POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
3 Ekim 2019 Perşembe - 12:17

Karşıyaka'da sağlık zirvesi!

Karşıyaka Belediyesi, toplum sağlığının korunmasına katkı sağlamak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında “Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri” başlıklı bir panel düzenledi.

Karşıyaka da sağlık zirvesi!

Karşıyaka Belediyesi, toplum sağlığının korunmasına katkı sağlamak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında “Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri” başlıklı bir panel düzenledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yönettiği panelde; Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Dr. Orhan Sertaç Dölek konuşmacı olarak yer aldı.

DEĞİŞİM VE GELİŞİM YARATAN PROJELER
Çarşı Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen panelde; yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen örnek projeler ve sağlık hizmetlerini iyileştirmek adına yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen 14’üncü İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu’nda ‘Akıllı Kent Gelişimi’ kategorisinde Küresel Model Ödülü’nü alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda, sağlıklı yaşam adına ilçede değişim ve gelişim yaratan hizmetlerini anlattı. Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi, Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Bakım Hizmetleri ve Tepebaşı Kent Enstitüsü gibi uygulamalarını aktaran Ataç, Remourban-Akıllı Kent Projesi hakkında da bilgiler verdi.

“YAŞAM KÖYÜ’NÜN TÜRKİYE’DE EŞİ YOK”
Tepebaşı’nda kurdukları Yaşam Köyü’nün Türkiye’de benzeri olmadığını vurgulayan Başkan Ataç, konuşmasında şunları kaydetti: “Cemil Başkanımız Eskişehir’e geldi. Bizim yaptığımız projeleri birlikte gezdik, inceledik. Hem insani hem de hekimlik yanıyla, çok iyi anlaşacağımız izlenimini yarattı. Öyle de oldu. Bundan sonra ortak gerçekleştireceğimiz önemli çalışmalarımız olacak. Kendisine ve bugün yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Projelerimizin sunumuna Yaşam Köyümüzü anlatarak başlamak istiyorum. Burası TOKİ’nin yaptığı bir yer. TOKİ arsaları aldı ve satalım, para kazanalım diye bize 57 tane villa verdi. Burası yapıldığında alzheimer hastaları için gerçekleştirmek istediğimiz tesis projesi aklımıza geldi. Hazır alanımız da varken yapalım dedik ve önce bir bina ile başladık. Daha sonrasında da hayırseverlerimizden rica ederek diğer binalarımızı da yaptırmaya başladık. Zamanla da tesisimiz alzheimer hastaları için tam kullanışlı bir alan oldu. Şu an 170 hastanın gece gündüz kalabileceği bir sistem haline geldi. Tesis içerisinde ilkokul, toplantı salonları, zihinsel engelli çocuklarımız için montaj atölyesi, sağlıklı yaşlılar konukevi, hobi merkezleri ve fizik tedavi merkezi gibi farklı bölümler de var. Burası pek çok sosyal bileşeni ile Türkiye’de eşi olmayan bir projedir.”

“SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNCELİĞİMİZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Dört dönemdir görevini başarıyla devam ettiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bizim gibi düşünen insanların yüz akı, diş hekimi Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın aramızda olmasından büyük mutluluk ve onur duydum. Yıllarca İzmir Tabip Odası çatısı altında görev yapan, şu anda da görevini yönetim kurulu üyesi olarak devam ettiren Doktor Fatih Sürenkök ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Doktor Orhan Sertaç Dölek’e de panelimize katıldıkları için çok teşekkür diyorum. Bir belediye kent için halk ve halk sağlığı için nasıl çalışmalar yapabilir? Bunu konuşmak için bir araya geldik. Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra bir hekim olarak da bu konuya çok önem ve öncelik veriyorum” diye konuştu.

HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER
Sağlık alanında hayata geçirecekleri projeleri anlatan ve Tepebaşı Belediyesi’nin başarılı projelerini de örnek alacaklarını söyleyen Başkan Tugay, şöyle devam etti: “Koruyucu sağlık hizmetleri sunmak ve hastalıkları önleyici tedbirlerin alınmasını sağlamak için çalışacağız. Doğru, yerinde ve ihtiyaca yönelik hizmetler üretebilmek adına kentimizin sağlık profilini çıkaracağız. Çocuklarımız için ağız ve diş sağlığı polikliniği açacağız. Tepebaşı’nda bu merkezi kuran, 45 bin çocuğun ısrarla o merkeze taşınıp muayene edilmesini ve büyük çoğunluğunun da tedavi edilmesini sağlayan Ahmet Başkanımızın yaptığı gerçek bir kahramanlıktır. Kendisini örnek alacağız. Kanser danışma merkezi, madde bağımlılığı danışma ve rehabilitasyon merkezi ve sporcu sağlık merkezi kuracağız. Ahmet Başkanımın anlattığı Alzheimer Konuk Evi inanılmaz bir yer. Biz de o kapsamda olmasa da alzheimer hastalığına yönelik olarak günlük bakım ve önleyici tedavi amaçlı bir merkez oluşturacağız. Bu ve benzeri pek çok proje ile daha sağlıklı bir topluma yatırım yapacağız.”

“SAĞLIK TAM İYİLİK HALİDİR”
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök de şunları kaydetti: “Karşıyaka Belediyesi’ne ve sevgili kardeşim Cemil Tugay’a böyle bir paneli düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum. Sağlık; bedenen, ruhen ve sosyal anlamda tam iyilik halidir. Eğer diziniz ağrıyorsa ve uyuyamıyorsanız sağlıksızsınızdır. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle veya  bulunduğunuz kentte iyi yönetilmediğinizi düşündüğünüz için sorun yaşıyorsanız bunlar da sağlıksızlık halidir. Sağlığı belirleyen belli etmenler vardır. Bunları üç başlıkta inceleyebiliriz. Bunların ilki kendi içinde de politik, ekonomik, sosyal ve kültürel etmenler olarak ayrılan yapısal belirleyicilerdir. Bunların yanı sıra yaşam tarzı belirleyicileri ve çevresel etkiler de halk sağlığını etkileyen faktörlerdir. Tabi ki sağlığı etkileyen kişisel belirleyiciler de vardır. Bunlar da eşitsizlik ve ayrımcılık olarak tanımlanabilir.”

“ARKA SIRADAKİLER İÇİN”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Dr. Orhan Sertaç Dölek ise “Sosyal belediyeciliğin önceliği, Sağlık Bakanlığı’nın yeterince ulaşamadığı hizmetleri sunmak olmalıdır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her noktasındaki insanlara ulaşıp, dokunmayı amaçlıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda Toplum Sağlığı Daire başkanlığı kuruldu. Amacımız belediyenin halka temas ettiği her alanda, ilgili birimlerle işbirliği yaparak gerekli eğitimleri planlamak, uygulamalı olarak vermek, geri dönüşümünü izlemek ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Önceliğimiz de arka sıradakilerdir. İlerleyen süreçte toplumun bütün kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

ZÜBEYDE ANNE’YE ZİYARET
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuğu olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı ziyaret etti. Ataç ve Tugay daha sonra Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, Tay Park, Muzaffer İzgü Anaokulu ve Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni de gezdi.

 
Narlıdere’de ülkeye örnek proje: Çocuk Senfoni Orkestrası!
 
Hayalet F-35 radara mı yakalandı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızamıkta korkutan artış: İki yılda 9'dan 716'ya!
Sağlık Bakanlığı'nın rakamlarına göre, 2016 yılında 9 olan kızamık vakaları ...
Erdoğan talimat verdi: İzmir'in büyük hastanesi yerinde yenilenecek!
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite hastanesinin ...
Minik Ecrin 21 ayda 4 ameliyatla hayata tutundu!
Buca ilçesinde kalp hastalığıyla dünyaya gelen 21 aylık Ecrin Efla Arlı, ...
 
Dik dur eğilme!
Artroz ya da kireçlenme, kronik ağrılara yol açan ve çok kez şişlik ile ...
3 bin 732 internet sitesine erişim engellenecek!
Sağlık Bakanı Koca, mevzuata aykırı şekilde ürün satışı yapan 3 bin 732 ...
Dikkat: Ev çocuklar için tuzaklarla dolu!
Halk Sağlığı Kurumu'nun araştırmasına göre çocukluk kazalarının yüzde ...
 
Diyabetliler Bornova'daki şenlikte buluştu
Diyabet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir şenlik düzenledi. ...
Doktorlara Suriye sınırında görev
Suriye’nin kuzeyine olası operasyon için Sağlık Bakanlığı da hazırlıklara ...
Solunum yolu enfeksiyonları başladı, uyanık olunuz!
Burun boğaz ve geniz enfeksiyonları üst solunum yolu enfeksiyonları olarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri