POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
5 Temmuz 2019 Cuma - 10:33

Karşıyaka geleceğini planlıyor

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin tamamına yönelik imar planı revizyon çalışmalarını başlattı.

Karşıyaka geleceğini planlıyor

Sosyal, ekonomik ve çevresel anlamda sürdürülebilir bir kent yaratmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin tamamına yönelik imar planı revizyon çalışmalarını başlattı. Kentin gelecek 40 yılına ışık tutması amaçlanan yeni imar planları, “katılımcı planlama” anlayışı çerçevesinde; üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile Karşıyaka halkının görüş ve önerileri doğrultusunda tasarlanacak. 
 
TÜM KENT ADIM ADIM PLANLANACAK 
Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda öncelikli hedef, kişi başına düşen yeşil alan oranının artırılması olacak. Karbon salınımının azaltılmasına da katkı sağlamak adına, Karşıyaka’nın her yerine ulaşabilecek bisiklet yolları ve yaya aksları oluşturulacak. Kamuya ait bölgelerde yer altı otopark alanları çoğaltılacak. Yeni parklar, sağlık tesisleri,yollar, okul ve pazar alanları tasarlanacak. Uygulama imar planı revizyonlarında ilk etap Cumhuriyet ve Örnekköy mahalleleri ile civarındaki bölge olarak belirlenirken, çalışmalara etaplar halinde Karşıyaka’nın tamamı dahil edilecek. 


 
ÇARŞI İÇİN ULUSAL YARIŞMA 
Kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı bölgesinde yapılacak düzenlemeler için de önümüzdeki günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanacak. Birlikte yürütülecek çalışmaların ardından, ulusal çapta ‘Kentsel Tasarım Yarışması’ düzenlenecek. 
 
‘KATILIMCI PLANLAMA’ ANLAYIŞI 
Katılımcı demokrasi anlayışında çerçevesinde, hazırlık süreçlerine üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar da dahil edilecek. Bu amaçla anketler, çalıştaylar, seminerler ve mahalle toplantıları düzenlenecek. Mahallelerin kendilerine özgü sorunlarının ve değerlerinin belirlenmesi için muhtarlar ile işbirliği yapılacak. 
 
GELECEK 40 YILA IŞIK TUTACAK 
Yapılacak imar planı revizyonlarının kentin gelecek 40 yılına ışık tutacağını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Çocuklarımıza daha güzel bir kent bırakmak, bu kentin insanlarını daha çağdaş yaşam koşullarına kavuşturmak istiyoruz. Bu anlayışla Karşıyakamızın tamamında imar planlarını revize edeceğiz. Bu planlar bugünden yarına değişen şeyler değil, bundan 30-40 yıl sonrasını tasarlamamız gerekiyor. Yıllar sonra Karşıyaka’nın şu an yaşadığı sorunların devam etmesine kimsenin gönlü razı olmaz. Farklı dinamikleri ve halkımızı da işin içine katarak en sağlıklı ve en doğru planlamaları yapacağız. Bu ciddi bir zaman gerektiriyor. Amacımız tüm imar planı revizyonlarını 5 yıl içerisinde bitirmek. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışarak bunu başaracağız” dedi. 
 
ADALETLİ YAŞAM, ÇAĞDAŞ BİR KENT 
Çalışmalar hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım da şunları kaydetti: “Karşıyaka’nın imar planları 1980’li yıllarda yapılmış ve artık ilçemizin tamamında revizyona ihtiyaç var. Karşıyaka yerleşik alanı ve kent dokusu anlamında pek çok yere göre avantajlara sahip olsa da imar sorunları ciddi anlamda sıkıntılı boyutlara ulaşmış durumda. Bu sorunları çözmek; sosyal donatıları ve teknik altyapıları ile adaletli bir şehir yaşamı oluşturabilmek adına imar planlarında bazı düzeltmeleri yapmamız gerekiyor. Bu amaçla Karşıyaka Belediyesi olarak, üst ölçekli planlar doğrultusunda 1/1000 uygulama imar planı revizyonlarını yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bölgeyi çalışacağız. Karşıyaka artık yerleşmiş, bitmiş, yapılacak bir şey yok diye bakmamak lazım. Ruhsatlı yapılaşmaların tamamlandığı yerlerde dahi küçük dokunuşlar yaparak ciddi kazanımlar sağlayacağız.”

 
Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alacak
 
TMMOB: DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Srebrenica'yı anacak
Bosna Hersek'in Srebrenica kentinde 24 yıl önce yaşanan soykırımın kurbanları ...
Arda’ya AHBAP’tan 'Ayaz Bebek' teşekkürü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı ziyaret eden AHBAP’ın kurucusu ...
İzmir'in turistik ilçesine çevre yolu müjdesi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çevre yolu çalışmalarında sona gelindiğini müjdeledi.
 
Bayraklı'nın sokakları pırıl pırıl!
Bayraklı Belediyesi, Mayıs ayında ilgili tüm birimleriyle başladığı temizlik ...
Dev projeye partner kent: Çiğli Belediyesi 'Avrupalı' oldu
Çiğli Belediyesi’nin, Avrupa’nın en önemli projelerinden biri olarak kabul ...
Menderes'te temizlik ve bakım harekatı!
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde gerçekleştirilen çalışmalarda ...
 
Konak Belediye Meclisi'nde turizm ve sağlık alanında örnek kararlar
Konak Belediyesi Temmuz ayı ikinci meclis toplantısı İzmir Büyükşehir ...
Gümrükçü'den Çiğli'ye kütüphane hamlesi!
Çiğli’ye büyük bir kütüphane kazandırmak için hazırlıklara başlayan Çiğli ...
İduğ'dan doğalgaz müjdesi: 2020'de...
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri