POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
30 Kasım 2019 Cumartesi - 17:32

Kadın sığınma evleri yararına konuştular

İzmir'de kadın sığınma evleri yararına düzenlenen etkinlikte konuşan İsmet İnönü'nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan, 1934'de meclisteki kadın oranı ile dünyadaki ikinci ülke olan Türkiye'nin bugün 100 ülkenin gerisinde kaldığını dile getirdi.

Kadın sığınma evleri yararına konuştular

İzmir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'nda, Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü tarafından 'Kadın isterse' temasıyla kadın sığınma evleri yararına etkinlik düzenlendi. ROTATALK etkinliğinin geliri kadın sığınma evleri tefrişatı için bağışlandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Karabağlar Çalıkuşu Rotary Derneği Dönem Başkanı Zeynep Aslı Acar, konuk konuşmacıların sahnede 'Kadın isterse...' cümlesini tamamlayacağını belirtti. Etkinliğin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Engin Deniz Eriş, erkeklerin de isterse kadına destek olabileceğini söyleyerek herkesin gönüllü olduğunu ve toplumun yarasına dokunmak istediklerini kaydetti.

Yazar, Akademisyen ve CHP 26'ıncı dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan da temanın çok önemli olduğunu hatırlatarak "Kadın isterse dünya değişir, bu değişim için biz de varız" dedi. 1934'de kadının seçme ve seçilme hakkını aldığını hatırlatan Bilgehan, o yıllarda meclisteki kadın oranı ile dünyadaki ikinci ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek "Bugün listelere bakıldığında ise 100 ülkenin bizim önümüzde olduğunu görüyoruz" dedi. 1930'da kadınların ilk önce belediye seçimlerine girme hakkını elde etmek için uğraştığını anlatan İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, "Mecliste bu hakkı verme gerekçesini, Atatürk'ün en yakın arkadaşı benim dedem İsmet İnönü açıklıyor. Kadınlar Atatürk'e gidiyor ve mecliste temsil edilmek istendiklerini dile getiriyorlar. Atatürk ise, 'haklısınız ama bunu sizin göstermeniz gerekir' diyor. Kadınlar bu isteği levhalara yazıyorlar ve yürüyüş yapmaya başlıyorlar. Yani Atatürk onlara 'sokağa inin' diyor. Bugün de kadınları destekleyecek erkekler aile ve devlet olması gerekir. Atatürk o dönem resmen kadınları eyleme davet etmiş. Bu az bilinen bir hikayedir" dedi.

2002 yılında milletvekili seçildiğini anlatan Bilgehan, kadına şiddeti önlemek için bütün ülkelerin uğraştığının altını çizerek, "Günümüzde şiddeti aşan bir davranış, yaşam hakkına ihlal var. Bunun adı cinayet. Kadınlar çoğunlukla sevdikleri erkekler tarafından kendi evlerinde şiddet görüyor" diye konuştu.

Etkinlikte daha sonra 'İşletmeci Ayşe Tükrükçü, Yazar, Akademisyen ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Gazeteci, Yazar ve Ekonomist Meliha Okur, İşkadını, Girişimci ve Yatırımcı Münteha Adalı, İşletmeci Pelin Omuroğlu ile Gazeteci, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, İzmir Ontur Otelleri Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler Buğday ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden Umut Devrim Eryarar videolu katılımlarıyla kadınlara mesajlarını iletti. (DHA)

 
Seri katilin telefonundan kurbanların fotoğrafları çıktı
 
Kırmızı Kedi Kitabevi Alsancak’ta açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seri katilin telefonundan kurbanların fotoğrafları çıktı
Ordu'da çok sayıda suçtan sabıkası bulunan ve 12 kişinin ölümü ile bağlantısı ...
İzmir'de feci kaza, korkunç son!
Menemen ilçesinde, otomobilin çarptığı 28 yaşındaki Ozan Çavuşoğlu, hayatını kaybetti.
Oğlu şehit olunca 2023'te ona ulaştırılacak mektubu geri aldı
Devlet Malzeme Ofisi'nde şef olarak çalışan Zehra Dolunay (51), 2002 yılında ...
 
Sabiha Gökçen'de hareketli anlar: 'Dur' ihtarına uymadı...
İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı ana giriş kapısında ''dur'' ihtarına ...
6 milyon liralık zimmete 32 yıl hapis!
Eskişehir 6'ncı İcra Dairesi Müdürlüğü'nün emanet kasa ve banka hesaplarından ...
Çeşme açıklarında yasa dışı geçiş operasyonu
Çeşme ilçesinde, lastik botlarla yurt dışına çıkmaya çalışan, aralarında ...
 
Hasta yakını güvenlik görevlisini bıçakladı!
İstanbul Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde güvenlik personelleriyle tartışan ...
Haldeki bir iş yerinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı
Bağlar ilçesinde haldeki bir iş yerinde meyveleri olgunlaştırmak için ...
Kayıp Çinli kadın Bilecik'te ölü bulundu
İstanbul'da, geçtiğimiz Ekim ayında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri