POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
17 Kasım 2021 Çarşamba - 11:13

Kanseri 10 ameliyatla yendi, serviste umut dağıtıyor!

Kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' ile mücadele eden İpek Şimşek (18), sol bacağının ardından akciğerinde nükseden hastalığı 3 yılda geçirdiği 10 ameliyatla yenmeyi başardı. Onkoloji servisinde tedavi gören çocukların yaşadıklarından etkilenerek yardım kampanyası başlatan Şimşek, şimdi çocuklara umut dağıtıyor.

Kanseri 10 ameliyatla yendi, serviste umut dağıtıyor!

Bayraklı ilçesinde yaşayan İpek Şimşek'e, 2018'nin Eylül ayında sol bacağındaki şiddetli ağrı nedeniyle başvurduğu Ege Üniversitesi Hastanesi'nde halk arasında kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' teşhisi konuldu. Doktorlar, İpek'in protez ameliyatı olması gerektiğini aileye bildirince özel bir hastanede yapılması planlanan ameliyatın masrafı olan 90 bin TL, bir hayırsever tarafından karşılandı. Operasyon geçiren Şimşek, yüzde 90 oranında kanseri yendi. Daha sonra kanser akciğerinde yeniden nüksetti. 3 yıl boyunca defalarca kemoterapi gören ve toplam 10 ameliyat geçiren İpek, yaklaşık 9 ay önce kanseri tamamen yendi. Onkoloji servislerindeki çocukların yaşadıklarından etkilenerek yardım kampanyası başlatan İpek, kendisinin de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ndeki çocuklarla buluştu.

'İNSANLARDAN BİR ŞEYLER BEKLİYORDUM'

Tedavi gördüğü sırada kendisine gelen hediyelerle mutlu olduğunu belirten Şimşek, "Küçücük şeylerle mutlu oluyordum. O an hissettiğim şey çok farklıydı. Burada çok fazla çocuk var, hediye alarak mutlu etmek istedim. Bunun için yakın çevremden para toplayıp, hediyeler aldım. Tedavi sürecim çok zordu. Çok sıkılıyordum. Kemoterapi, mide bulantısı gibi yan etkiler yapıyordu. Yanımda kimse olmuyordu. İnsanlardan bir şeyler bekliyordum. Arkadaşlarım yanıma gelsin, sohbet edelim istiyordum. Koridora çıkıyordum ve çocukları eğlendirmek için oyunlar oynuyordum" diye konuştu.

'ELİMDEN GELENİ YAPMAK İSTİYORUM'

Yardım kampanyası başlattığını hatırlatan Şimşek, şunları söyledi:

"Tekerlekli sandalyesinden sedyesine, hasta malzemelerine kadar her şeyi almak isterim. Buraya ilk geldiğim zamanlarda bir sedye vardı. Bu sedye için arkadaşım ile kavga ettiğimizi hatırlıyorum. Buradaki eksiklikleri gidermek için elimden geleni yapmak istiyorum. İlerleyen zamanlarda da bir kanser vakfı kurmak istiyorum. Şu an açık öğretimden lise okuyorum. Daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde anestezi eğitimi almak istiyorum."

'ÖĞRENİLMESİ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR'

Şu an sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Şimşek, "2019 sonlarına doğru tedavim bitti ancak daha sonra kanser akciğerime sıçradı. 2020'ye kadar bunun mücadelesini verdim. Biraz yorulduğumu fark ettim. 5-6 aylık bir ara verdik. Daha sonra tedaviye devam ettim. Şu an sağlıklıyım sadece akciğerimde stabil bir nodül var. Her ay kontrollere geliyorum. Benim için zorlu mücadele bitti ama buradaki çocukları unutmamak lazım. Her insanın buraya gelip, bu hastane koridorunda bir saat bile olsa geçirmesi lazım. Çünkü öğrenmek gereken çok şey var" dedi.

'GEREKEN PARANIN FAZLASINI TOPLADIK

Yaklaşık 3 yıl önce zorlu mücadelenin başladığını söyleyen anne Özlem Şimşek, "Zor bir süreçti. İpek'in bedenine 3 yılda 10 ameliyat sığdırdık. Şimdi İpek çok iyi. 9 aydır tertemiz. İnşallah devamı gelecek. Bu süreçte bizi hayırseverler yalnız bırakmadığı için, biz de başkalarına dokunmak istedik. Ancak bizim böyle bir bütçemiz yoktu. Bizi yalnız bırakmayanların, İpek'i bu durumda da yalnız bırakmayacaklarına inandık. Yakın çevremizden gelen yardımlarla hediyeler aldık" ifadelerini kullandı.

'BİR HASTALIĞIN BU KADAR ÇOK ŞEY ÖĞRETECEĞİ AKLIMA GELMEZDİ'

Onkoloji servisinde tanıdığı çocuklar olduğunu belirten Özlem Şimşek, "Bağ kurduğumuz çocuklar var. Hiç tanımadıklarımız da var. Her gün yüzlerce tanı oluşuyor. Onları mutlu etmek için geldik. Hem bu hastalıktan kurtulan ablalarını görsünler hem de hediyelerle sevinsinler istedik. Umutlarını yitirmemeleri için annelere de moral olsun istedik. Allah buraya kimseyi düşürmesin. Bir hastalığın insanın hayatına girip de bu kadar çok şey öğreteceği hiç aklımıza gelmezdi. Maddiyat bizim için artık sıfır ancak buradaki insanların çok şeye ihtiyacı var" diye konuştu. (DHA)

 
Akşener'den Erdoğan'a 'Ahlak yoksunu' tepkisi
 
Cumhur İttifakı reddetti, Sertel isyan etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB'den ABD'de yapılan toplantıya ilişkin açıklama
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye-ABD savunma bakanlıkları arasında ...
Pandemide 'nefret söylemi ve taciz' de normalleşti!
Corona virüs pandemisi döneminde internette taciz ve nefret söylemi olaylarında ...
Su alıp götürmedi, Bakırçay'dan 2 baraj çıktı!
DSİ Genel Müdürlüğü’nce Bakırçay’ın Bergama bölümünde başlatılan çalışmalarda ...
 
Yol verme tartışması silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü: 6 yaralı
Konak ilçesinde, aralarında husumet bulunan iki grubun yol verme nedeniyle ...
'Statü davası'nda sona doğru... Selçuk doğa talanına mı açılacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararı ile Meryem Ana evinin de bulunduğu ...
Bakan Özer açıkladı: Eğitimde 3 kritik hedef
Milli Eğitim Bakanı Özer, eğitimde fırsat eşitliği için 2022 yılında 3 ...
 
İbre 230'da takılı kaldı: Aşırı hız faciası!
Konya'da refüjü aşıp karşı şeride geçen otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi, ...
70 yaşındaki kadın muhtar, muhtarlıkta ölü bulundu
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Fesleğen Mahallesi'nin Muhtarı Semiha ...
İzmir açıklarında 27 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında, 27 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri