POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
26 Ocak 2022 Çarşamba - 12:05

Kaan'ı öldüren yangında ihmal iddiası: Aile şikayetçi oldu!

Gaziemir ilçesinde, Kaan Yalçın'ın (27) apartmanda çıkan yangında üst katta mahsur kalanları kurtarmak isterken yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma sürerken, ifadeleri alınan 2 kişinin, binadaki yangın söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmadığını öne sürdüğü ortaya çıktı. Kaan'ın arkadaşlarının iddiası üzerine dayısı Sedat Özkan, ihmal olduğunu savunarak, emniyette şikayetçi olduklarını söyledi.

Kaan ı öldüren yangında ihmal iddiası: Aile şikayetçi oldu!

Hasan Güven Caddesi'nde bulunan site içindeki apartmanın üst katında, 16 Ocak günü saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları fark eden bina sakinlerinin ihbarıyla bölgeye AKS 110, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, caddeyi araç trafiğine kapatırken, yangının çıktığı dairedeki 4 kişi de itfaiye merdiveniyle dışarı çıkarıldı. İlk müdahalenin ardından 4 kişi, tedbir amaçlı çevre hastanelere kaldırıldı. Çalışmalarına devam eden itfaiye ekipleri, dışarı çıkmadığı belirlenen Kaan Yalçın'ı bulmak için harekete geçti.

ASANSÖRDE HAREKETSİZ BULUNDU

İtfaiye ekipleri, Kaan Yalçın'ı asansörde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Yalçın'ın dumandan zehirlendiği belirlendi. Yalçın'ın, yangın çıkan apartmanda oturmadığı, arkadaşına ziyaret için geldiği belirtildi. Savcının incelemesinin ardından Yalçın'ın cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaan Yalçın'ın, apartmanda mahsur kalanları kurtarmak istediği sırada dumandan etkilenerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Yalçın'ın cenazesi, yapılan otopsi sonrası Narlıdere Şehitlik Camii'nde kılınan namazın ardından Yukarıköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'ÖNER DÖNDÜ, KAAN DÖNMEDİ'

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 2 kişinin binadaki yangın söndürme ve yangın alarm sistemlerinin çalışmadığını söyledikleri ortaya çıktı. Kaan'ın arkadaşlarından B.G.'nin, "Arkadaşımız Öner'in evinde kahvaltı yaparken üst kattan siyah dumanlar çıktığını gördük. Öner ve Kaan, yardım için yukarı çıktı. Bir süre sonra Öner elleri, saçı ve yüzü yanık bir şekilde geri geldi. Panik halinde dışarı çıkıp, Kaan'ı beklemeye başladık sonra vefat ettiğini söylediler. Binanın yangın söndürme sistemleri ve yangın alarmı sistemi çalışmadı" diye ifade verdiği belirtildi.

İfade veren B.Y.'nin ise "4'üncü katta önce dumanları ardından da 2 kişinin bağırdığını gördüm. Öner ve Kaan yardım için yukarı çıktı. Öner vücudundaki çeşitli yanıklarla geri döndü ancak Kaan dönmedi. Öner dönünce Kaan'la birlikte yukarı çıktıklarını, yoğun dumandan ve alevlerden dolayı birbirlerini kaybettiklerini söyledi. Yangın anında söndürme sistemi ve alarm sistemi çalışmadı" dediği öğrenildi. 

'İHMAL VAR, ŞİKAYETÇİ OLDUK'

Yangın söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmadığı ile ilgili verilen ifadelerin ardından apartmanın bulunduğu sitenin yönetimi hakkında şikayetçi olduklarını belirten Kaan'ın dayısı Sedat Özkan, "Olayda ihmal olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple de şikayetçi olduk. Verilen ifadelerde yangın söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmadığı söyleniyor. Sonuna kadar hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Bunların yanı sıra bizi en çok üzen olaylardan biri de Kaan'ın vefatının ardından site sahipleri, site yönetimi ve Kaan'ın hayatlarını kurtarmak için kendi canından olduğu dairede yaşayanlar, bizimle hiç iletişime geçmedi. Cenazeye gelmedikleri gibi telefonla bile arayarak başsağlığı dileklerini iletmediler. Kaan'ın ailesi olarak gerçekten çok üzüldük. Yeğenim başkalarının hayatını kurtarabilmek adına kendi canını hiçe saydı. Kaan, bu vefasızlığı hak etmedi" diye konuştu. (DHA)

 
Dünyanın en büyük 'game jam'i İzmir'de!
 
Biden’dan Putin’e yaptırım tehdidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın en büyük 'game jam'i İzmir'de!
İzmir’i girişimcilik ekosisteminde farklı bir alana taşıyan “Oyun Geliştirme ...
Kepçe suya gömüldü: Operatör yaşamını yitirdi
İstanbul Ataşehir’de bir inşaat alanında iş makinesi üstü buzla kaplanan ...
Babasını öldürmüştü: İşte istenen ceza!
İstanbul'da, geçen aralık ayında tartıştığı babası Mustafa Emre Kınalı'yı ...
 
Terk edilen araçlar alınmayı bekliyor!
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle TEM ve D100 karayollarında ...
İzmir'de feci kaza: Ambulans yan yattı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, otomobil ile çarpışan ambulans yan yattı. ...
Vali uyardı: Zorunlu olmadıkça çıkmayın!
Konya Valisi Vahdettin Özkan, yoğun kar yağışının sürdüğü kentte vatandaşlara ...
 
Engelli ve hamile kamu görevlilerine idari izin
Türkiye genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ...
Çeşme'deki doğa katliamına inceleme!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Altınkum Beşevler ...
Çeşme açıklarında 40 göçmen kurtarıldı
Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri