POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
30 Haziran 2021 Çarşamba - 08:31

Kahreden raporu: İzmir'de 1 ayda 14 ölüm!

İSİG'in açıkladığı Mayıs ayı verilerine göre İzmir'de 14 işçi hayatını kaybederken, 36 ölümün gerçekleştiği İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı.

Kahreden raporu: İzmir de 1 ayda 14 ölüm!

GERÇEKİZMİR - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Mayıs ayını kapsayan bir rapor hazırladı. Çalışma çerçevesinde sendikanın önemine vurgu yapılırken kamuoyuyla paylaşılan veriler dikkat çekti.

"İş cinayetlerine, işsizliğe, salgına ve güvencesiz çalıştırmaya karşı sendikalı ol!" başlığı taşıyan raporda Mayıs ayında en az 232, yılın ilk beş ayında ise toplamda en az 972 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Yaş gruplarına göre ölümlere bakıldığında; 14 yaş ve altı yaş grubunda 1, 15-17 yaş grubunda 2, 18-27 yaş grubunda 17, 28-50 yaş grubunda 122, 51-64 yaş grubunda 71, 65 yaş ve üstü yaş grubunda 13 işçinin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Ayrıca yaşı bilenemeyen ve öğrenilemeyen 6 işçinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ölümlerin en çok ticaret/büro/eğitim, tarım/orman, inşaat/yol, belediye/genel işler, sağlık, taşımacılık, güvenlik, konaklama, enerji, kimya, basın ve metal iş kollarında gerçekleştiği vurgulandı.

Tarımda 21 çiftçi ve 16 işçi yaşamını yitirirken inşaatlardaki 20 kişinin vefat ettiği aktarıldı. İnşaat iş kolundaki ölümlerin 12’sinin Mayıs ayının son haftasında meydana geldiği belirtildi. Tespit edilebilen en az 5 moto kuryenin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

SALGIN SONRASI ÖLÜMLERDE KAHREDEN ARTIŞ
Raporda, "Mayıs ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 29’u (yüzde 12,5) sendikalı işçi. Sendikalı işçiler tarım, kimya, eğitim, büro, ticaret, metal, taşımacılık, sağlık, güvenlik ve belediye iş kollarında çalışıyordu. Genel olarak baktığımızda da salgından evvel yüzde 1-2 olan sendikalı işçi ölüm oranı salgın sürecinde yüzde 10’un üzerinde" denildi.

Rapordaki 'En fazla ölüm nedenleri' kısmında COVİD-19, trafik/servis kazası, ezilme/göçük, yüksekten düşme, intihar, kalp krizi, elektrik çarpması ve boğulma yer aldı.

Mayıs ayında COVİD-19 nedenli ölümlerin yüzde 52 ile ilk sırada bulunduğu belirtildi. COVİD'in ve en çok görüldüğü iş kollarının ise  Ticaret/büro/eğitim, sağlık, belediye, güvenlik ve basın olduğu aktarıldı.
Ayrıca, "43 eğitim, 15 sağlık ve 14 belediye emekçisi COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybetti. İnşaatlardaki iş cinayetlerinin 11’i yüksekten düşme nedenli. Mayıs ayında en az 13 emekçi ‘borç ve işsizlik’ nedenleriyle intihar ederek hayatına son verdi" ifadeleri kullanıldı.

İZMİR 2'NCİ SIRADA!
İllere göre ölüm sayıları ise şöyle: 36 ölüm İstanbul’da; 14 ölüm İzmir’de; 10 ölüm Muğla’da; 9 ölüm Bursa’da; 8’er ölüm Denizli, Mersin ve Samsun’da; 7 ölüm Kocaeli’de; 6’şar ölüm Ankara ve Antalya’da; 5’er ölüm Çanakkale, Konya, Sivas ve Şanlıurfa’da; 4’er ölüm Aydın, Bolu, Hatay, Manisa ve Zonguldak’ta; 3’er ölüm Adıyaman, Balıkesir, Bartın, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Sakarya, Trabzon ve Tunceli’de; 2’şer ölüm Adana, Afyon, Diyarbakır, Elazığ, Iğdır, Kastamonu, Mardin, Niğde ve Uşak’ta; 1’er ölüm Aksaray, Amasya, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Çorum, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yalova, Yozgat, Irak, Rusya ve Somali’de...

 
O belediye tarihi hizmet binasını otel yapacak!
 
İzmir'de kanlı hesaplaşma: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otoyolda seyir halindeyken alev topuna döndü!
İzmir Çevreyolu'nda bir otomobil seyir halindeyken alev aldı. Alevler ...
İzmir'de helikopter destekli kaçak avcılık operasyonu
İzmir'in Urla ilçesindeki helikopter destekli kaçak avcılık operasyonunda, ...
İzmir'de kumar baskını: 111 kişiye 553 bin lira ceza!
İzmir'de kumar oynayan ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden 111 kişiye ...
 
Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın!
Kemalpaşa ilçesinde geri dönüşüm tesisine ait plastik atıkların depolandığı ...
"Gazeteciliği boğmanıza izin vermeyeceğiz"
Gazetecilere yönelik polis şiddetini protesto eden basın meslek örgütleri ...
Elmalı davasında tepkiler çığ gibi!
Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ...
 
Müsilajda 1 aylık incelemeden sevindirici sonuçlar
Marmara Denizi'nde birçok noktada görülen müsilaj oluşumunu araştırmak ...
İzmir'de bağ evine insan kaçakçılığı baskını!
İzmir'in Kınık ilçesinde bir bağ evinde 32 sığınmacı yakalandı, organizatör ...
Mültecileri çırılçıplak soyup, döverek gönderdiler!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan güvenlik güçlerince 42 düzensiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri