POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
9 Haziran 2020 Salı - 10:39

Karaca Sineması’ndan destek çağrısı: Bu perde kapanmasın!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan İzmir’in sembollerinden Karaca Sineması, kapılarını yeniden açabilmek için destek bekliyor.

Karaca Sineması’ndan destek çağrısı: Bu perde kapanmasın!

Salgın nedeniyle en çok zarar gören kurumların başında kültür sanat hayatımızın şekillendiği sinema, tiyatro ve konser salonları geliyor. Salgından önce semt sinemalarının perdelerini açık tutabilmek için yaşadığı zorluklar bu süreçte daha da arttı. Peki salgının her alanda etkilerini hissettirdiği bugünlerde semt sinemaları nasıl ayakta kalacak? Sinema salonlarının Temmuz ayında açılması konuşuluyor olsa da sürecin kısa sürede normalleşmeyeceği şüphesiz. Artan maliyetlere karşın salon kapasitelerinin düşecek olması nedeniyle gösterimlerin sürdürülebilirliğiyle ilgili endişeler var.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre bu süreçte zor günler geçiren bağımsız sinema salonlarından biri de İzmir’in kent belleğinde önemli bir yere sahip olan Karaca Sineması…

DESTEK KAMPANYASI BAŞLATILDI
Karaca Sineması, AVM’lere ait sinema salonlarının kurbanı olarak 2016 yılı Ağustos ayında perdelerini kapatma kararı almıştı.

12 yıl boyunca sinemanın işletme müdürlüğünü yapan Serdar Arslan, sinemanın kapalı kalmasına dayanamayarak mülk sahibinden iki salonu kiralamıştı. Arslan, personel olarak girdiği sinemanın işletme sahibi olmuş ve şehrin simgesi olan bu sinemayı yeniden İzmirlilerle buluşturmuştu. Ancak Karaca’nın perdeleri, salgınla birlikte yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle yeniden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Salgın nedeniyle ekonomik yönden sıkıntılı günler geçirdiklerini söyleyen işletmeci Serdar Arslan, sinemayı ayakta tutabilmek için İzmirlilerden destek bekliyor: “Ayakta kalabilmemiz için açılmadan önce maddi desteğe ihtiyacımız var. Destek olacak, toplu bilet almak isteyen, Karaca’nın faaliyetlerine devam etmesi için maddi destek vermek isteyenler, 0507 695 32 09 numaradan bize ulaşabilirler.”

KAPISI SOKAĞA AÇILAN TEK SİNEMA!
Bağımsız sinema salonlarını uzun ve zor bir sürecin beklediğini söyleyen Arslan, “Koronavirüs salgını sürecinde 15 Mart’tan beri kapalıyız. Yaklaşık 80 gün oldu. Normalleşme takviminde açılış tarihimiz 1 Temmuz olarak görünüyor. Yani 100 gün gibi süre olacak. Ancak daha resmi ve kesin bir tarih yok. Belirsizlik sürüyor. Bu süreçte en çok etkilenen sektörler kültür sanat kurumları oldu. Kollektif film izleme deneyiminin kazanılması sancılı olacak gibi görünüyor. Karaca Sineması, kentin kapısı sokağa açılan kalan tek sineması. Kapandıktan sonra 2016 yılında tekrar açılması kentin sahip çıkması ile mümkün oldu. Ancak pandemi dönemi, karantina sonrası dönemde açılmamız bayağı bir sıkıntı yaratacak” dedi.

BU PERDE KAPANMASIN!
Karaca Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi için destek beklediklerini dile getiren Arslan, “Maliyetler bizi şimdiden yani henüz açılmadan sıkıntıya soktu. Personel giderleri, enerji maliyeti, teknik cihazlarımızın bakımı ile ilgili endişelerimiz var. Yeni maliyetlerle birlikte, seans sayısının ve izleyici sayısının azalması bizi düşündürüyor. Kentin sembollerinden bağımsız, ödüllü ve festival filmlerin oynadığımız salonların şimdi gerçekten izleyicilerin desteğine ihtiyacımız var. Ayakta kalabilmemiz için açılmadan önce maddi desteğe ihtiyacımız var. Destek olacak, toplu bilet almak isteyen, Karaca’nın faaliyetlerine devam etmesi için maddi destek vermek isteyenler, 0507 695 32 09 numaradan bize ulaşabilirler” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Diyarbakır'da virüste 'ikinci dalga' endişesi
 
AK Partili Dağ'dan 'anket' çıkışı: Destek 2018'den daha yüksek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın çınarlarına moral konseri
Bornova Belediyesi koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesine ...
6. Balkan Panorama'da danışma kurulu belli oldu
15 – 21 Ekim 2020 tarihler arasında Buca Belediyesi’nin himayesinde İzmir’de ...
Ünlü isimler Bayraklı'da Nazım'ı anlattı
Usta şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 57’inci yıl dönümünde Bayraklı Belediyesi ...
 
Nazım Hikmet'in dizeleri evlerde yankılandı
Türk edebiyatının ölümsüz ismi Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 57’inci ...
Karşıyaka Nazım'ı türkülerle anacak
Küresel salgın nedeniyle, “Ayın Konuğu” etkinliklerini “Korona Günlükleri” ...
Smyrna Edebiyat Yarışması yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Smyrna Edebiyat Yarışması düzenliyor. Öykü ...
 
Büyükşehir kütüphanelerin kurallarını açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecinde Büyükşehir’e ait kütüphanelerin ...
İzmir'den Türkiye'ye 'yaratıcılık' festivali
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), reklamcılık alanında gençlerin vizyonunu ...
İzmir'de 19 Mayıs’ta 7 saat 19 dakikalık bir yarışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi korona günlerinde 19 Mayıs coşkusunu evlere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri