POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
1 Eylül 2021 Çarşamba - 11:52

Karşıyaka'da anlamlı anma gecesi

Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran anma töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün ülkemiz ve dünya bin bir sıkıntı ve değer erozyonunda kıvranıyorsa, kurtuluş için o büyük uluların özüyle, sözüyle ve erdemiyle yeniden buluşmak zorundayız. Her türlü sorunun çözümünün önce kendimizden başladığını artık bilmek zorundayız" dedi.

Karşıyaka da anlamlı anma gecesi

Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran Yılı kapsamında düzenlediği, “Her ne ararsan kendinde ara” başlıklı söyleşi, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra, meclis üyeleri, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Nurullah Gültekin, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şube Başkanı Zehni Çabuk, Alevi derneklerinin başkanları, temsilcileri, üyeleri ile Dedeler, Zakirler ve Karşıyakalılar katıldı.

BÜYÜK MİRAS
Programda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, etkinliğin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının hemen ardından gerçekleşmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz komutanlığında dünyanın en haklı direnişini gösterip, küllerinden yepyeni bir ülke yaratan atalarımız, dünyanın tüm ezilen halklarına cesaret ve ilham verdi. Bir kere daha saygıyla, rahmetle, onurla andığımız o güzel insanların yalnızca savaşta değil, sonrasındaki mucizevi ve muhteşem başarılarının altında, hiç kuşkusuz kadim bir gerçek vardır; o gerçeğin adı Anadolu Aydınlanmasıdır. Bu bilinç ve duyarlık sayesinde, yeniden bin çiçekli ve adı Türkiye Cumhuriyeti olan bir bahçeye kavuşmuşsak, temelinde Hacı Bektaş-ı Veli’lerin, Yunus Emre’lerin, Ahi Evran’ların bıraktıkları büyük miras vardır. Bunu inkâr etmek ya da yok saymak, her şeyden önce kendimizden vazgeçmektir. Bugün ülkemiz ve dünya binbir sıkıntı ve değer erozyonunda kıvranıyorsa, kurtuluş için o büyük uluların özüyle, sözüyle ve erdemiyle yeniden buluşmak zorundayız. Her türlü sorunun çözümünün önce kendimizden başladığını artık bilmek zorundayız" diye konuştu.

BİRLİK ÇAĞRISININ ÖRNEK KENTİ; KARŞIYAKA
Sevgiye, birliğe, beraberliğe ve barışa ihtiyaç duyulan günlerde, UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş-ı Veli Yılı ilan etmesinin bir anmadan öte evrensel bir çağrı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Tugay, “Karşıyaka, bu çağrının karşılık bulduğu ve örnek olduğu bir kenttir. Bu seçkin niteliğini yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Can dostluğumuz ve yoldaşlığımız sayesinde, hep birlikte başaracağız. O büyük insanlara yakışmanın başka yolu yoktur” dedi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Nurullah Gültekin ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şube Başkanı Zehni Çabuk açılış konuşmasında birlik mesajı verdiler.

Program, Zakirlerin seslendirdiği deyişlerin ardından, Mehmet Turan Dede, Dr. Gani Peksen ve Derli Divani’nin muhabbeti ve seslendirdiği deyişlerle devam etti. Etkinlikte Alevi dernekleri Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a “Her ne ararsan kendinde ara” sözünün yazılı olduğu Hünkar Hacı Bektaşi Veli tasvirini hediye etti.

UNESCO ANMA VE KUTLAMA YIL DÖNÜMLERİ
UNESCO 40. Genel Konferansında Türkiye’nin UNESCO 2021 Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri programına yönelik önerdiği Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü, Azerbaycan, İran İslam Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle; Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya ve Özbekistan’ın desteğiyle; Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü ise Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle İran ve Azerbaycan ile ortak dosya olarak kabul görmüştü.

 
Başkan Soyer'den vira bismillah!
 
Başkan Sandal'dan aralıksız saha mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Sinemaları İzmir’de buluşuyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti haline ...
İzmir'de anlamlı konser: Barışa ses ol!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 Eylül’de “Barışa Ses Ol” konseri düzenliyor.
Buca’da Kurtalan Ekspres rüzgarı!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Buca’da coşkuyla kutlandı. ...
 
Usta oyuncu Ferhan Şensoy yaşamını yitirdi
Tiyatrocu Ferhan Şensoy hayatını kaybetti. 70 yaşındaki Şensoy, bir süredir ...
El Ele Müzik Senfoni Orkestrası rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde Ahmed Adnan Saygun Sanat ...
Karşıyaka Korosu'nda parola: Önce aşı!
Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu yeni dönem çalışmalarına ...
 
Foça'da Türk Sanat Müziği ziyafeti
Foça Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘Fasl-ı Foça’ konseri, sanatseverlere ...
Çeşme'de Kenan Doğulu rüzgarı
Sanatçı Kenan Doğulu, Kerki Solfej'in düzenlediği "Yaz Konserleri" kapsamında ...
Efes Antik Kenti'nde ziyaretçi sayısı 7 ayda 340 bini aştı
Dünyanın önde gelen antik yerleşimleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri