POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 16:25

Karaburun'da olağanüstü meclis: Başkan'a çifte kredi yetkisi ve 'erteleme' kararı!

İzmir’de Karaburun Belediyesi bugün olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi. Karaburun Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı. Oturumda önemli kararlar alındı.

Karaburun da olağanüstü meclis: Başkan a çifte kredi yetkisi ve  erteleme  kararı!

GERÇEKİZMİR - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele süreci devam ediyor. Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda belediye meclis toplantıları da Haziran ayına kadar ertelenmişti. Ancak meclis kararı gerektiren durumlarda belediye meclisleri olağanüstü toplantı yapabiliyor. Bu anlamda İzmir’de Karaburun Belediyesi bugün olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirdi. Karaburun Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı. Oturumda önemli kararlar alındı.

ERTELEME KARARI

Yeni tip koronavirüsün etkilerinin ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkındaki kanun gereği belediyelerin kira alacaklarının 3 ay süreyle ertelenmesi hakkındaki önerge mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Önergeye ilişkin açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, “Yavaş yavaş normalleşmeye doğru gidiyoruz. En büyük kazancımız bölgemizin bu konuda çok iyi durumda olması… Haziran başına kadar hiç olmazsa bu stabil durumu korumak istiyoruz. O nedenle kanun 3 ay olsa da biz daha önce de almayacağız erteleyeceğiz demiştik ama kanunen alınması gereken bir meclis kararı… Eğer daha fazla uzatılması isteniyorsa o da kanunen meclis kararı olarak uzatılabiliyor onu da ancak Haziran’da göreceğiz, ne getirecek şartlar… Şu an için 3 ay erteliyoruz. Önemli olan burada esnafımızı bir an önce normal hayat kavuşturmak, öncelikle onun yaşam hakkını, geçinmesini sağlamak. Elimizden geldiğince onları koruyucu tedbirleri alacağız” dedi.

BAŞKAN'A ÇİFTE YETKİ

Belediyenin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 çeşit çöp kamyonu üstü yapılı, 3 adet 17 kişilik minibüs, 2 adet binek aracı, 2 adet çift kabin pikap kamyonet ve bir adet kepçe alınması için 3 milyon 200 bin nakdi ve gayri nakdi kredi kullanması için her türlü işlemde belediye başkanına yetki verilmesi hakkındaki önerge bütçe komisyonuna gönderildi.

Önergeye ilişkin açıklama yapan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, “Dipten bir ekonomik kriz dalgasının geldiğinin bilincindeyiz. Maskeden tutun da yardımlaşmaya kadar elimizden geldiği kadarıyla bölge insanının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Fakat şu var; biz bunu ilk çıktığımızda 11. ayda 2 bin 50 idi araçların maliyeti şimdi 3 bin 200… Keşke bazı siyasi sahiplerle bu kredi onaylansaydı, almaya aylardır uğraşıyoruz tık yok! Şu an araçlar çalışmıyor. Bu araçlar çalışsa keşke bu parayı bugün borçlanmasak. Ama ilk göreve geldiğimizden Haziran ayına kadar tamirat parası ayda 100 küsur bin liraydı. Biz o kadar zengin değiliz. Bu araçlar tamirat yapılıyor, tekrardan bozuluyor. Halkımıza hizmet etmek istiyorsak almamız lazım.  Çöplerin yığılmasından tutun da taşıyıcı araçları oturulacak vaziyette değil. Almak zorundayız. Bölgemize hizmet etmek için bu araçların alınması gerekiyor” diye konuştu.  

Komisyondan oy birliğiyle gelen madde mecliste AK Partili meclis üyelerinin ret oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediyenin görev hizmetlerinin gerektiği giderleri karşılamak, yatırım ve belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla 1 milyon 250 bin TL’ye kadar borçlanılması bankalardan nakdi ve gayri nakdi  kredi kullanması ve kredi ile ilgili her türlü işlem için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin önerge plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

Maddeye ilişkin konuşan Erdoğan, “İnsanlar emeğiyle geçiniyor ve çok büyük bir ekonomik dalga var. Biz ilk devraldığımızda Özel Çevre Koruma Alanı nedeniyle gelirlerimizde kısıt vardı ama yaptığımız tasarruflarla, birçok işi işçilerimizle yapmamızla giderlerimizde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Fakat dünyadaki bu salgın nedeniyle mesela devlet payı bu ay yüzde 52 kesintili geldi. Vergi gelirleri yok, kiraları erteledik. Bunun yanında işi gücü de olsa bugün hiç para kazanamayanlar var, insanlara yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Çalışan insanımızın parasını ödememiz gerekiyor. Bir şekilde ödedik ama diğer ayın ne getireceğini bilmiyoruz. İnşallah bu paraya hiç ihtiyacımız olmaz biz de borçlanmak istemiyoruz. Olağan meclis toplanacak ama ne zaman toplanacak belli değil. Haziran deniyor ama adliyeler bile ikinci kez ötelendi. Biz yetkiyi alalım yoksa katiyen borçlanma taraftarı değiliz” ifadelerini kullandı.

Komisyondan oy birliğiyle gelen önerge mecliste AK Partili meclis üyelerinin ret oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edildi.

 
İzmir'de gün çocukların günü!
 
CHP İzmir Gençlik Soma’yı unutmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar parklara kavuştu.... Batur yalnız bırakmadı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 47 gündür evde kapalı kalan çocuklarla ...
Orman İzmir projesi hız kazanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Şeytan Deresi’ndeki ...
Selvitopu'ndan sağlık emekçilerini ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Hemşireler Günü’nü, koronavirüs ...
 
Gaziemir'den Rusya’ya dostluk şarkısı
Dünyanın farklı ülkelerinden profesör, siyasetçi, çevre aktivisti ve öğrenciler ...
Büyükşehir 2020’nin ilk kovanlarını dağıttı
Kırsalda arıcılık faaliyetlerini desteklemeyi sürdüren İzmir Büyükşehir ...
İzmir ulaşımında 11 Mayıs raporu: Soyer'den teşekkür ve rapor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü verilerine göre, “yeni ...
 
Bornova’da kapıda vergi tahsilatı dönemi: İlk siftah vekil Sertel'den!
Bornova Belediyesi dijital hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, internet ...
Bayraklı’da 24 mahalleye 2100 ton dezenfektan
Koronavirüsle mücadelede ilk günden bu yana alınan tedbirleri hızla hayata ...
Gümrükçü’den belediye sağlık personeline kitap
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgını sürecinde görevlerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri