POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
6 Temmuz 2020 Pazartesi - 22:12

Karabağlar Meclisi'nde 'özür' krizi

Karabağlar Belediye Meclisi’nde gündem CHP’li Koyurga oldu. Cumhurbaşkanına hakaret içerikli paylaşımları yargıya taşınan Koyurga’ya AK Parti kanadından tepkiler geldi ve ‘özür’ krizi yaşandı.  Ayrıca Karabağlar Belediyesi 2019 Faaliyet Raporu da mecliste görüşüldü. AK Parti ve MHP rapora ret oyu verdi.

Karabağlar Meclisi nde  özür  krizi

GERÇEKİZMİR- Karabağlar Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan üçüncü oturumu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde gerçekleşti. Meclis gündemine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımları nedeniyle yargı süreci devam eden ve tartışmaların odağında olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Dila Koyurga damga vurdu.

Meclisin üçüncü oturumuna katılan CHP’li Meclis üyesi Koyurga, AK Parti kanadından kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. AK Partili Meclis Üyeleri, CHP’li Koyurga’nın konuşmasının üzerine salonu terk etme girişiminde de bulunurken, Başkan Selvitopu, AK Partilileri sakinleştirmeye çalılştı. Selvitopu’nun meclis üyelerine yaptığı konuşmanın ardından ise Dila Koyurga meclisten özür diledi. Öte yandan mecliste Karabağlar Belediyesi 2019 Faaliyet Raporu da görüşüldü. AK Parti’den faaliyet raporuna eleştiriler gelirken Başkan Selvitopu’da eleştirileri yanıtladı. Faaliyet Raporu AK Parti ve MHP’nin ret oylarıyla meclisten geçti.
 
AK PARTİ’DEN ‘KOYURGA’ ÇIKIŞI
Meclisteki gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Derya Pala, Dila Koyurga’ya yönelik konuştu. Pala “Şu an meclisimizde bir sıkıntıyı tekrar gündeme getirmek istiyorum. Malum şahsın (Dila Koyurga) konuyla ilgili bir özür dilemesini istiyoruz. Hiç değilse meclis üyelerinin tansiyonunu düşürecek birkaç söz söylemesini istiyoruz” dedi.

ÖZÜR DİLEYECEK BİRŞEY YOK!
AK Parti Meclis Üyesi Derya Pala’nın açıklamaları üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Dila Koyurga şu an özür dileyecek bir şeyin olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Ben konuşmamı meclis sonrası düşünmüştüm ancak böyle olması gerekiyorsa böyle olsun. Ben bu zamana dek herhangi bir basında yada sosyal mecrada bir şey söylemedim. Bildiğiniz üzerine sosyal medya gündemine düşen bazı paylaşımlar oldu. Ertesi gün bu konu yargıya taşındı ve gözaltı durumu oldu. Aynı gün mahkemeye çıkarıldım ve aynı gün serbest bırakıldım. Şimdi benim anlamadığım ve üzüldüğüm şey şu. Ben en başında kimseden kınama beklemeden, zaten yapılan şeyi onaylamıyorum ve doğru bulmuyorum. Bunun benim yapıp yapmadığım iddiasında da bulunmadım. Sadece savcıdan şu talepte bulundum; Bu paylaşımı benim yaptığım kanıtlansın. O zaman ben dilemem gereken özrü dilerim, özür dilemekle de dil aşınmaz. Ancak söyle bir durum var, bu 2013 yılına ait bir durumken, bu paylaşımı yaptığım varsayımı üzerinden konuşmak gerekirse; benim bundan 7 yıl öncesini hatırlamam mümkün değil. Orada kullanılan kelimeler benim yetiştirilme tarzıma, kendi karakterime kesinlikle aykırı. Bunu bundan sonra da zaten benden asla göremezsiniz. Ama yapmadığım bir şey için, kanıtlanmayan bir şey için,7 yıl önceki herhangi bir mesele için üstelik suçlandığım şeyin kat ve kat fazlasıyla Türkiye'nin linçine, odak merkezine hedef gösterilerek, 23 yaşında bir kadın olarak aileme bel altı psikolojik, açık ölüm tehditlerini atlatmış biri olarak ben burada özür dileyecek bir konu bulmuyorum. Çünkü vicdanım sonuna kadar rahat ve kendi karakterimden oldukça eminim.  Şayet özür dileyecek bir şey kanıtlanırsa o zaman özür dileyeceğime buradan söz verebilirim. Ama şu an için hayır. Yapılan paylaşımlar benim karakterime tamamen ters. Okuduğum yazılar değil Cumhurbaşkanına, kimseye karşı kullanmayacağım kelimelerdir. Ayrıca geçtiğimiz iki meclise katılamadım ve Derya Hanım bir sosyal medya paylaşımı yapmış, ancak benim karakterimi ve yüzümü ölçebilmesi için kendisinde bir tartı olması gerekli. Bu sebeple ben tamamiyle bu konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Mahkeme süreci devam ediyor. Eğer bir cezası varsa yargı ceza verecektir”  

SELVİTOPU’NDAN ‘KATILMIYORUZ’ AÇIKLAMASI
CHP’li Koyurga’nın açıklamalarının ardından konuşan Başkan Selvitopu paylaşımların içeriğine katılmadıklarını söyledi. Selvitopu “Bir önceki meclisimizde zaten Dila Hanım’ın değerlendirmesi var. Zaten içeriğe hiçbir şekilde katılmadığımızı belirteyim. Zaten bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızda 2017 yılında bu konuları affettiğini açıklamıştır. Hepimizin bu konulardan çıkartacağı dersler vardır. 17 yaşında henüz reşit olmamış birinin bu konu hakkında söylediği şeyleri büyütmeni bir anlamı yoktur. Meclis olarak bu konuyu burada noktalayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SALONU TERK EDİYORUZ!
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı “Şu an Dila Hanım artık reşit ve artık bir parti üyesi. Biz bu olgunluğa ermiştir düşüncesi ile bugün bir konuşma yapmasını bekledik. Ancak değişen hiçbir şey yok. Hala tehditkar! Biz bu durumu kabul etmiyoruz ve meclis gündemi için iki arkadaşımızı mecliste bırakarak salonu terk ediyoruz” dedi.

SELVİTOPU: AKP’NİN MECLİSİ TERK ETMESİNİ DOĞRU BULMAM
AK Parti sıralarının salonu terk etme girişiminin ardından yeniden söz alan Başkan Selvitopu “Değerli arkadaşlar, konuşmasının içeriğinde paylaşımlara katılmadığını zaten belirtti. Yargının kararına göre özür dileyeceğini de söyledi. Ancak bizler şunu belirttik. Biz bu içeriklerin kimlere söylenirse söylensin katılmadığımızı söyledik. 7 yıl önceki bir olay ve olup olmadığı savcılıkta belli olacak. Bizler yargılama kurumu değiliz. AKP’nin de böyle önemli bir gündemde meclisi terk etmesini doğru bulmam. Biz sizlerin eleştirilerini dikkatlice dinlemek istiyoruz. Çünkü bu eleştiriler bizim için oldukça önemli bu kent için önemli. Ben herkesin belediye başkanı olarak bu konuyu daha hassasiyetle değerlendirirseniz teşekküre deriz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DEN REST: YA O SALONDAN ÇIKAR YA DA BİZ!
Selvitopu’nun açıklamalarının ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı “Bizim için önemli olan özür dilemesi değil. Bizim meclisimize bir yangın düştür. Bizim Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza böyle bir laf söylemiştir ancak çıkıp diyebilirdi böyle bir şey net değildir ancak meclisimizin rahatsızlığından özür dilerim diye. Biz bu süreçten sonra meclise devam etmemizin iki yolu vardır. Biri Dila Hanım’ın salonu terk etmesidir. Ya o salondan çıkar ya da biz çıkarız” dedi.

KOYURGA’DAN ‘ÖZÜR’ MESAJI
Tartışmalar üzerine bir kez daha söz alan Dila Koyurga böyle bir tartışmanın gündemi işgal etmesinden dolayı özür dilediğini söyledi. Koyurga “Ben Derya Hanım’ın girişine göre öyle bir konuşma yaptım. Grup Başkanvekilinin bahsettiği şeyi ben zaten yaparım. Bütün Türkiye’nin huzuru bozuldu bunun için özür dilerim. Benim dediğim suçlama ile ilgili bir özür dilemem çünkü o zaman bunu kabullenmiş olurum ancak şu an bu konu yargıda. Ancak böyle bir konun meclisimizi, ülkemizi meşgul ettiği için başta meclisimiz olmak üzere herkesten özür diliyorum” diye konuştu.

KOYURGA ÖZÜR DİLEDİ, AK PARTİLİLER SALONA DÖNDÜ
Mecliste, Koyurga’nın özür dilemesinin ardından AK Partili meclis üyeleri salondaki yerlerini aldı. Ardından ise Karabağlar Belediyesi’nin 2019 Faaliyet Raporu görüşüldü.

TEŞEKKÜR BEKLERKEN, ELEŞTİRİLERİ FAZLA GÖRÜYORUZ
CHP Meclis Üyesi Baki Durmuş yapılan yatırımlardan kaynaklı olarak teşekkür beklediklerini söyledi. Durmuş “2019 yılı ile ilgili faaliyet raporlarına Grup Başkanvekili arkadaşımızın açıklamış olduğu verilere oldukça heyecanlandım. 16 yıldır Karabağlar Belediyesi’nin Karabağlar’lı vatandaşlara yaptığı yatırımların ne kadar büyük olduğu buradan anlaşılıyor. Ben bu yüzden heyecanlandım. Son 6 yıl içerisinde ne kadar samimi bir çalışma yaptığının göstergesidir. Elbette gelir ve giderlerin bu hizmetler kapsamında yapıldığı gerçek. Giderlerin ne kadar büyük bir yatırıma dönüştürüldüğü de açıktır. Biz arkadaşlarımızdan ciddi anlamda teşekkür beklerken, bazı eleştirileri çok fazla görüyoruz. Eksiklerin olduğunu ancak bu eksikleri gidermek için çalıştığımızı biliyoruz. 6 yıldır bu gemi yürüyor ve yolcular mutlu. Kaptanımızda bu işi iyi yapıyor. Biz bu konularda kamuoyu ile karşı karşıya kalmıyoruz” dedi.

AK PARTİ FAALİYET RAPORUNA ONAY VERMEDİ
AKP Grup Başkanvekili Güldalı da faaliyet raporunun 2019 yılının yansıması olduğunu söyledi. Güldalı “Bugün görüştüğümüz faaliyet raporumuz bir sene önceki bütçenin yansımasıdır. Geçen sene bütçe önümüze geldiğinin de kaptanımıza bu bütçenin değiştirilmesi gerektiğini söylemiştik. Bugünkü faaliyet raporu da onun yansıması olduğunu gördük. Fen İşleri birimine biz daha yüksek miktarda para ayrılması gerektiğini söylemiştik ki ayrılan bütçenin de neredeyse yarısı buraya harcanmış. Bu bütçe döneminden bu tarafa gelen oran farklarını yani ayrılan para ile harcanan para ile olan farklar dikkatimizi çekti. Bütçemizin yüzde 45’ini neredeyse belediye çalışanlarımıza ödediğimiz bir bütçe söz konusuyken, çalışanlarımız da unutulmamalı. Biz bu faaliyet raporuna onay vermediğimizi bildirmek isteriz” dedi.

SELVİTOPU’NDAN ‘FAALİYET RAPORU’ AÇIKLAMASI
Meclis üyelerinin ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kayıp nedenlerinin emlak vergilerinin belirlenmesi ile ilgili olduğunu söyledi. Selvitopu “Karabağlar Belediyesi faaliyetlerini yasaların öngördüğü şekilde sürdürmekte. Karabağlar ilçemizin en büyük şanssızlığı ilçe sınırları oluşturulurken yeterince incelenmemesidir. Bunu eleştiriyorum ve doğru bulmuyorum. Kim yaparsa yapsın yanlıştır. Maalesef Karabağlar ilçesi oluşturulurken kriterler göz önüne alınmamıştır. Bugün bütçe neden düşük dediğimiz zaman konu o sınırların oluşturulmasına geliyor. Biz kendi koşullarımızı yasalar çerçevesinde oluşturmaya çalıştık.  2018 yılında Karabağlar Belediyesi bütçesini belli bir miktara getirmiştik. Ancak Türkiye çapında bir emlak değerlerinin gözden geçirilmesi gerçekleşti. İmarlı ve imarsız alanlar diye iki alan var. İmarlı alanların emlak değerleri bizimkiyle örtüşüyor. Ancak imarsız gelişen yerlerde oradaki vatandaşlarımızın dar gelirliliğinden kaynaklı olarak emlak değerleri düşük olarak gösterilmiş.  Ancak vatandaşların belirlediği fiyat ile devletin belirlediği değerler arasında dağlar var. Sadece 2019 yılındaki kayıp 22 milyon lira. 22 milyon liralık kayıp ilçemiz için büyük bir kayıp. Biz yurttaşlarımızdan çok vergi alma derdinde değiliz. Umarım önümüzdeki yıllarda yasalarda düzenleme olur. Böylece haksız tablo ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

LİMİT DIŞI BORÇLANMA YAPMADIK!

 

Göreve geldiği günden bugüne kadar hiçbir şekilde limit dışı borçlanma yapmadıklarını ifade eden Başkan Selvitopu “Biz borçlanırken hiçbir zaman limit dışı borçlanma yapmadık. 2013 yılında limit dışı borçlanma var ve hala onun yükünü çekiyoruz. Göreve geldiğimden bu yana hiçbir zaman limit dışı borçlanama yapmadım. Devlete ait borçlarımız mevcut. Borç tablosu incelendiğinde büyük bir bölümünün bu olduğu görülecektir. Kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz. Faiz yükselmedi geçtiğimiz yıl iller bankası kesintiler yaptı. Devletin alacağı yönünde iller bankası kesintiler yaptı. Kesinti yaparken faizlerde aldı. Kim aldı devlet aldı. Göreve geldiğimden bu yana da bu fiyatlar artmadı.Kadın sığınma evini yapıp yapmamak konusunda tereddütlerimiz var. Yönetmeliğe göre bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullar nasıl sağlanacak onu da bilmiyoruz. Yer bulduk ve ödenek ayırabiliriz ancak uygulanan yerlerde yaşanan birçok problemleri de biliyoruz. Belki yasal düzenlemeler yapılarak bu giderilir.

Büyük projeler yok deniyor. Ben uçuk projeler peşinde koşmam gerçekçi bir insanım. Büyük projeler olarak sunulan yerlerde ne halde onu da biliyoruz. Yaptığınız işin topluma kente faydası olması gerekir. Yatırımcıyı teşvik etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Karabağlar ilçemiz birçok hizmete muhtaç. Biz asıl öncelikleri yapmadan sinema salonu yapmamız doğru olmaz.İzmir Büyükşehir Belediyemizden destek alma çalışmalarımız mevcut. Büyükşehir’inde ilçemiz de çalışmaları mevcut. Bunun en temeli de metro çalışması oldu. Temel amaç burada yaşayanların standartlarını arttırmak. 3 bin 600 sokağımız var. Geçtiğimiz yıl 850 sokağımızı yeniledik. Şu anda belediye imkanlarımız ile bir asfalt kazıyıcı aldık. Bundan sonra asfalt ile ilgili çalışmaları arttıracağız. Karabağların nüfus olarak ikinciliğe düşmesi bizi etkilemez. Karabağlardaki projelerin gerçekleşmesi halinde tekrar birinci sıraya çıkacağız. Zaten seçmen olarak birinci sıradayız” açıklamasında bulundu.

 

AK PARTİ VE MHP’DEN RET

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun açıklamalarının ardından ise mecliste oylamaya geçildi. Karabağlar Belediyesi 2019 Faaliyet Raporu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyları ile meclisten geçti. AKP ve MHP ise faaliyet raporu oylamasında ret oyu kullandı.

 

 
Efes Antik Kenti'ne atlı jandarma
 
Kahreden son: 17 yaşında kalbine yenildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İtfaiyesi'nden yangın raporu: Yüzde 42'si...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın raporuna göre ...
Çiğli tesislerinde sağlıkçılara jest
Halk sağlığını korumak amacıyla pandemi sürecinde fedakarca görev yapan ...
Vali Köşger Club Med için devreye girdi, Başkan Gürbüz konuştu: Yeter ki açılsın!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça’da bulunan ve yıllar önce kapanan ...
 
Büyükşehir’den bin 500 köpeğe rehabilitasyon merkezi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Gökdere'de kuracağı Köpek Rehabilitasyon ...
Bayraklı'da o sokaklar yeniden doğdu
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Alpaslan ...
Soyer'den çarpıcı mesajlar: Dayanışma destanı yazdık!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadeleye ...
 
Başkan Oran'dan 'virüs dedikodusu' isyanı!
Çeşme Belediye Başkanı Oran ilçede koronavirüs vakalarının arttığı ve ...
Menderes sahilleri yeni tesislere kavuştu
Mendreres Belediyesi tarafından sahil bölgesinde 4 tesis vatandaşların ...
Moloz dökümünü iz süren zabıta engelledi
Mavişehir’de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu yanındaki alana ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri