POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
7 Ekim 2018 Pazar - 12:05

KPSS'ye yetişemediler, gözyaşı döktüler!

İzmir'de lise mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) büyük heyecan yaşandı. Sınava girmek için sabahın erken saatlerinde, yola çıkan kimi adaylar, saat 10.00'dan sonra gelince, salona giremedi. Sınava giremeyen Melek Yıldız, kampüste gözyaşlarına boğuldu.

KPSS ye yetişemediler, gözyaşı döktüler!

İzmir'de Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi'nde yapılan KPSS, için sabah saat 09.30'da adaylar salona alınmaya başladı. Tek tek aranan adaylar, yanlarında getirdikleri kalemleri bile atmak zorunda kaldı. Buca'da bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi'nde sınava giren adaylar, büyük heyecan yaşadı. İlk kez KPSS'ye giren İbrahim Şahin isimli aday, "Hayallerime giden yola ilk adımı attım. Benim için büyük avantaj. Heyecanlıyım. Hedefim memur olmak" dedi. Adaylardan Hatice Elif Kuru da bu sınavı başarıyla tamamlamak istediğini söyledi. Sağlık lisesi mezunu Elif Karakaş ise çok çalıştığını, sağlık alanında iyi işler yapmak istediğini dile getirdi.

EHLİYETLE GELEN ADAY SINAVA GİREMEDİ
Sınava, kimlik kartı olmadan girmek isteyen  bir kişi ise içeri alınmadı. Kimlik kartını araçta unuttuğunu söyleyen aday, sınava 5 dakika kala koşarak kimliğini almaya gitti. Sınava 1 dakika kala salona gelen aday, bu kez kimlik kartı yerine ehliyetini getirince, sınava alınmadı. Sınava girmek için Urla'dan gelen Melek Yıldız, kimliğini takside unutunca gözyaşlarına boğuldu.



Kampüste oturup ağlayan Yıldız'ı arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Sınav giriş kağıdını yırtan Yıldız, şöyle dedi:

"Urla'dan tam 5 araç değiştirerek geldim. Önce başka bir yere götürdüler. 'Orası değil' dediler, sonra bir başka yere götürdüler, 'Burası da değil' dediler. Tınaztape Kampüsü'ne çıktım. 'Burası da değil' dediler ve beni buraya getirdiler. Aksilik gibi bir de kimliğimi takside unuttum. Sınava giremediğime yanmıyorum. Sabahtan beri koşuyorum. Abartısız 20 dakikadır da buraya yetişmek için yolda koşuyorum. Bu sisteme yanıyorum. Buraya gelmek için 50 lira harcadım. Ben Sabancı'nın kızı değilim. Daha önce sınavlara giremeyip de ağlayanları görüyordum da bunun benim başıma gelebileceğini hiç düşünmedim. Sabah saat 06.00'dan beri buraya gelmeye çalışıyoruz."

KPSS'DE TÜRKÇE SORULARI ZORLADI
Öte yandan İzmir'de KSPP sınavına giren lise mezunları, en çok Türkçe sorularında zorlandı. Memur adayları, sınavın kolay olduğunu fakat Türkçe sorularında paragrafların uzun olması nedeniyle zamanın yetmediğini söyledi. Adaylardan Celil Kılık, soruların kolay olduğunu fakat çok fazla ders çalışmadığı için iyi bir sonuç beklemediğini ifade etti. Kılıç "Aslında çalışsak daha kolaydı. Bu kadar kolay sorabileceklerini tahmin etmedim. Bilseydim çalışırdım" dedi. Sınava giren Muzaffer Doğru isimli memur adayı da soruların üniversite sınavına göre daha açıklayıcı ve kolay olduğunu söyledi. Doğru, 70 üzeri bir puan beklediğini aktardı.

PARAGRAF SORULARI UZUN GELDİ
Yusuf Yıldırım ise Türkçe sorularının uzun paragraflardan oluştuğunu, bunun da kendisini zorladığını vurgulayarak, "Oldukça zordu sorular. Bir paragraf 5 dakika okunur mu? Çok uzun paragraflar vardı. Sadece bir paragrafı 7 dakika okudum. Verilen 2 saatlik zaman dilimi de bu sınav için az. O kadar uzun paragrafları okumak çok vakit alıyor. Geçen yıl yapılan sınavdan daha zordu" dedi. Ömer Faruk isimli aday da, "Sorular çok basitti. Biraz daha çalışsaydım daha iyi geçerdi. 75-80 gibi bir puan bekliyorum" diye konuştu. Mustafa Oğuzhan Demirel ise sınavın biraz zor olduğunu, özellikle Türkçe sorularını çözerken hayli ter döktüğünü ifade ederek, "Matematik ve Tarih soruları kolaydı. Beni bir tek Türkçe soruları zorladı" dedi. (DHA)

 
Akpınar: Aydınlığı mutlaka yakalayacağız
 
Deprem profesöründen korkutan İzmir açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla kırılan kol davası AİHM'e gidecek!
İzmir'de yapılan bir protesto gösterisi sırasında, TOMA'dan sıkılan tazyikli ...
İzmir'deki pazarcı isyanı tam gaz: Belediye önünde oturma eylemi
Bayraklı ilçesinde yıllardır kurulan ve Danıştay kararıyla kapatılan Özkanlar ...
Suudi gazeteci elçilikte öldürüldü mü?
Reuters Haber Ajansı, iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberde, Türk polisinin ...
 
Çaldığı pırlanta yüzüğü yutan turist serbest!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kuyumcuya müşteri gibi giren turistin, el ...
Film gibi hırsız-polis kovalamacası!
Adana'da polis ekipleri, "dur" ihtarına uymayıp kaçan otomobildeki hırsızlık ...
İzmir'deki terör operasyonunda flaş karar!
Operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı.
 
O ilçede Kocaoğlu'na pankartlı protesto!
İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer bölgesinde bir grup, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ...
Çocuğa istismar davasında 'unutulan rapor' itirazı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde görülen cinsel istismar davasında, mağdur ...
İzmir öncülük etti: Görme engelliler için engelsiz etiket
İzmir'de temizlik malzemeleri üreten bir firma, görme engellilerin ürünlerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri