POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
10 Eylül 2019 Salı - 08:29

Kadınlar öz savunmaya geçti!

Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri ülke gündeminden düşmüyor. Cezasızlığın erkek şiddetini beslediğini düşünen kadınlar ise mağdur olmamak için bir savunma sporu olan aikido öğreniyor.

Kadınlar öz savunmaya geçti!

Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri ülke gündeminden düşmüyor. Cezasızlığın erkek şiddetini beslediğini düşünen kadınlar ise mağdur olmamak için aikido kurslarına katılarak kendilerini savunma teknikleri öğreniyor.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre ?kadınlara şiddete karşı kendilerini koruyabilmeleri için aikido eğitimleri veren Engin Ergin, böylece kadınların sadece eşlerinden gelecek şiddeti değil olası bir saldırı gibi etkenlerden de korunacağını söylüyor. Ergin, “Ülkemizde neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Dolayısıyla kadınlar kendi savunma yeteneklerini elde etmek istiyorlar. Kadınlar genelde sokakta kapkaça, evde hırsıza karşı kendini savunmak için bu kursu alıyor. Ama son zamanlarda kendisine şiddet uygulayan eşine karsı kursa yazılanlar da oluyor. Güçlü bir erkek bile aikido eğitimi alan bir kadına kolay kolay şiddet uygulayamaz. Kadınların bu sporu öğrenmelerinin kendilerine büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum” diyor.

ŞİDDETE AİKİDOLU ÖNLEM
Kadınlara şiddete karşı kendilerini koruyabilmeleri için aikido eğitimleri veren Engin Ergin, kadınların son yıllarda aikido sporuna merakının arttığını belirterek, “Kadınlar kendilerini her türlü suçluya karşı savunmak için bu kursa geliyor. Zaten aikido kendini savunma sporudur. Kesinlikle bir saldırı sporu değildir. Dışarıdan bir şiddete maruz kaldığı zaman kadın kendisini çok küçük hareketlerle savunabilir. Bir hareketle erkeği alt edebilir. Bu sporun en büyük özelliği çok fazla bir şey yapmadan karşı taraftaki kişinin eklem yerlerine müdahale ederek alt edebilmendir. Kadınlar genelde sokakta kapkaça, evde hırsıza karşı kendini savunmak için bu kursu alıyor. Ama son zamanlarda kendisine şiddet uygulayan eşine karsı kursa yazılanlar da oluyor” diye konuştu.

BİR HAREKET HAYAT KURTARABİLİR
Kadınların şiddetten korunabilmeleri için öğrenebilecekleri en iyi savunma yönteminin aikido olduğunun altını çizen Ergin, bu sporun kas gücüne değil tamamen tekniğe dayalı olduğunu belirtti. Aikido tekniğini öğrenen bir kadının şiddet uygulamak isteyen bir erkek karşısında kendini koruyabileceğini dile getiren Ergin, şunları söyledi: “Uzun zamandır basında kadına yönelik şiddet haberlerini görüyor ve duyuyoruz. Bu ülkemiz için üzücü ve yıpratıcı bir durum. Çünkü neredeyse ülkemizde her gün bir kadın öldürülüyor. Kadınlar kendi savunma yeteneklerini elde etmek istiyorlar. Güçlü bir erkek bile aikido eğitimi alan bir kadına kolay kolay şiddet uygulayamaz. Kadınların bu sporu öğrenmelerinin kendilerine büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum.”

KENDİMİ SAVUNMAK İÇİN KATILIYORUM
Kursa katılan kadınlardan Buse Çekik, savunma sporunu genelde erkeklere karşı kullanmak için öğrendiğini söyleyerek, “Başıma kötü bir şey geldiğinde kendimi savunmak için bu kursa katılıyorum. Eşim bugüne kadar bana şiddet uygulamadı. Ancak bana karşı bir şey yapacak olursa tabi ki öğrendiğim taktikleri savunma sporunu ona da uygularım” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Turistik ilçede kafede silahlı saldırı dehşeti!
 
CHP’li Başkan’dan önerge: Büyükşehir'den jandarma için ücretsiz ulaşım talebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistik ilçede kafede silahlı saldırı dehşeti!
Foça ilçesinde, kafeterya ve manav işleten İsmail Kılınç'a (46), müşteri ...
Komşular arasında park yeri kavgası: 3 ölü, 5 yaralı
Gaziantep’te park yeri nedeniyle aileler arasında çıkan silahlı kavgada ...
İTÜ'lü Halit'in katilleriyle ilgili yeni detaylar!
İstanbul'da, para istedikleri İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu ...
 
İzmir'de, fuar kapılarının önlerinde yoğunluk yaşandı
Bu yıl 88'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı'nın dördüncü gününde, ...
Usta tiyatrocu Dinçer Sümer hayatını kaybetti
İzmirli usta tiyatrocu ve tiyatro yazarı Dinçer Sümer (81) tedavi gördüğü ...
İzmir semalarında 9 Eylül resitali!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir’in kurtuluşunun 97’nci ...
 
Foça Çocuk Evi'nde açılış sevinci
Foça Belediyesi Çocuk Evi, yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha ‘Merhaba’ dedi.
İzmir'de ölüm içkisi deposuna baskın!
Bayraklı ilçesindeki bir depoya düzenlenen operasyonda, 4 bin 600 şişe ...
Ergenekon davası eski hakimine 10 yıl hapis
"Ergenekon" davasına bakan eski hakim FETÖ sanığı Hasan Hüseyin Özese ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri