POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
17 Kasım 2019 Pazar - 09:15

Karşıyaka'da AK Parti'den maaş ve makam aracı çıkışı, belediyeden madde madde yanıt!

AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay için, "Kanunları çiğneyerek eşine lüks makam aracı tuttu ama memurların parasını vermiyor” ifadelerini kullandı. Belediyeden iddialara jet yanıt geldi.

Karşıyaka da AK Parti den maaş ve makam aracı çıkışı, belediyeden madde madde yanıt!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu yazılı bir açıklama yaparak Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Cemil Tugay hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. 

AK Parti İlçe Başkanı ÇiftçioğluKarşıyaka Belediyesi’nde, memur statüsündeki 416 personele, 15 Kasım itibariyle maaşlarına ek olarak düzenli şekilde yatan yaklaşık 2 bin 900 liralık paylarının Başkan Tugay'ın talimatıyla ödenmediğini ileri sürdü. 

Çiftçioğlu, KENT A.Ş. çalışanlarının maaşlarının ödenebilmesi için böyle bir karar alındığını söyledi ve "Bir personelin maaşını ödeyebilmek için başka bir personelin hakkı gasp ediliyorsa orada belediyecilik bitmiştir" diyen Çiftçioğlu, "Hani siz emekçiydiniz, sosyal demokrattınız, işçiden yanaydınız?" dedi.

Başkan Tugay’ın, kanunları hiçe sayarak, eşine KENT A.Ş.’den Volvo marka lüks bir makam aracı da tuttuğunu iddia eden Çiftçioğlu, ”Karşıyaka Belediyesi iflasa sürüklenirken, Sayın Tugay zevk ve gösterişten geri kalmıyor. Kanun gereği ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan bir binek araç, KENT A.Ş. çalışanı dışında bir kişi tarafından kullanılamaz. Bu bir zimmet suçudur. Yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube ile yaptığı sözleşme gereği, ‘sosyal denge sözleşmesi’ adı altında memurlara her ay yaklaşık 2 bin 900 TL ödemek zorunda olduğunu belirtti. Başkan Çiftçioğlu, ”Karşıyaka Belediyesi’nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan 416 personel, devletten aldıkları maaşın yanı sıra bir de belediyeden ek olarak ödeme alıyor.  Belediyenin, ‘Bu parayı vermiyorum’ deme hakkı yok. Ancak Sayın Tugay’ın talimatıyla, 15 Kasım'da yapılması gereken ödeme gerçekleşmedi. Geçtiğimiz hafta içinde, belediye binasında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, KENT A.Ş. çalışanlarının maaşını ödemek için belediyedeki memurlara bu ödemenin yapılmayacağı kararlaştırıldı. Personeller birbirine düşürülüyor. Karşıyaka Belediyesi’nin içine düştüğü hal, maalesef içler acısı. Karşıyaka Belediyesi resmen iflasa sürükleniyor. İş bilmez yöneticilerin belediye yönetiminde olması, Karşıyaka'nın en büyük talihsizliği” dedi.

SİYASETİ BULAŞTIRDI
KENT A.Ş. çalışanlarına ödeme yapılmasının altında siyasi hesapların olduğunu da belirten Başkan Çiftçioğlu, “KENT A.Ş. çalışanları arasında bulunan CHP Karşıyaka üyesi işçilerin, delege seçimleri öncesi Başkan Tugay'ın yönlendirdiği listelere oy vermeleri istendi. Bu noktada KENT A.Ş. çalışanlarına siyaseten maaş ödemesi yapılacak. Cemil Tugay, belediye yönetimini kirli siyasetine alet ediyor. Delege seçimleri olmasa KENT A.Ş. çalışanları akıllara gelmeyecek. Kirli siyaseti bırakıp, ilçeye nasıl hizmet ederim diye kafa yormalılar, bunlar samimiyetsiz” diye konuştu.

HEM KENDİSİNE HEM EŞİNE LÜKS MAKAM ARACI!
Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, ruhsatı KENT A.Ş.’ye ait Volvo marka bir aracı da eşine tahsis ettiğini iddia eden Çiftçioğlu, “Personellerinin maaşlarını ödemeyerek emek hırsızlığı yapan Sayın Tugay,  35 KSK 35 Audi marka lüks aracına keyifle binmeye devam ediyor. Bununla da yetinmeyip, ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan 35 KRS 35 plakalı Volvo marka lüks otomobili de eşine makam aracı olarak tahsis ederek, kanunsuz bir işe imza attı. Bu duruma tanık olan çok sayıda kişi de var. Kanun gereği ruhsatı KENT A.Ş.'ye ait olan bir binek araç, KENT A.Ş. çalışanı dışında bir kişi tarafından kullanılamaz. Bu bir zimmet suçudur. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Personellere maaş yok ama iki lüks araç Tugay ailesine tahsis edilmiş durumda. Sözde emekçi, sözde halkçı, sözde sosyal adalet savunucusu Cemil Tugay'ı kınıyorum” dedi.

7 MADDELİK YANIT! 

Çiftçioğlu'nun açıklamalarına belediyeden jet yanıt geldi. 7 maddelik kontrada "AKP Karşıyaka İlçe Başkanının bir kez daha yalan, iftira ve çarpıtmalarla dolu bir başka açıklamasına cevap vermek zorunda kaldığımız için üzgünüz. Açıklamalarında CHP’nin parti içi delege seçimlerine müdahale amacını taşıdığı çok net belli olan ifadelerini ayrıca çok düşündürücü bulduğumuzu da söylemek zorundayız" ifadelerine yer verildi. 

Belediye iddiaları şöyle yanıtladı: 

1) Karşıyaka Belediye başkanımızın lüks makam aracı yoktur. Bahsi geçen, bir önceki dönemde alınmış olan Audi marka araç satılmıştır ve şu anda makam aracı olarak kullandığı araç eşine tahsis edildiği iftirası atılan eski model volvo araçtır. Eşine araç tahsis edenleri başka belediyelerde arayabilir, ancak bizim böyle bir uygulamamız olmadığını üzüntüyle kendisine  bildiririz. Aynı zamanda Kent AŞ yönetim kurulu başkanı olan, herhangi bir ücret almadan sorumluluk gereği bu görevi devam ettiren belediye başkanımızın bu aracı kullanma hakkının olup olmadığını tartışma gereği bile duymuyoruz. 

2) Karşıyaka Belediyesi memurlarının maaşlarının tamamı ve ek olarak ulaşım paraları her ay olduğu gibi bu ay da zamanında eksiksiz ödenmiştir. Personel AŞ işçilerinin maaşlarının tamamı ödenmiştir. Kent AŞ çalışanlarının maaşlarının %75’i ödenmiştir ve personelin geçen aylardan kalan maaş alacakları kesinlikle yoktur. Kent AŞ çalışanlarının kalan %25 ödemeleri en kısa zamanda yapılacaktır. 

3) Memurların toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan maaş farkları; AKP hükümeti tarafınca aslında ödenmesi istenmeyen ama sendikaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazandığı davalar nedeniyle hükümetin kabul etmek  zorunda kaldığı ancak 1100 TL ile sınırladığı, ve pek çok AKP'li belediyenin “hiç” ödemediği bir ek ödemedir. Toplu iş sözleşme farkı Karşıyaka Belediyesinde ve pek çok CHP’li belediyede hükümetin engellemelerine rağmen hükümetçe konulan sınırın çok üzerinde ödenmektedir. Karşıyaka Belediyesinde bu aya kadar toplu iş sözleşme farkları maaş gününde eksiksiz yatmıştır ve “bundan sonra da ödenmeye devam edecektir”.

4) Bu ay ( Kasım 2019) İller Bankasından Karşıyaka Belediyesine ödenen miktar alışılagelenin çok düşük oranında tahakkuk etmiş, üstüne yaklaşık %40 kesintiye maruz kalmış ve beklenenin çok altında gerçekleşmiştir. Buradan kaynaklanan ödenek sıkıntısı nedeniyle, memur toplu iş sözleşme farkları gecikmeli yatırılacaktır. Ancak bu sürenin 10 günü geçmemesi öngörülmüş ve gerekli açıklama sendika temsilcilerine yapılmıştır.

5) "Maaşları yatan memurların toplu iş sözleşme farklarını yatırın, işçilerin maaşlarını ödemeyin" diyen herhangi bir kişi bugüne kadar ortaya çıkmamıştır. AKP İlçe Başkanının da böyle söylemediğini umuyoruz. Kendisi endişe etmesin, Karşıyaka Belediyesi çalışanları arasında bu konuda bir çatışma hiç bir zaman yaşanmamıştır ve yaşanmayacaktır.

6) Karşıyaka Belediyesinin geçmiş dönemden gelen borçlar nedeniyle son bir kaç yıldır bazı sıkıntılar yaşadığı herkesin bildiği bir gerçektir. Ancak alınan önlemler bu sıkıntıları aşma yolunda önemli bir mesafe almamızı sağlamış, Belediyemizin çalışanlar, halk, iş ve finans dünyasındaki güvenilirliği her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bu süreçte özellikle son 2 ayda yaşanan personel ödemeleri ile ilgili sorunlar bizi en çok üzen konuların başında gelmektedir. Ama belediye personelimizin de çok iyi bildiği gibi personel ödemelerindeki aksamalar geçmiş yıllara oranla çok daha az düzeydedir ve yakında tümden ortadan kalkacaktır.

7) CHP delege seçimleri ile ilgili en son konuşması gereken kişi AKP İlçe başkanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi delege seçimleri ile ilgili AKP İlçe başkanının önerilerine ihtiyacı yoktur. Bu konuda söylediği sözler kendisinin CHP içinde taraf olduğu izlenimi yaratmaktadır ki, bu durum inanılması güç ve ibret vericidir. Kendisine yalan yanlış bilgi aktarımını yapan kişilerin kimler olduğunu tahmin etmek dahi istemiyoruz.

 
Sakin ol, tansiyona hakim ol!
 
Karaburun'da büyük mandalina şöleni
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayyar 17 Kasım 2019 Pazar 20:24

Alaybeyli.. insan 3 günde sabreder,33 günde. Bir fedarlık olacaksa herkes eşit fedakrlık yapacak Müdürden Başkan yardımcısına kadar

Yorumu oyla      0      0  
Alaybeyli 17 Kasım 2019 Pazar 17:29

Başkan işçilerin maaşları da yatsın diye memurların ek ödemesini biraz gecikmeli yatırmaya karar vermiş. Bence adil davranmış. İşçilerin maaşlarının ne kadar olduğunu biliyor musun Tayyar? Adam belediyeyi bataktan çıkardı, siz 3 gün sabredemiyorsunuz. AKP li Belediyeler ödüyor mu ona da baksanız, sonra şikayetçi olsanız daha iyi olur kanaatimce.

Yorumu oyla      0      0  
Tayyar 17 Kasım 2019 Pazar 10:40

Fadekarlık yapılacaksa ilk önce Müdürlerin altındaki arabalar alınmalıdır.Belediye binası girişine yeniden inşaat yapılmamalıdır.Memurların maaşı Belediye tarihinde ilk defa yarım yatmıştır.Umarım ilk ve sondur

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de Pazar mesaisinde sandıkta rekabet vardı: İşte kazananlar/kaybedenler!
CHP İzmir’de Pazar mesaisinde kritik seçimler vardı. Narlıdere, Buca ve ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT mesajı
İstanbul'da SGK'nın toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
AK Parti İzmir'de neşeli kamp!
AK Parti İzmir’de birlik, dirlik ve kardeşlik için yeniden yollara düşme ...
 
CHP siyanür satışlarının araştırılmasını istedi
CHP, son günlerdeki intihar vakalarıyla gündeme gelen siyanür satışıyla Meclis araştırması istedi.
İzmir'de 'İYİ' mesai: 3 önemli isim yenilere rozet takacak!
İzmir’de Ekim ayının başından bu yana partiye üye olanlar için rozet takma ...
CHP İzmir'de Cumartesi mesaisi: İşte sandıkta kazananlar/kaybedenler!
CHP İzmir'de Cumartesi mesaisinde gözler Buca'daydı... İlçede kritik mahallelerde ...
 
CHP Urla'da muhalefet üzüldü, ‘Kocaoğlu’ sürprizi yaşandı!
CHP Urla’daki delege seçimlerinde ilçe başkanı Özbadur ve yönetiminin ...
CHP İzmir'de eski il başkanlarından ortak bildiri!
CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken, eski il başkanları kritik bir ...
CHP'de o ilçede iki sandıkta bir delege için çift listeli yarış!
Delege seçimlerinin büyük gerilime sahne olduğu CHP Karşıyaka'da birer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri