POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
İsrail Gazze'de yine sivilleri vurdu!
27 Haziran 2020 Cumartesi - 11:21

Kavacık Üzümü'nde yeni rota Avrupa!

Kavacık Köy Meydanı'nda gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Avrupa Birliği'nin coğrafi işaretini de almak üzere yola çıktık. Kavacık'a özgü bu üzümü dünyaya tanıtmaya kararlıyız” dedi.

Kavacık Üzümü nde yeni rota Avrupa!

Karabağlar Belediyesi’nin Kavacık Üzümü için Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan almaya hak kazandığı coğrafi işaret belgesinin önemi, düzenlenen seminerle yöre halkına anlatıldı. Kavacık Köy Meydanı'nda gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Avrupa Birliği'nin coğrafi işaretini de almak üzere yola çıktık. Kavacık'a özgü bu üzümü dünyaya tanıtmaya kararlıyız” dedi.

Coğrafi İşaret Tanıtımı ve Bilgilendirme Semineri'ne Başkan Selvitopu'nun yanı sıra, meclis üyeleri, Kavacık Muhtarı Mustafa Öztürk, Kavacık Köyü Kadın Kooperatifi Başkanı Nurten Özkan, üretici kadınlar başta olmak üzere yöre halkı katıldı. Etkinliğin açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, coğrafi işaretle ilgili kısa bir sunum yapıldı. Daha sonra konuşan Nurten Özkan ve Muhtar Öztürk, üreticiye desteklerinden ötürü Başkan Selvitopu'na teşekkür etti.

SALGINA RAĞMEN...
Başkan Selvitopu da konuşmasında, toplum sağlığını korumak için koronavirüs salgınına karşı yoğun bir mücadele verdiklerini, buna rağmen belirli işleri ihmal etmediklerini vurguladı. Bunlardan birinin Kavacık Üzümü'nün dünyaya tanıtılması olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu üzümü sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Bunun yollarından biri de coğrafi işareti almaktı. Uzun bir süreç yaşandı. Kavacık Üzümü'nün coğrafi işareti şimdiden Kavacıklılara, yöremize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Dünyanın bilişim çağını yaşadığını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bilgisisayar ortamında İzmir incelendiğinde ya da ziyaret edildiğinde, Kavacık'ın coğrafi işaretini herkes görecek. Bunu önce Avrupa Birliği'ne sonra dünyaya yaymak için ikinci süreci başlatıyoruz. Avrupa Birliği'nin coğrafi işaretine de almak üzere yola çıktık. Bununla ilgili çalışma başladı. İnşallah bu dönem içinde almış olacağız. Bu da Kavacığımıza yeni bir heyecan ve ekonomik değer katacak” diye konuştu.



TARIMA SAHİP ÇIKMAK
Mustafa Kemal Atatürk'ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözünü temel alarak kırsal kalkınmayı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
“Tarımın önemini bu pandemi sürecinde bir kez daha gördük. Biz tarım ülkesiyiz. Üretimi artırmamız ve tarımı geliştirmemiz gerekiyor. Bunu ne kadar başarırsak toplum olarak o kadar yarar görürüz. Kavacık Üzümü'ne sahip çıkmamızdaki bakış açımız budur. Onu ekonomik bir değere dönüştürerek, sizlerin alınterlerinizin karşılığınızı almanızı sağlamak! Yerel yönetim olarak, koşullar ne olursa olsun sizleri desteklemeye, yanınızda olmaya devam edeceğiz. Her yıl eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Kavacık Üzüm Festivalimizi, pandemi nedeniyle bu yıl nasıl yapabileceğimiz konusunda da çalışıyoruz.”

Konuşmaların ardından Destek Patent Marka Kurumu İzmir Bölge Müdürü Süleyman Zemin, Kavacıklılara, coğrafi işaretin önemi ve yaratacağı katma değere ilişkin ayrıntılı sunum yaptı. Başkan Selvitopu, Zemin ve Destek Patent Kurumsal Müşteri Yöneticisi Tolga Bilgehan'a katılımcı teşekkür belgesi; Kooperatif Başkanı Nurten Özkan'la Muhtar Mustafa Öztürk'e de coğrafi işaret tescil belgesi verdi. 

Başkan Selvitopu daha sonra vatandaşlarla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sohbet etti; kooperatifin satış yerini gezdi. Burada üretici kadınlar Başkan Selvitopu'na çiçek vererek teşekkür ettiler. 

 
Yıldırım kabusu yaşayan çiftçiye 16 koyun gönderdi
 
YKS mesaisine su ve maske desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan o ilçeye 25 bin kişilik arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa standartlarında arıtma yapan ileri ...
Soyer Levent Marina'da yol haritasını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan Levent Marina tesisleri, ...
Gaziemir’de toplu sözleşme coşkusu
Gaziemir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu ...
 
Konak’ta saklı tarih ortaya çıkıyor
Eşrefpaşa Caddesi üzerinde yer alan tarihi çeşmeler gün yüzüne çıkıyor. ...
Bornova'da yeni hizmet binası harekatı!
Bornova belediyesi, çeşitli yerlerde dağınık olan hizmet binalarını merkeze topluyor.
Buca'nın çeyrek asırlık doğa gönüllüsünün adı ölümsüzleşti
Mahallesindeki parka 25 yıldır gönüllü olarak bakan Sami Güler’in adı ...
 
Soyer’den 'Biz Varız' gönüllüleriyle buluşmada mesaj yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz Varız” dayanışma kampanyasının ...
İzmir'de CHP'li Belediye Başkanı'na soruşturma: İl Başkanı Yücel'den açıklama!
CHP Menemen İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek Menemen ...
Çiğli Belediyesi'nden camilere seccade hizmeti
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşların ibadetlerini daha steril ortamda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri