POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
27 Temmuz 2021 Salı - 10:58

Karşıyaka Çarşı'da tasarım maratonu!

Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen projenin en önemli etaplarından biri olan “Tasarım Maratonu ve Öğrenci Yaz Okulu” 2 Ağustos’ta başlıyor.

Karşıyaka Çarşı da tasarım maratonu!

Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen projenin en önemli etaplarından biri olan “Tasarım Maratonu ve Öğrenci Yaz Okulu” 2 Ağustos’ta başlıyor. Üç hafta sürecek maratona Türkiye’nin dört bir yanından 90 üniversite öğrencisi katılacak ve en iyi Çarşı tasarımını ortaya çıkarmak için çalışacak. Ünlü mimarlar ve önemli akademisyenler de sunumlarıyla gençlere rehberlik edecek. Maraton sonunda jüri tarafından seçilecek olan en başarılı tasarımlar, Çarşı için hazırlanacak uygulama projesine de ışık tutacak.

ÜÇ HAFTA SÜRECEK 
Karşıyaka Çarşısı için 2 - 22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Tasarım Maratonu ve Öğrenci Yaz Okulu; TMMOB’a bağlı Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın İzmir şubeleri ve DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden akademisyenlerin paydaşlığında gerçekleştirilecek. Oluşturulan Danışma Kurulu tüm etkinlik süreçlerini birlikte yönetirken, Türkiye’nin farklı kentlerinden ünlü mimarlar ve akademisyenler de sunumları ile maratona katkı sağlayacak. Katılımcılar ise Ankara’dan Malatya’ya, İstanbul’dan Mersin’e kadar ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerin mimarlık, şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı ve endüstriyel tasarım bölümlerinde 3. ve 4. sınıfta okuyan 90 gençten oluşacak. Organizasyona Karşıyaka’nın tarihi Havra binası, son hafta da Yamanlar’daki Gençlik Merkezi ev sahipliği yapacak. 

SAHADA ÇALIŞACAKLAR 
Ekipler halinde çalışacak olan gençler; DEÜ Mimarlık Fakültesi tarafından Çarşı’nın durumunu tüm yönleriyle ortaya koyan rapor ışığında tasarımlarını yapacak. Ayrıca gençler sık sık sahaya inerek esnaf ve vatandaşların da görüşlerini alacak. Üç hafta sonunda jüri tarafından tüm tasarımlar değerlendirmeye alınacak ve dereceye girenlere ödüller verilecek. En iyi tasarımlar, Karşıyaka Belediyesi tarafından Çarşı’nın revizyonu için hazırlanacak uygulama projesi için de yol gösterici olacak.

“BİRLİKTE HAYAL EDECEĞİZ”
Kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için çok önemli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemi Tugay “Çarşı için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin çok değerleri akademisyenleri bir sonuç raporu hazırlamıştı. Tarihinden fiziksel özelliklerine, ticari yapısından kültürel değerlerine kadar tüm yönleriyle Çarşı’nın fotoğrafını ortaya koyan bu rapor doğrultusunda revizyon için yürüteceğimiz temel stratejileri ve müdahale kararlarını belirlemiştik. Şimdi de bu verilerden hareketle, hayallerdeki Çarşı’yı tasarlamak için yeni bir sürece başlıyoruz. Uzman isimlerin rehberlik edeceği gençlerimizin çok başarılı tasarımlar ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bunun için çok mutlu ve heyecanlıyım. Tüm katılımcı gençlerimize başarılar diliyor, katkı veren akademisyenlerimize ve meslek odalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 
Buca trafiğine altyapı mesaisi düzenlemesi!
 
İzmir'de zehir tarlasına baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca trafiğine altyapı mesaisi düzenlemesi!
İZSU Genel Müdürlüğü'nün Buca’da sürdürdüğü su baskınlarını önlemeye yönelik ...
Gençler Buca’da spora ve eğlenceye doyacak
Bucalı gençler, Kaynaklar’ın doğal arazi koşullarında haritayla yön bularak ...
Konak’ın 2 projesine daha AB’den hibe desteği!
Konak Belediyesi’nin gençlerin istihdam olanaklarının ve yerel yönetimlerde ...
 
Başkan açıkladı: Kınık domatesi marka oluyor!
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Hasat Bayramı nedeniyle düzenlenen ...
Çocuklar Reşat Nuri Kitaplığı'nda buluşuyor
Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, yaz tatilini ...
Başkan İduğ'dan 'tam kapanma' uyarısı!
Vaka sayılarındaki artışın yeniden tam kapanmaya gidilmesine neden olabileceğini ...
 
Aliağa mevsimlik çiçeklerle renkleniyor
Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından son iki ay içerisinde cadde, ...
Batur: Lozan barış bayramı olarak kutlanmalı!
Lozan Barış Antlaşması’nın 98. yıldönümünü töreninde konuşan Konak Belediye ...
Narlıdere parkları yeniden doğuyor!
Narlıdere Belediyesi, ilçede bulunan parklarda geniş kapsamlı bakım ve yenileme çalışması başlattı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri