POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
19 Ağustos 2018 Pazar - 11:40

Karşıyaka'da 'maaş krizi' tartışması: AK Parti'den belediyeye tepki, CHP'den jet kontra!

Belediye şirketi KENT A.Ş.’de 700’ün üzerinde çalışanın bayram öncesi maaşlarının yarısının yattığı iddia edilirken, duruma tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Belediye Başkanı Akpınar'ı sert sözlerle eleştirdi. Çiftçioğlu'nun mesajlarına CHP cephesinden kontra geldi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, "Önce aynaya bakacaksınız" yanıtını verdi.

Karşıyaka da  maaş krizi  tartışması: AK Parti den belediyeye tepki, CHP den jet kontra!

İZMİR – Karşıyaka Belediyesi’nde 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi maaş krizinin patlak verdi. 

Edinilen bilgiye göre Karşıyaka Belediyesi’ne ait KENT A.Ş. şirketinde 700’ün üzerinde işçinin Kurban Bayramı öncesi maaşlarının sadece yarısı yatırılırken, çalışanlar ikramiyelerini de alamadı. 

AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı’ndan duruma sert tepki geldi. AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu yaptığı açıklamada Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı eleştirirken, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan jet yanıt geldi. 

AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu açıklamasında “Belediye’nin kaynaklarını hunharca harcayan, bütçe plan program yapamayıp yönetim krizi ile karşı karşıya kalan Hüseyin Mutlu Akpınar, daha yeni İller Bankası’ndan almış olduğu 7 Milyon gibi bir rakamı nereye harcadığını açıklamalıdır” ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan ve Karşıyaka’mızın yapı taşlarından olan KENT A.Ş. İşçilerimizin bayram öncesi böyle bir tabloyla karşı karşıya kalması kabul edilemez. Bizler, “İşçinin ücretini alın teri kurumadan verin” diyen bir medeniyetin varisçileri olarak Karşıyaka Belediye Başkanı’nın bu yönetim zaafiyetini Karşıyaka kentine bir ihanet olarak addediyoruz.

Belediyenin kaynaklarını hunharca harcayan, bütçe plan program yapamayıp yönetim krizi ile karşı karşıya kalan Hüseyin Mutlu Akpınar, daha yeni İller Bankası’ndan almış olduğu 7 Milyon gibi bir rakamı nereye harcadığını açıklamalıdır. Belediye yönetiminde işçinin ve emekçinin önemini hangi sıraya koyduğunu açıklamalıdır. 

Türkiye’nin, İzmir’in markası olan Karşıyaka Belediyesi yetkililerinin “Karşıyaka Belediyesi İflasa mı gidiyor yoksa yönetilemiyor mu?' sorularının cevaplarını bir an önce vermeleri gerekiyor. Laf cambazlığı ile kendisine eleştiri yöneltenleri tehdit etmekle Karşıyaka Belediyesi yönetilemiyor. 

Bayram öncesi yetkili kişilerin hiçbir sorumluluk hissetmeden olaylara seyirci kalmalarını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.



CHP'DEN JET YANIT: ÖNCE AYNAYA BAKACAKSINIZ! 
Çiftçioğlu'nun çıkışına CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'dan jet yanıt geldi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, "Mal bulmuş mağribi gibi sevinen AK Parti İlçe Başkanı, kendi belediyelerinde yaşanan bu duruma karşı da kayıtsız kalmamalı, önce aynaya bakmalıdır!" ifadelerini kullandığı açıklamasında KENT A.Ş. işçisinin Başkan Akpınar'ın yanında olduğunu altını çizdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
AK Partili Çiftçioğlu'nun bu açıklaması, onun siyaseten ne kadar toy olduğunun ve particilik bakış açısıyla objektiflikten ne kadar uzaklaştığının en büyük kanıtıdır. Karşıyaka Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana Mülkiye Müfettişi'nin girmediği tek belediyedir. Sayıştay raporlarından her yıl alnının akıyla çıkan belediyemiz ve belediye başkanımız uydurma ve zorlama karalama kampanyalarıyla yıpratılamayacak kadar güçlüdür. Bizim ve halkımızın da vicdanı bu konuda rahattır.

'Belediye kaynaklarının hunharca harcandığını' söylemek, tam bir acemi siyasetçinin yapacağı açıklamadır. Belediyeleri ve harcamalarını denetleyecek tüm merciler ellerindeyken, sıradan bir üslupla bu ithamda bulunmak, tribüne oynamaktan başka bir şey değildir. Çiftçioğlu, devletten çekilen kredinin nereye harcandığını, AK Parti ilçe başkanı sıfatıyla öğrenemiyor ise makamdaki ağırlığını da oturup bir gözden geçirmelidir.

Kent AŞ işçilerinin bayram öncesinde yarım maaş almaları, belediyenin değil, tam aksine hükümetin yanlış ekonomi politikalarının sonucudur. Bugün toplumun her kesimi darboğazdayken, belediyelerin ekonomik olarak zorluk içine girmesi AK Parti ilçe başkanını da şaşırtmamalıdır. Zira, daha bir hafta önce AK Partili Menderes Belediyesi'nde, personelin sendikal kazanımları ellerinden alınmış, maaşları kalıcı bir şekilde neredeyse yarı yarıya düşürülmüştür. Aynı şekilde diğer Ak Partili belediyelerin ekonomik durumları da malumunuzdur. Sonuç olarak bu durum üzücü ancak çözüm yeri yerel yönetimler değil, hükümettir.

Mal bulmuş mağribi gibi sevinen AK Parti İlçe Başkanı, kendi belediyelerinde yaşanan bu duruma karşı da kayıtsız kalmamalı, önce aynaya bakmalıdır! Sendikanın, belediye önünde yaptığı eylemde bulunan 50 kişiden, sadece 10- 15 tanesinin belediye çalışanı olduğu, geri kalanın farklı ilçelerden getirilen sendika yöneticileri olduğu da unutulmamalıdır. Belediye başkanına güvenen ve eylemde yer almayan  Kent Aş işçileri, bayramlaşma yemeğinde bu güveni kanıtlamışlardır.

Kent AŞ işçisi, maaşlar arasında yüzde 30'a varan farkları eşitleyen, herkese sendika hakkı tanıyan ve Mart ayında yüzde 14 enflasyon oranına rağmen yüzde 25 zam yapan Belediyesinin ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanındadır. Bunu bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir.

 
CHP'li Polat'tan çarpıcı bayram mesajı: Şu çok iyi bilinmelidir ki...
 
Liderlerin bayram programları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salim 20 Ağustos 2018 Pazartesi 13:24

Demek ki herkes mutlu ve ortada abartılacak bir sorun yok ki yürüyüşe de gerek duymuyorlar. Ak trollerin köpürtmelerine bakıp da sorun varmış algısı yaratmayın

Yorumu oyla      0      0  
Çok yerinde bir paylaşım :) 19 Ağustos 2018 Pazar 23:31

Para nerde suya düştü su nerde inek içti inek nerde dağa kaçtı dağ nerde yandı bitti kül oldu bumudur.

Yorumu oyla      0      0  
Siyaseti karıştırmadan sorayım 19 Ağustos 2018 Pazar 23:28

Herşey güzelde işçilerin maaşları nerede Bayram üzeri buna bir cevap verseniz iyi olur. Kötü emsal emsal değildir. Bize ne Menderesten Afyondan Karşıyaka ilçe Başkanı isen Karşıyakada çalışan personelin maaşlarını ödeyin herkese gereken cevabı vermiş olursunuz zaten Para nerde suya düştü su nerde inek içti inek nerde dağa kaçtı dağ nerde yandı bitti kül oldu bumudur.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 19 Ağustos 2018 Pazar 22:00

Vaktiyle İzmirden Ankara’ya yürüyen bir kent aş işçisi şu an CHP Karşıyaka ilçe yönetiminde. Kendisini göreve çağırsın işçiler. Çıksın işçiler adına belediye başkanından hesap sorsun...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan çarpıcı bayram mesajı: Şu çok iyi bilinmelidir ki...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, içeride ve dışarıda zor günlerden ...
CHP'li Beko grev dayanışmasında: Patrona 'masaya otur' çağrısı!
Selüloz İş Sendikası’nda örgütlü İzmir Torbalı’daki Süperpak işçilerinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atama kararları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
AK Parti'de yeni MYK'da İzmir'den tek isim!
AK Parti'nin Ankara'da gerçekleştirdiği 6. Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 6.kez genel başkan seçildi
AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da yapıldı. Yeni sistemin ...
AK Parti'de 'seçim ittifakı' tüzüğe girdi
AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi'ndeki tüzük değişikliği ile 24 Haziran ...
 
MHP İl Başkanı Karataş’tan iki sert çıkış: Hedefte o isimler!
MHP İl Başkanı Karataş sosyal medya hesabından sert açıklamalarda bulundu. ...
CHP Karşıyaka'da bayram buluşması!
CHP Karşıyaka İlçe Örgütü bayramlaşma programında bir araya geldi. Törene ...
AK Parti'de yeni 'A Takımı' belli oldu: İzmir'den 2 isim!
AK Parti'de 6.Olağan Büyük Kongre'de yeni MKYK belli oldu. Partinin 50 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri