POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
15 Kasım 2020 Pazar - 12:53

Karşıyaka Meclisi'nden iki önemli karar!

Karşıyaka Belediye Meclisi, iki önemli karara imza attı. Karşıyaka’daki binaların güçlendirilmesi, yenilenmesi, kentsel dokunun sağlıklaştırılması ve Karşıyaka’nın depreme hazır hale getirilmesi amacıyla ‘Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca depremde hasar oluştuğu belirlenen yapılar için Karşıyaka Belediyesi’nden alınması gereken bina proje suretlerinin vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesi de oy birliği ile onaylandı.

Karşıyaka Meclisi nden iki önemli karar!

Deprem gündemiyle olağanüstü toplanan Karşıyaka Belediye Meclisi, iki önemli karara imza attı. Karşıyaka’daki binaların güçlendirilmesi, yenilenmesi, kentsel dokunun sağlıklaştırılması ve Karşıyaka’nın depreme hazır hale getirilmesi amacıyla ‘Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca depremde hasar oluştuğu belirlenen yapılar için Karşıyaka Belediyesi’nden alınması gereken bina proje suretlerinin vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesi de oy birliği ile onaylandı. Bu kararın, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alındıktan sonra yürürlüğe gireceği belirtildi. 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”
Zübeyde Hanım Nikahevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay "Binaların hasar tespiti ile ilgili elimizden gelen katkıyı verdik. Bu süreçte Bakanlık ve Belediye bir arada olduk. Şu ana kadar bize 5 bin 400 birim hasar ihbarı var ancak biz bunun daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Bunların içerisinde orta, ağır ve hafif hasarlı olduğu belirlenmiş yapılar. Bazıları ağır hasarlı olduğu için boşaltıldı. Bu biraz üzücü bir süreç. Kaymakamlığımızdan bir bildiri geldi ve bazı mahallelerin bakanlık tarafından denetlenerek gözden geçirildiğini söylendi. Buna göre Bahariye, Bahçelievler, Bahriye Üçok, Bostanlı, Donanmacı, Goncalar, İmbatlı, Yalı, İnönü, Nergiz, Şemikler ve Zübeyde Hanım mahallelerinin tamamı gözden geçirilmiş. Sonuçları da 'hasartespit.com' sayfasından duyurulmuş. Bu mahallelerin muhtarlarına dosya halinde gönderilmiş. Tespit edilen hasar düzeyi ile ilgili itirazı olan varsa bunlar 30 gün içinde itiraz yapmalı, itiraz sonrası tekrar Bakanlık tarafından inceleme yapılacak ve karar kesinleştirilecek. İtirazlar Zübeyde Hanım İlkokuluna yapılacak. Bizim bundan sonraki süreçte Karşıyaka'da bu depremde hasar görmüş ya da hasar görmemiş ancak zemin ya da binanın eskiliği nedeniyle riskli yapı kategorisine girebilecek konutlar ile ilgili üzerimize düşen görevler var. Bu çok açık. Bu nedenle yeni bir müdürlük kurulması maddesini gündeme aldık. Norm kadroda kentsel dönüşüm müdürlüğü olarak uygun gördüğümüz için bu isimle kuracağız. Ancak hasar tespit raporu, zemin etüt raporu, fay hattının haritalandırılması dâhil bütün çalışmalarda bu müdürlük görev alacak. Güçlü ve etkili bir müdürlük olarak kurmayı hedefliyoruz. Bakanlık ve Büyükşehir ile uyum içerisinde bütün binaların yenilenmesi koşuluyla yola çıkacağız. Yaşadığımız deprem felaketi biraz daha şiddetli olsaydı daha büyük acılar yaşanacaktı. Bu acıyı kimse yaşamamalı. Biz bunun için Karşıyaka Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

SURET HARCI ALINMAYACAK
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kuruluşu oy birliği ile onaylanırken, toplantının ikinci gündem maddesi de suret harçları oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tugay “Proje sureti, hasar tespit çalışmalarında ya da itirazla ilgili yapılacak çalışmalarda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bir belge. Bu belgenin verilmesi için de Belediye Meclisi tarafından belirlenmiş bir tarife var ve bunu meclis kararı olmadan değiştirme hakkımız yok. Bu yüzden de bu toplantıyı talep ettik. Biz depremde binaları hasar görmüş olan vatandaşlarımızdan suret harcını almak istemiyoruz. Buradaki 10 TL, sayfa başı bir ücret ve toplamda 400 - 500 liradan başlayıp bin liraya kadar giden bir bedele tekabül ediyor. İnsanların bunu ödemesi adil olmaz” diye konuştu. Meclise verilen arada acil olarak toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, ilgili maddeyi oy birliği ile kabul etti. Komisyon kararının ardından mecliste de oy birliğiyle onaylanan önerge doğrultusunda; depreme bağlı olarak konutlarında veya işyerlerinde hasar oluşan ve hasarlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kesinleştirilen binalar için vatandaşların Karşıyaka Belediyesi’nden almak durumunda olduğu bina proje suretlerinin ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı. 

 
İzmir-Antalya yolunda kritik etap yola çıkıyor!
 
İzmir'de konteyner kent için ''Az kaldı'' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çadır kentlerde dayanışma tam gaz!
Depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Halkın Bakkalı üzerinden ...
Başkan Soyer'den çadır kent mesaisi, kalıcı çözüm mesajı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Çin Halk Cumhuriyeti’nden İzmirli depremzedelere destek
Çin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından İzmirli depremzedelere ulaştırılmak ...
 
Konak’tan diyabetle mücadeleye tam destek
Çağın hastalığı diyabetle mücadeleye büyük önem veren Konak Belediyesi, ...
Buca'dan çadır kentin miniklerine sürpriz
Buca Belediyesi, çadır kentin minik misafirlerine hafta sonu sürprizi ...
Soyer'den Uzundere'deki konutlara yerleşen depremzedelere ziyaret ve 'yanınızdayız' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Depremde ağır hasar alan Torbalı Belediye binasının yıkımına başlandı
İzmir'i vuran depremda ağır hasar alan Torbalı Belediyesi binasının yıkımına ...
Efes Selçuk'ta çiftçilere nefes aldıran yol
Efes Selçuk Belediyesi, Havutçulu mahallesine bağlı Dervent Mevki’ndeki ...
HES Kodu-İzmirim Kart eşleştirmesinde 'ek süre' ve 'mobil nokta'
İzmir Büyükşehir Belediyesi; İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İzmir Valiliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri