POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
26 Ocak 2020 Pazar - 15:25

Karaburun'da buruk festival: Stantlarda Elazığ dayanışması!

Karaburun ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Nergis Festivali, önceki gün Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle buruk başladı. Festival programında yer alan eğlence ve konserler iptal edildi. Belediye tarafından kurulan yardım stantlarında, deprem bölgesine gönderilmek üzere bebek bezi, erzak, mont ve battaniye toplandı. Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, çok önceden planlandığı için festivali iptal edemediklerini açıkladı.

Karaburun da buruk festival: Stantlarda Elazığ dayanışması!

Karaburun'u simgesi haline gelen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Nergis Festivali, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden olan 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle buruk başladı. Deprem nedeniyle, daha önce yapılacağı duyurulan konser ve eğlence programları iptal edildi. Festival kapsamında, ilçe merkezlerine stantlar kuruldu, üreticiler tarladan topladıkları nergisleri, burada sergiledi.Karaburun Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı festivalin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer'in yanı sıra Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

'GELECEK YIL 2 GÜN OLACAK'

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da konuşmasına, Elazığ'daki deprem nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek başladı. Program kapsamında birçok kutlamanın bu nedenle iptal edildiğini açıklayan Erdoğan, Elazığ ve Malatya halkına destek için bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Erdoğan, "Elazığ'da meydana gelen depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türkiye'nin birçok ilinden kurtarma ekipleri gitti. Umarız enkaz altında kalanlar da yakınlarına sağ salim kavuşurlar. Çok önceden planlanan bu festivali iptal edemedik, ancak içimiz buruk. Kutlamalarımızı iptal ettik. Elazığ'a yardım için kurduğumuz standımıza desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Karaburun'un bir fay hattı üzerinde yer aldığını söyleyen Erdoğan, "Deprem acısını en iyi bölgemiz bilir. En son 2017 yılında 6,7 büyüklüğünde bir depremle köylerimizde yıkım oldu. Yaralarımızı sardık, şimdi dimdik ayaktayız. Elazığ ve Malatya da en yakın sürede küllerinden doğacaktır" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı  Erdoğan, festivali gelecek yıl 2 gün yapmayı planladıklarını kaydetti.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Festival kapsamında ilçe merkezine stantlar kuruldu. Bu yıl 157 çiftçi tarafından toplamda 200 dekar alanda ekimi yapılan nergis çiçekleri, üreticilerce stantlarda satışa sunuldu. Üreticilerden emekli öğretmen Canan İnan, festival çok güzel olduğunu, birçok insanın geldiğini, fakat geçen yıla göre satışların düşük olduğunu söyledi. İnan, "Bu yıl hasat çok daha verimli. Ancak geçen yıl satışlar daha iyiydi. Geçen yıl bir buçuk saatte bütün nergisler tükenmişti. Ama bu yıl satış fazla yok. Herkesin sürekli Karaburun'u, tarlalarımızı ziyaret etmelerini istiyoruz. Vatandaşlar kendileri tarladan nergis toplasın istiyoruz" dedi.

Üreticilerden Ahmet Yaman da festivalin bir önceki yıla göre kalabalık olduğunu, ancak deprem nedeniyle buruk geçtiğini belirtti. Yaman, nergis çiçeklerinin satış fiyatları hakkında da şu bilgileri verdi:

"Geçen yıl nergis satanlar kafalarına göre fiyat belirledi. Belediye başkanı buna bir sınırlama getirdi. Bu uygulama daha iyi. Demetler 50, 30, 20'li şeklinde değişiyor. Fiyatlarda demetlerdeki çiçeklere göre değişiyor. Örneğin bir demette 50 kök nergis varsa, bunu 50 TL'ye satıyoruz" diye konuştu.

Karaburun Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere kurulan standa da birçok kişi yardımda bulundu. Vatandaşlar bebek bezi, erzak, mont, battaniye gibi kışlık ürün ile depremzedelere destek verdi. Öte yandan Karaburun'daki Nergis Festivali'ne katılmak için ilçeye otomobilleri ile gelenler, yolda uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. Vatandaşlar, Karaburun'a girmekte zorlandı. Sabah saatlerinde başlayan festival, akşam sona erecek. (DHA)

 
Beşiktaş takım otobüsü sahilden geçerken olay çıktı!
 
Başkan Soyer'den Elazığ'a yardım raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ'dan eski başkana vefa ziyareti
İduğ, Bornova’da 1970-1977 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı ...
Foça'dan Elazığ'a destek kampanyası
Foça Belediyesi’nin öncülüğünde Elazığ’da meydana depremden zarar görenlere ...
Buca’da genç sporculara 5 yıldızlı moral
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ilköğretim ve lisede öğrenim gören ...
 
İzmir'in Engelli Meclisi yeni yönetimini seçti
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi üç yıl boyunca İzmir’in engelli politikalarına ...
İzmir’den Elazığ’a yardım konvoyları yola çıkıyor
Elazığ depreminin yaralarını sarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım ...
Buca’nın ‘dayanışma kamyonu’ Elazığ için yola çıktı
Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yardım olanakları için seferber ...
 
CHP'li belediye başkanlarından 4. koordinasyon buluşması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığında düzenlenen ...
Balçova’dan Elazığ’a dost eli
Balçova belediyesi Elazığ ve çevresinde yaşanan depremin ardından zor ...
Uğur Mumcu Konak’ta anıldı
Katledilişinin 27. yıldönümünde Uğur Mumcu, Konak’ta düzenlenen panel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri