POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
11 Aralık 2018 Salı - 12:56

Karşıyaka Aday Adayı Aydın'dan 3 önemli proje ve oy kalitesi vurgusu!

CHP’den Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olması gündeme oturan eski YARSAV Başkan Yardımcısı, emekli hakim Murat Aydın, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında “İlçede Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yarattığı kutuplaşma nedeniyle CHP’ye oy verenler var. Bu oyun gerçekten bize verilmesini sağlamaya çalışacağım. Oy oranını arttırıp arttırmamayı değil, oy kalitesini arttırmayı önemsiyorum” dedi. Aydın öncelikli olarak 3 projeye ağırlık vereceğini ifade etti.

Karşıyaka Aday Adayı Aydın dan 3 önemli proje ve oy kalitesi vurgusu!

GERÇEKİZMİR - Hakimlik mesleğinden emekliye ayrılan ve rotasını siyasete kırarak 9 yıl görev yaptığı Karşıyaka’da CHP’den belediye başkan aday adayı olan eski YARSAV Başkan Yardımcısı Murat Aydın, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Aydın neden Karşıyaka’dan aday adayı olduğundan, Karşıyaka için öncelikli yapmak istediği projelere, aday adaylığı kararı almasına yönelik gelen yorumlardan, aday gösterilmesi halinde hedeflediği oy oranına önemli açıklamalarda bulundu.

KARŞIYAKA HAYAL ETTİĞİM MODELİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM POTANSİYELE SAHİP

Aydın, neden Karşıyaka’dan adaya dayı olduğunu şu sözlerle anlattı:

Ben belediye başkan adayı olacaksam bu Karşıyaka olacaktı. Son 12 yıldır Karşıyaka’da yaşıyordum. İzmir’e 1987 yılında hukuk fakültesi öğrencisi olarak geldim.8 yıl boyunca okudum, staj yaptım, askerlik görevimi bitirdim ve sonrası 12 yıl Anadolu’nun çeşitli yerlerinde çalıştım. 2007’de Karşıyaka Adliyesi’ne atandım. 9 yıl görev yaptım ilçede. İlçenin yargı sorunlarının yanı sıra kadına yönelik şiddet, çocuk istismarının önlenmesi ve iş güvenliğine yönelik çalışmalarım oldu. Trabzon’a gönderildiğim de ailem burada kaldı. Emekli olduğumda yaşayacağım yer Karşıyaka’ydı. Benim şehrim İzmir ve Karşıyaka. Ne kadar kalan ömrüm varsa geçirmek istediğim yer Karşıyaka...Karşıyaka özellikli bir yer. Benim hayal ettiğim modeli gerçekleştireceğim potansiyele sahip bir şehir. Türkiye’de her şehrin özel alanları var ama Türkiye’deki en özel 10 ilçeden biri Karşıyaka.”

ÖNCELİKLİ 3 PROJE

İlçede öncelikli olarak yapmak istediği 3 proje olduğunu söyleyen Aydın, Karşıyaka’da okuma-yazma oranını yüzde yüze çıkarmak, ilçede çocuk suçluluğunun, çocukların sokakta yaşamalarının engellenmesine katlı koymak ve Karşıyaka Çarşısı’nın Dünya çapında bir yer olmasını sağlamak istediğini söyledi. Aydın öncelikli projelerini şöyle anlattı:

Karşıyaka’da birinci hedefim okuma yazma oranını yüzde yüze çıkarmak. Karşıyaka’da hala okuma yazma bilmeyenler var. Karşıyaka deyince sadece Bostanlı,Atakent, Mavişehir değil. Çeperlere de hizmet götürmek gerek. Onları kazanmak zorundayız. O insanları şehrin refahı içinde tutmak zorundayız. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Karşıyaka sınırları içinde oturup da okuma yazma bilmeyen kalmaması için büyük gayret göstereceğim. Tek tek evleri ziyaret edeceğim. Kurslara gelmeleri için ikna edeceğim. İkinci hedefim Karşıyaka Çarşısı bir dünya markası olmak zorunda. Etrafta AVM’ler var. Karşıyaka Çarşısı ile bir eder mi. Karşıyaka Çarşısı bir marka haline gelmeli. Türkiye’nin dört bir yanında insanlar Karşıyaka Çarşısı var gideyim demeli. İzmir’e gelenlerin gelmek istediği bir çarşı olmalı. İzmir’e gelen turist şehir merkezinde kalmıyor. Bu turisti Karşıyaka Çarşı’ya çekmek gerek.

Karşıyaka’da çocuk suçluluğunun önlenmesi, çocukların sokakta kalmalarını veya yaşamalarını, çalışmalarını engelleyen doğru hizmet modelleri oluşturacağız. En donanımlı olduğum alan bu olacak.,. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi aile içi gelişimin sağlanması ve çocuk suçluluğunun engellenmesi bakımından Karşıyaka’nın ciddi atılım sağlayacağını göreceksiniz. Bu konularda adli makamlarla bakanlıkla STK’larla hareket eden önderlik eden bir belediye göreceksiniz.

ÇARPICI OY ORANI ÇIKIŞI

Aydın aday gösterilmesi halinde hedeflediği oy oranına yönelik çarpıcı çıkışta bulundu.  

“Karşıyaka’da düşük oy aldığımızı düşünüyorum” diyen Aydın, ilçede oy oranından çok oy kalitesinin artırmak istediğini söyledi. Aydın şu ifadeleri kullandı:

Karşıyaka’da aynı oranı da alabiliriz, 50-60’da alabiliriz. Yüzde 100 alalım ne olur. Karşıyaka’da CHP’ye oy vermek istemediği halde oy veren bir kitle var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yarattığı kutuplaşma nedeniyle CHP’ye oy verenler var. Bu oyun gerçekten bize verilmesini sağlamaya çalışacağım. Bu çok önemli. Siz CHP’ye kerhen oy veriyorsanız sırf  Adalet ve Kalkınma Partisi’ne karşıtlık nedeniyle oy veriyorsanız bizim seçmenimiz bize oy veren oluyorsunuz ama bize destek veren olmuyorsunuz. Oysa ben 5 yıl boyunca her şeyi halkın desteğiyle yapmak istiyorum. Ben vatandaşın oyunu değil desteğini isteyeceğim. Birisine kerhen oy verirseniz ertesi gün eleştirmeye başlarsınız. Birisine inandığınız için oy verirseniz ona fırsat verirsiniz. Oy oranını arttırıp arttırmamayı değil, oy kalitesini arttırmayı önemsiyorum.”

MESLEĞİMDE YÜRÜYEBİLECEĞİM BİR YOL YOKTU

Aydın hakimlikten emekli olmaya karar verdiği süreci ise şöyle anlattı:

Mesleğimi gerçekten tutkuyla yapan bir hakimdim. Emeklilik, mesleği bırakmak benim çok da istediğim bir şey değildi. Fakat söylemek istediğim bir şey var; Ben hakimlik mesleğini çok önemseyerek yaptım ve çevre alanında söz söyleyen, yargıda örgütlenmeye önem veren bir hakim olarak her zaman orta yerde durdum. Ama artık meslekte kalmanın bana bir faydası olmadığı gibi, benim de mesleğe bir faydamın kalmadığını, orada ilerleyebileceğim bir yol olmadığını, bir tıkanmışlık duygusu olduğunu, artık bu meslekten çıkarak yeni bir yol açmam gerektiğini bana ortaya koydu. Bu benim Trabzon’a gönderildiğim tarihte de aslında böyleydi. Hatta pek çok dostum o zaman gitmemem gerektiğini, bu siyasal sürece başlamamın daha uygun olabileceğini söyledi. Ben bir yargı mensubu olarak yapabileceği şeyler olduğunun devam ettiğine inandığımı, Trabzon’da da yapabileceğim şeyler olduğunu söyledim ve Trabzon’a gittim.  Son 6 aydır da ayrılıp ayrılmama konusunda ciddi bir muhakeme ve düşünme süreci geçirdim ve nihayetinde artık kalmamın bir fayda sağlamayacağı sonucuna vardım. Orada yürüyebileceğim bir yol yoktu, orada bir katkım yoktu, bir değersizlik hissine düştüm. Bunun için ayrıldım. Yoksa mesleğimi yapmayı çok isterdim. Keşke bu duruma düşmeseydi. Ama bu duruma düştükten sonra da hakimliği sadece maaş karşılığı bir iş olarak yapamazdım.”

KİMSE BANA SÖZ VERDİ DİYE BİR DURUM YOK

Aydın, adaya dayı olma kararı alma sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez yetkilileriyle, il ve ilçe örgütüyle görüştüğünü söyledi.  Aydın, “ Ben karar alma sürecimde herkesle görüştüğüm gibi genel başkanımızla, gene merkezimizle de görüştüm Bu karara yaklaşım biçimini görmem lazımdı. İl örgütü, ilçe örgütü, parti meclisinde tanıdığım insanlarla da görüştüm ne yapmak istediğimi anlattım. Kimse bana söz verdi diye bir durum zaten olamaz ama hepsinin yaklaşımı iyiydi. Çünkü farklı ve ilginç bir aday profili olarak görülüyorum. Üzerinde düşünmeye değer değişik bir aday profili olarak görülüyorum. Olumlu sonuçlanır sonuçlanmaz ama geçmiş birikimlerim, kariyerimin partiye güç katacağını düşünüyorum. Hem genel merkezden hem örgütten insanlardan çok güzel tepkiler aldım” dedi.

GÜÇLÜ SAĞLAM DURAN BELEDİYELERE İHTİYAÇ VAR

“Önümüzdeki süreç çok çetin geçecek, yerel genel çatışmamasını yaşanacak” diyen Aydın, “ Şuan Türkiye nüfusunun yüzde 70’inden fazlası seçmediği bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor. 31 Mart sürecinden sonrada özelikle muhalefet belediyelerini rahat bırakacağını kimse düşünmesin. Güçlü, sağlam duran belediyelere ihtiyacımız olacak. Özellikle saldırı, karalama, onun üzerinden partinin önünü kesme çabalarını göreceğiz. Genel iktidar yerelden kazanılır ama aynı zamanda yerelden genel iktidar kaybedilir de” dedi.

 
Ünlü iş insanı Dinçkök hayatını kaybetti
 
Emrah Serbes'in cezası istinafta onandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacer Şenol semercioglu 11 Aralık 2018 Salı 19:53

Siyasete atılan her aday programını ve projelerini anlatır, vaatlerde bulunur ancak inandırıcı olmak ve güven vermek bir adım sizi öne geçirir.İste sizde olan ve sizi bir adım öne taşıyan fark bu.İnandirmak ve güven vermek.Bu yüzden durustlugunuz Adaleti sağlayan kişiliğinin yanında Karşıyaka''da iyi bir hizmet vereceğimize inancım tamdır.Adayim sizsiniz ve oyum tabiiki size.Basarilar bol şans diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Adalet tişörtü'nü Başkan Arslan'a hediye etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden haksız olarak çıkarıldığı gerekçesiyle ...
Batur Tabip Odası'na İzmir vizyonunu anlattı
Narlıdere Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir ...
Bakan Soylu'dan 'Bylock' raporu: Bugüne kadar...
İçişleri Bakanı Soylu, "Şifreli haberleşme programı ByLock'ta bugüne kadar ...
 
CHP'li Polat tarlaya indi, Bakan'a sordu: Sıra ıspanakta mı?
CHP’li Mahir Polat, İzmir’in Foça İlçesi’nin Gerenköy Mahallesi’nde girdi ...
AK Parti İl Başkanı Şengül: Bizim tek amacımız...
AK Parti İl Başkanı Şengül, “Abartılı söylemlerle değil, Büyükşehir ve ...
Kılıçdaroğlu ile görüşen Yavaş'tan flaş karar!
Görüşmede Kılıçdaroğlu, iki partinin üzerinde uzlaştığı formülü Yavaş’a ...
 
Bahçeli'den Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ...
Gül'den 'CHP ve SP liderleriyle görüşme' açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu ve CHP Lideri ...
"CHP'li belediyelerde asgari ücret 2200 TL olacak"
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2019 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri