POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
6 Şubat 2018 Salı - 12:05

Japon turistler zeytin rotasıyla İzmir'e gelecek!

Japon seyahat acenteleri temsilcileri, İzmir'e gelerek zeytin konsepti dahilinde yeni turizm rotalarını ve alternatif turizm olanaklarını inceledi.

Japon turistler zeytin rotasıyla İzmir e gelecek!

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO), İzmir'e daha fazla Japon turist gelmesini sağlamak amacıyla, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği sürdürdüğü temaslar, ilk meyvelerini vermeye başladı. Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma ve beraberindeki heyetin İzmir ziyaretinden 22 gün sonra, Japon seyahat acenteleri temsilcileri kente gelerek, zeytin konsepti dahilinde, İTO tarafından İzmir kent merkezi ve çevresinde ekonomik, turistik ve kültürel aktiviteleri teşvik etmek için konuklara önerilen yeni turizm rotalarını ve alternatif turizm olanaklarını inceledi. Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya, "İşbirliğimizi arttırarak zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz" dedi.

İzmir Ticaret Odası tarafından ikinci kez ağırlanan Japonya Seyahat Acenteleri Birliği temsilcileri, iki gün boyunca İzmir’de incelemelerde bulundu. Heyet, Kordon, Agora, Havra Sokağı, Başdurak Camii ve El Sanatları Çarşısı Kızlarağası Hanı, Konak Meydanı ve civarı, Saat Kulesi, Çeşme, Alaçatı, Levent Köstem Zeytinyağı Müzesi, anıt zeytin ağaçları ve Urla’da bulunan bağlar ile bir şarapçılık firmasını ziyaret etti.

Ziyaret programı kapsamında İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Japon seyahat acenteleri, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZFAŞ Murahhas Azası ve İZTAV Genel Sekreteri Gül Şener, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cüneyt Güleç, Cüneyt Altınkapı, Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Yavuz, 41. Turizm, Seyahat Acentaları ve Oto Kiralama Grubu Meclis Üyesi Cem Çandarlı, 43. Konaklama Grubu Meclis Üyesi Deniz Özkardeş ve turizm sektörü temsilcileri ile biraraya geldi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Japon seyahat acentelerine, İzmir’e turist getirmeleri çağrısı yaparak, "Japonlar turizmde seçici ve yüksek kalite arayışları, kültür ve gurme turizmine yakınlıkları ile biliniyorlar. İşte tüm aradıklarınızı bulabileceğiniz, en doğru yer, İzmir" dedi. Japon seyahat acentelerinin ‘Zeytin Rotası’ ile İzmir’e turist getirmeleri konusunda işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Demirtaş, "Ama asıl büyük resim agroturizm" diye konuştu.

BÜYÜK RESİM AGROTURİZM
Geçen 15 Ocak’ta İzmir’e gelen ve İzmir Ticaret Odasını ziyaret eden JATA Başkan Yardımcısı Jungo Kikuma’nın ‘İzmir’e rota açıyoruz, düzenli turlara başlıyoruz’ sözünü hatırlatan Demirtaş, "Japonya’dan gelen konuklarımız Sayın Kikuma’nın sözünü tuttuğunu gösteriyor. Bizler zaten Japonları çalışkanlıkları ve güleryüzlü olmalarıyla tanıyoruz. Aynı zamanda tüm dünyada Japonlar turizmde seçici ve yüksek kalite arayışları, kültür ve gurme turizmine yakınlıkları ile biliniyorlar. İşte tüm aradıklarınızı bulabileceğiniz, en doğru yerde, İzmir’desiniz. 15 Ocak’ta kentimize gelen Japon turizmcilerin özel bir konsepti vardı; zeytin. İzmir, 30 Avrupa kenti arasından seçildi. Bu nedenle halihazırda oluşturulmuş ‘Zeytin Rotası’ üzerinden ürünler geliştirmelerini sağlayıp onlarla işbirliği yapmak ve kentimizdeki ekonomik, turistik ve kültürel aktiviteleri geliştirmek istiyoruz. Ama büyük resim agroturizm. Bunun içinde meyve var, zeytin var, üzüm var, şarap var. Sağlıklı yaşam var. İzmir kent merkezinde konaklayıp Çeşme yarımadası, Urla, Bergama, Efes ile kombineli turlar yapmak mümkün" dedi.

İzmir Ticaret Odası üyesi turizmciler ile Japon turizmcilerin işbirliği yapmalarını hedeflediklerini söyleyen Demirtaş, "Bu işbirliğinin sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. JATA yakın ilişkilerimiz olan bir kurum. Oda olarak iki kez JATA’nın düzenlediğini Turizm Fuarlarına katıldık. 2018’de JATA Turizm Fuarı’na katılacağız" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİNİZİ BEKLİYORUZ"
Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını hatırlatan Hankyu Travel International Okyanus Aşırı Ülkeler Satış Departmanı Temsilcisi Yazawa Tomoya ise, "Bizler çok sayıda Japon turisti Türkiye’ye çektik. Ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle rakamlar düştü. Bundan sonra Türkiye’ye gelen Japon turist sayısını arttırmak için çalışacağız. Daha önce rotalarımızda yer alan Pamukkale ve Efes’i tekrar ziyaret ettik. Zeytin rotasını da turlarımızın içine dahil etmeyi istiyoruz. İzmir ile ilgili bilmediğimiz şeyler olabilir bunları öğrenip Japonya’da aktarmak istiyoruz. İşbirliğinizi bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Bornova yenilenebilir enerjide örnek oluyor!
 
Bucaspor gençlerine güveniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD şokta: Dow Jones'ta en sert düşüş!
ABD Borsaları'nda bir tür 'Kara Pazartesi' yaşandı. Dow Jones Endeksi ...
Yılın ilk enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon, ocak ayında yüzde 1,02 artarken, yıllık bazda yüzde 10,35 oldu. ...
Dünya devi 181 bin aracı geri çağırdı!
Japon otomobil üreticisi Toyota, Çin’deki 181 bin 797 aracını hava yastıklarındaki ...
 
İTO Başkan Adayı Özgener'den 12 proje
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Mahmut ...
Kripto para birimleri teker teker çöküyor!
Kripto para birimleri son dönemde adeta eriyor.
Bitcoin 5 günde yüzde 34 değer kaybetti
Bitcoin'in son 5 gündeki kayıpları yüzde 34'ü geçerken, piyasa değerinde ...
 
Bakan Fakıbaba'dan İzmir'de sera mesaisi!
Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Dikili ve Bergama ...
İTO Başkan Adayı Özgener'den Otokent turu
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Buca'da Otokent ...
İmzalar atıldı: Ege-Koop'tan özel indirim
Ege-Koop ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) arasında işbirliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri