı yollardan ...
İzmirli avukatlar seçimini yaptı: Baro'da 5 adaylı yarış kim kazandı?
9 bin üyesi olan İzmir Barosu yeni başkanını seçti. 5 adaylı yarışta ipi ...
Herkesin cevabını arıyor: Kaşıkçı'nın cesedi nerede?
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayıyla ilgilenen aktivistler, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri