POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
Erdoğan’la görüşmeye dair yeni açıklama!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
AK Parti'de MKYK'nın perde arkası!
11 Mart 2020 Çarşamba - 14:34

Kadifekale’nin de artık bir Masal Evi var

İzmir Büyükşehir Belediyesi dördüncü Masal Evi’ni Kadifekale’de açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geleceğimizi bırakacağımız çocuklarımız buradan yetişecek” dedi.

Kadifekale’nin de artık bir Masal Evi var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların sosyal gelişimlerini desteklemek ve annelere mesleki beceri kazandırmak için hayata geçirdiği Masal Evi projesi büyüyor. İzmir’deki dördüncü Masal Evi bugün Kadifekale Aziziye Mahallesi’nde hizmete girdi. Masal Evi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da açılmıştı.

“Dünyanın en güzel noktalarından biri”

Kadifekale Hava Şehitliği’nin yanında yer alan Kadifekale Masal Evi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün dördüncü Masal Evi’ni açıyoruz. Toros, Selçuk ve Bayraklı’dan sonra Kadifekale’deyiz. Hafta sonu Karaburun’da beşinci Masal Evi’ni açacağız” dedi.



Masal Evi’nin dünyada örneğinin olmadığına değinen Başkan Tunç Soyer, “36-53 ay arasındaki çocuklar için ruhsal, sosyal, fiziksel ve bilişsel eğitim imkanları sunuyoruz. Bu eğitim oyunla, resimle, müzikle, el sanatlarıyla gelişiyor. Masal Evi’nde aynı zamanda annelere mesleki beceri kazandırıyoruz. Kadifekale Masal Evi’nde kadınlar pasta, börek, kek, ekmek yapmak, bu alanda istihdam edilmek istediklerini söylediler. O nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası burada bu eğitimi verecek. Bir başkasında çamaşırhane yapmıştık, bir diğerinde dikiş atölyesi açmıştık. Kadifekale dünyanın en güzel noktalarından biri. Bu şehirde daha iyi bir hayatı hak ediyoruz. Aziziye Mahallesi gibi Birinci ve İkinci Kadriye mahallerinde de yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bayraklı Masal Evi çocukları da oradaydı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise Masal Evi projesiyle kadınlara ve çocuklara yapılan pozitif ayrımcılığın önemine değinerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.

Törende Başkan Tunç Soyer, Kadifekale Masal Evi'nin açılışına katkı sunan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’ne bağlı Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi, Saint Gobain Vakfı yetkilileri ve Sun Express çalışanlarına çiçek takdim etti. Masal Evi’nin kurdelesinin kesilmesinin ardından Soyer çocuklarla Kadifekale Masal Evi’nde sohbet etti.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Aysel Özkan, Yıldız Devran, Eser Atak, Aşkla İzmir Gençlik Gönüllüleri, muhtarlar, yurttaşlar ve Bayraklı Masal Evi öğrencileri katıldı.

Çocuklara eğitim verilecek

Kadifekale Masal Evi haftanın beş günü hizmet verecek. Kayıtlarda ailelerin sosyoekonomik durumları gözetilerek ihtiyaç sahibi kişilere öncelik tanınacak. Kadifekale Masal Evi’nde okul öncesi dönemdeki çocukların sosyal ilişki kurma, farklılıklara saygı duyma, paylaşma, dil gelişimi, yeteneklerinin keşfi, özgüven ve benlik algılarının güçlenmesi için eğitim çalışmaları yapılacak.

Kadınlara pastacılık kursu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası annelere meslek edindirme ve beceri kursu verecek. Bu sayede Masal Evi, çalışmayan annelerin meslek kazanarak işgücüne katılımına destek olacak. Bu kapsamda pastacılık kursu açılacak. 15 kişilik gruplar halindeki kurslardan günde 30 kadın yararlanacak.

 
Kan donduran vahşette kan donduran detay: Mezarlarını kazmış!
 
Bakanlıktan virüs fırsatçılarına karşı önlem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da 'meydan' isyanı!
Karaburun Belediyesi tarafından başlatılan Eğlenhoca Köy Meydanı çalışmasının ...
Baştan Gümrükçü’den büyük esnaf buluşması
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili esnafla bir araya geldiği ...
Amatörlerden Başkan İduğ’a teşekkür
Bornova’da amatör takımlara yönelik tesis yatırımları sürerken, Bornova ...
 
Kadınların el emeği bu fuarda sergilenecek!
Kadınların el emeği üretimleri için satış imkanı sağlamak ve ev ekonomilerine ...
Buca'da engelleri yoldan çeken istasyon!
Engelli dostu kent olmak için önemli adımlar atan Buca Belediyesi, ilçede ...
Kemeraltı’nda hedef 2023!
Başkan Batur: Kemeraltı İzmir için çok önemli bir değer. İzmir’in kalbi ...
 
Menderes'te 'bilim kahramanları' günü
First Lego Lig Turnuvası İzmir Elemelerinde, 95 takım arasından, ulusal ...
Raylı ulaşımın geleceği için fikir maratonu!
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Raylı Ulaşım İnovasyon ...
Bornova’ya 4 yeni park birden!
Bornova Belediyesi Yeşilova, Kazım Dirik, Atatürk ve Mevlana Mahallelerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri