POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
16 Eylül 2021 Perşembe - 11:55

Karşıyaka Belediyesi’nden harekete tam destek!

Karşıyaka Belediyesi çalışanları Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın önderliğinde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında farkındalık yaratmak için işe bisikletle gitti.

Karşıyaka Belediyesi’nden harekete tam destek!

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ bu yıl ‘Sürdürülebilir Ulaşım ve Sağlıklı Yaşam’ temalarıyla düzenleniyor. Bu kapsamda belediye personelleri ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplumda sürdürülebilir ulaşım konusunda farkındalık yaratmak amacıyla işe bisikletle gitti. Başkan Tugay bu organizasyonla sağlıklı kentler yaratmak felsefesiyle sürdürülebilir ulaşıma dikkat çekmeyi amaçladıklarını bilirdi.

SÖYLEŞİ DÜZENLENECEK
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Öncelikle 17 Eylül Cuma günü Alaybey Mezake Et Arabim Havrası’nda sempozyum düzenlenecek. İki oturum şeklinde yapılacak olan sempozyumun ilk oturumunda sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik, sürdürülebilir kentsel hareketlilik planları, sürdürülebilir ulaşımın teşvikinde kentsel tasarım uygulamalarının rolü konuşulacak. Eşitlik, erişilebilirlik ve toplu taşıma, ulaşım politikalarında bisikletli ulaşım, kentte yürünebilirlik ise sempozyumun ikinci oturumunun konusu olacak. Sempozyuma alanında uzman isimler katılacak. 

KANO SÜRÜŞÜ
18 Eylül Cumartesi günü ise kano sürüşü gerçekleştirilecek. Saat 11:00’da Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi’nden başlayacak olan kano sürüşü, Bostanlı İskele’de son bulacak. 19 Eylül Pazar günü de bisiklet sürüşü gerçekleştirilecek. Tur katılımcıları ile 09:00’da Suat Taşer önünde buluşularak Alaybey’e pedallayacak. Ardından Peynircioğlu Deresi Rekreasyon Alanı’na sürüş gerçekleştirilecek ve bu alanda kahvaltı yapılacak. 

ÇOCUKLAR İÇİN ROTA ÇALIŞMASI
19 ve 20 Eylül’de Aktif Yaşam Derneği ve Sokak Bizim Platformu iş birliğinde çocuklar için rota çalışması düzenlenecek. Çocuklar daha önceden belirlenen rota doğrultusunda yürüyüş yapacak. Çocuklar hazırlanan rota ile farkındalık kazanırken, keyifli anlar da yaşayacak.

SOKAK SENİN
Her hafta düzenlenen Sokak Senin etkinliği bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek. Bostanlı Mahallesi 2009 Sokakta 17:00-20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte; TaiChi gösterisi çocuk oyun atölyesi, dans gösterileri, müzik dinletileri ve resim atölyesi yer alacak. 

OTOMOBİLSİZ KENT
22 Eylül Çarşamba günü otomobilsiz kent anlayışı doğrultusunda Cemal Gürsel Caddesi 09.30 ve 22.00 saatleri arası araç trafiğine kapalı olacak. Saat 12.00’da bisikletliler alana girecek ve Karşıyaka Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştirilecek. Alanda tüm gün boyunca Hiit Cardio, ayak tenisi, basketbol atış turnuvası, masa tenisi, badminton, frizbi ve yoga etkinlikleri gerçekleştirilecek.

ÇEŞİTLİ ATÖLYELER DÜZENLENECEK 
Etkinlik takvimi kapsamında TMMOB Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası çeşitli alanlarda atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Atölye çalışmalarına Yaya Derneği, Aktif Yaşam Derneği ve Bisiklet Kooperatifi (BİSİKOOP) destek verecek. Ayrıca çeşitli söyleşiler, konserler, dans gösterileri, çocuklar için hazırlanan etkinlikler Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen organizasyona renk katacak.

 
Virüsü yenen anne adayından aşı çağrısı!
 
7. Balkan Panorama Film Festivali’ne geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı annelere bebek besleme eğitimi
Bucalı annelere bebek beslenmesi ve bakımı hakkında eğitim veren İzmir ...
Başkan Eriş'ten şafak mesaisi!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, günün ilk ışıklarında sahaya inerek ...
Bayraklı'da Ahilik Haftası rüzgarı
34. Ahilik Haftası sebebiyle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ...
 
Bornovalı kadınlar kışa hazırlanıyor!
Bornovalı kadınlar, mutfaklarını Bornova Belediyesi’nin İlçe Tarım ve ...
Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde bulunan Göztepe ...
Esnaftan Batur'a destek teşekkürü
34. Ahilik Haftası’nı kutlamak için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ...
 
Çiğli'de bir ilk daha: Yıllık bütçe vatandaşa soruldu
Çiğli Belediyesi tarafından, mali yıl bütçe çalışmaları kapsamında düzenlenen ...
Dikili'de plaj voleybolu heyecanı
Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Pro Beach Tour’un yeni etabı ...
Belediyenin zamsız yurduna öğrenci akını!
Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu kısa sürede doldu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri