POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
15 Kasım 2019 Cuma - 09:24

Karaburun direndi, kazandı: 'JES' zaferi!

İzmir Valiliği’nin 16 ilçedeki 33 jeotermal enerji sahasına (JES) yönelik açtığı kiralama ihalesinin Karaburun ilçesini kapsayan kısmı, Belediye Başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan’ın yürüttüğü hukuki mücadele sonucu iptal edildi. 

Karaburun direndi, kazandı:  JES  zaferi!

İzmir Valiliği’nin 16 ilçedeki 33 jeotermal enerji sahasına (JES) yönelik açtığı kiralama ihalesinin Karaburun ilçesini kapsayan kısmı, Belediye Başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan’ın yürüttüğü hukuki mücadele sonucu iptal edildi. 

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda dün (14 Kasım) gerçekleşen ihaleden üç gün önce, Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne bizzat dilekçeyle başvuran Başkan Erdoğan, Karaburun ilçesi ve Ildırı Körfezi bölgesinin 15 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) olarak tespit edildiğini hatırlattı. 

Bu karara rağmen, Karaburun’da 1555 hektarlık alanda Jeotermal Kaynak Arama ve İşletme İhalesi yapılmasının yasal dayanaktan yoksun olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu durumun ihalelerde hukuki çerçeveye özen gösterilmemesinin açık kanıtı olduğunu belirtti. 

ZEYTİN HASADINDAN KALKIP GELDİLER
Karaburun JES ihalesinin iptal edilmesinden mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyen İlkay Girgin Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Devletin en üst kurumu olan Cumhurbaşkanlığı ÖÇKB kararını verirken, bir başka devlet kurumunun bu durumu bile bile ilçemizde JES ihalesine çıkması ciddiyetle bağdaşmıyor. Bir hukukçu ve Karaburun’un bir sakini olarak, bu çelişkili durumu 11 Kasım’da Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne bağlı Koruma İzleme Dairesi Başkanlığı’na bizzat kaleme aldığım dilekçe ile aktardım. İlgili kurum, yapılan bu yanlışlıktan kısa sürede dönerek ihale günü Karaburun bölgesindeki “Eğlenhoca Sahası” ihalesini düşürdü. Bizler ayrıca ihale günü yaklaşık 300 hemşehrimizle birlikte şahsi başvuru haklarımızı kullanarak İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na itiraz dilekçelerimizi verdik. Öncesinde ise her akşam Eğlenhoca, Ambarseki ve Kösedere köylerimizde Karaburun Kent Konseyi öncülüğünde yurttaşlarımızla buluşarak hem halkımızı bilgilendirdik hem de eylem planımız hakkında bilgi verdik. Başta Karaburun Kent Konseyimiz olmak üzere, ilçemizdeki sivil toplum örgütlerine ve yurttaşlarımıza duyarlı davranışları ve direnişleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürü zeytin hasadından, mandalin bahçesinden kalkıp, hiçbir zorlama olmaksızın bizimle Konak Meydanı’na gelen; çocuklarının geleceğine, toprağına, suyuna, doğasına sahip çıkan hemşehrilerim hak ediyor. Hepsinin ellerinden öpüyorum.”

KARABURUN DOYUM NOKTASINDA
Karaburun’un rüzgâr enerjisi santrallerinin adeta istilasına uğrayan bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, ilçenin doğasına, hayvansal üretimine ve endemik bitki yapısına zarar verecek bu tür yatırımları artık istemediklerini dile getirdi. 

“Yarımadamız bu anlamıyla fazlasıyla doygunluğa ulaşmıştır” tespitini yapan Erdoğan, İzmir’in diğer ilçelerinde de tarıma, tarımsal ürünlere ve çevreye zarar veren ve kontrolsüz büyüyen JES’lere karşı yerel yönetimlerin öncülüğünde başlatılan girişimlere her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. 

 
Gaziemir Belediyesi’nin 'can butonu' finalde!
 
Türkiye'nin ilk gyrocopter pilotu milletvekili!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir Belediyesi’nin 'can butonu' finalde!
Gaziemir Belediyesi evde bakım hizmeti projeleriyle, Türkiye'nin Sağlık ...
Batur Konak'a değer katacak dönüşümü anlattı
Ege Ekonomik Forumu’nda “Ege’de Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm” ...
Menderes'te mandalina festivali zamanı
Menderes Belediyesi tarafından Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali ...
 
İzmir Dünya Kültür Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak
İzmir, dünyanın kültür alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ...
ESHOT'tan iki kampüse yeni hat müjdesi!
ESHOT Genel Müdürlüğü İzmir’de iki yeni otobüs hattını hizmete aldı. İYTE ...
Karabağlar'da ders: Diş sağlığı
Uzundere Mahallesi Sabiha Yorgancı İlkokulu’nda düzenlenen projenin ilk ...
 
Çiğli Merhum Başkan Bulut'u andı
Çiğli Belediyesi’nin on yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari Bulut, ...
Soyer Antalya ile İzmir'i karşılaştırdı: Utandıran bir tablo!
Travel Turkey İzmir Fuarı’nın açılışına sayılı günler kala, sektörün önde ...
Narlıdere’nin temizlik avcıları işbaşında!
Narlıdere Belediyesi, küçük yaşta bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri