POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
2 Ağustos 2020 Pazar - 09:54

Karşıyaka’ya ‘temiz enerji’ üssü!

Karşıyaka’da yerel, bölgesel ve uluslararası düzeydeki kuruluşların iş birliğiyle hayata geçirilen Sıfır Karbon Noktası Projesi tamamlandı. Yenilenebilir enerji üretim sistemi modellerinin sergilendiği merkezde, karbon emisyonlarının azaltımına katkıda bulunacak faaliyetler yerinde gözlemlenebilecek. Ege Orman Vakfı tarafından öncelikle öğrencilere yeni nesil öğrenme teknolojileri ile eğitimler verilecek.

Karşıyaka’ya ‘temiz enerji’ üssü!

Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, Almanya merkezli RENAC energy & climate GmbH ortaklığı ve Karşıyaka Belediyesi iştirakçiliğinde hazırlanan Sıfır Karbon Noktası Projesi, Mavişehir’de hayata geçirildi. Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu (CSD-V) Hibe Programı’ndan 210 bin Euro hibe desteği alan proje kapsamında, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaşam alanlarına entegrasyonunun ve doğal kaynakların verimli kullanılmasının model olarak görülebileceği bir eğitim merkezi kuruldu. 

MERKEZDE NELER VAR?
Mavişehir Aziz Nesin Bulvarı üzerinde yer alan merkezde; yenilenebilir enerji ile elektrik üretmek üzere güneş panelleri ve rüzgar türbini yer alıyor. Ziyaretçiler, bahçede bulunan iki adet bisiklet ile kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek, küçük elektronik aletlerini şarj edebiliyor. Güneşten aldığı enerjiyi depolayarak geceleri çevresini aydınlatıp görsel şölen yaratan ‘Güneş Ağacı’ da yenilenebilir enerji kaynaklarının şehir ölçeğinde kullanıldığı, yenilikçi ve modern bir tasarım ortaya koyuyor. Konuklar ağacın gölgesinde dinlenirken, bir yandan da küçük elektronik aletlerini şarj etme olanağı buluyor. 

TEKNOLOJİYLE İÇ İÇE
Faaliyete başlayan ve ziyarete açık olan merkezde, yeni nesil teknolojinin kullanılacağı eğitim programına ön kayıtlar alınmaya başlandı. Bu kapsamda öğrencilere; iklim değişikliğiyle mücadele, sürdürülebilir enerji kaynakları, sıfır karbon ekonomisi, atık yönetimi ve yeşil şehirler ile Avrupa Birliği çevre ve enerji uygulamaları konularında eğitimler verilecek. Sera gazı emisyonlarının azaltımına katkıda bulunan faaliyetler yerinde gözlemlenebilecek. Mavişehir Aziz Nesin Bulvarı No:3 adresinde bulunan Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’ne, 0232 463 80 80 ve 0535 345 58 98 numaralı telefonlardan ulaşılabilecek.

BİLİNÇLİ NESİLLER İÇİN
Proje hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi, sergileyeceği örnekler ve yaratacağı farkındalık ile çevre ve doğa için gösterdiğimiz çabaların önemli bir adımı olacaktır. Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde karşılıklı bilgi alışverişi ve iş birliğinin de başarılı bir örneğini oluşturan böyle bir merkeze, Karşıyaka’mızda ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Yenilenebilir enerji kaynakları, sıfır karbon ve iklim değişikliği gibi konularda çocuklarımızı bilinçlendirmek, farkındalık sahibi nesiller yetişmesine katkı sunmak için iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Bornova'da öncelik iş güvenliği
 
Narlıdere'de Mandalin Cafe'ye yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da öncelik iş güvenliği
Bornova Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim ...
Karabağlar trafiğine yeni nefes
Karabağlar Belediyesi, Eskiizmir Caddesi’ndeki trafiğe nefes aldırmak ...
Konak'ta asfalt raporu: Yılın ilk 7 ayında...
Konak Belediyesi ekipleri, yılın ilk 7 ayında 35 sokakta, 3 bin 800 ton asfalt serdi.
 
Bayraklı'da israf değil, iyilik büyüyor
Bayraklı Belediyesi’nin, Gıda Kurtarma Derneği ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ...
Narlıdere'de kesim yerlerinde denetim
Narlıdere Belediyesi, kurban satış noktalarındaki denetim ve dezenfeksiyon ...
Buca’da ‘Üniversite Tercih Günleri’ başlıyor
Buca Belediyesi öğrencilerin üniversite tercihlerini belirlemede destek ...
 
Başkan Işık'tan kent konseyi için yeni bina müjdesi!
Kent Konseylerinin öneminin altını çizen İzmir Kent Konseyi Başkanı Işık, ...
Çiğli'de kurban dayanışması: Vatandaş bağışlıyor, belediye dağıtıyor
Çiğli Belediyesi Kurban Bayramı'nda Çiğli'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlar ...
Çağrı merkezinde Soyer sürprizi: Telefonu açtı, sorunu not aldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hemşehri İletişim Merkezi'ndeki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri