POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
21 Eylül 2019 Cumartesi - 15:17

Kavacık'ta büyük üzüm şöleni yola çıktı

“Alphonse Lavallee” üzüm türünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali renkli görüntülerle başladı.

Kavacık ta büyük üzüm şöleni yola çıktı

Karabağlar Belediyesi'nin, kırsal kalkınmayı desteklemek ve sadece yörede yetiştirilen “Alphonse Lavallee” üzüm türünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali renkli görüntülerle başladı. Karabağlar'da geçen ay yaşanan orman yangınına vurgu yapmak amacıyla “Yarınlarımız Umutla Yeşeriyor” sloganıyla düzenlenen festivalin ilk gününde, yöresel lezzetler yarışması yapıldı, üretici stantları açıldı; konserler, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Eşi Fügen Selvitopu'yla birlikte tezgâhları tek tek gezen ve vatandaşlara “hayırlı işler” dileyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, festivalin her geçen yıl daha fazla katılıma sahne olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Başkanı Selvitopu, “Nefes almak isteyen herkesi Kavacık'a bekliyoruz” dedi.

YOĞUN İLGİ
Karabağlar Belediyesi'nin haftalar öncesinden davet yaptığı Kavacık Üzüm Festivali'ne, beklendiği gibi ilgi yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren köy sokaklarını dolduran vatandaşlar, üzüm, hayvan ve insan motifleriyle süslenen bembeyaz duvarlar önünde fotoğraf çektirdiler, yörede yetişen doğal ürünlerden satın alma olanağı buldular.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, eşi Fügen Selvitopu'yla birlikte stantları tek tek ziyaret etti ve üreticilere “hayırlı işler” dileklerini iletti. Başkan Selvitopu ve eşi,  üreticilerle, ziyaretçilerle, çocuklarla ayrı ayrı hatıra fotoğrafı da çektirdi. Başkan Selvitopu ayrıca, bez torba üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzüm motif baskısı da yaptı.

Kavacık coğrafyasında yetiştirilen bu üzüm türünün tadının çok özel olduğunu ve bunu dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Festivalimizi 6 yıldır aralıksız düzenliyoruz. Her yıl daha fazla katılım olması bizleri çok mutlu ediyor. Kavacık köylülerimiz de festivali sahiplendiler. Tarımın öneminin bilincindeyiz. Bu anlayışla değerlerimize sahip çıkmaya ve onları geleceğe taşımaya kararlıyız” dedi.

İlk gün etkinliklerini muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri de izledi.

“KAVACIK KAZANSIN!..”
Bando ve halk oyunları gösterileri, Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseri, fotoğraf sergisi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölyelerle renklenen festivalin ilk gününde, “Yöresel Lezzetler Yarışması ve Ödül Töreni” de gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediyesi, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği (İZPAD) ve İzmir Lezzet Dergisi işbirliğiyle düzenlenen yarışma, Kavacık Kadın Kooperatifi önünde yapıldı. Kıyasıya rekabete sahne olan yarışmanın katılımcıları, festivalin yörenin kalkınmasındaki önemini vurgulayarak, “Kavacık kazansın” dediler.

“Gün Balı”, “Gazete Tatlısı” gibi çok sayıda yerel lezzetin değerlendirildiği yarışmada “kabak ucu” yemeğiyle Cahide Çınar birinci, “ekmek içi böreğiyle” Nahide Dündar ikinci ve höşmerim tatlısıyla Nurten Özkan üçüncü oldu. Çınar’a ödülünü Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.

BÜYÜK YANGIN UNUTULMADI
Festivalde, geçen ay Karabağlar sınırlarında başlayan ve binlerce hektarlık alanı küle çeviren büyük orman yangını da unutulmadı. Bu nedenle etkinlik “Yarınlarımız Umutla Yeşerecek” sloganıyla düzenlendi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bundan sonra yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına destek vereceklerini bir kez daha vurguladı.

PAZAR PROGRAMI DA DOLU DOLU
Kavacık Üzüm Festivali pazar günü de konuklarını dolu bir programla ağırlayacak. Stantlar gün boyu açık olacak. Ayrıca saat 13.00'teki halk oyunları gösterisinin ardından saat 13.15'te protokol konuşmaları yapılacak. Daha sonra Kavacık Üzüm Yarışması Ödül Töreni ve TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Ger konseri olacak. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölyeler de gün boyu ziyaret edilebilecek.

 
Güzelbahçe'de temizlik farkındalığı
 
Zorba Balesi Çeşme’yi büyüledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de temizlik farkındalığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu ''İzmir'e toz kondurmuyoruz'' ...
Çiğli sokakları pırıl pırıl oldu
Çiğli Belediyesi, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Maltepe ve Yeni ...
Konaklı Kadınlar'dan şampiyonluk sözü
Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncuları ile teknik ekibi, Konak ...
 
Kadifekaleli kadınlar kooperatif kurdu
Pagos Üretici Pazarı'nda stant açan yedi kadın, Kadifekale'deki kadınların ...
Çiğli'de can dostlar için 'mama servisi'
Başkan Gümrükçü; “Ortak yaşamın bir parçası olan patili dostlarımız ile ...
Flaş Kültürpark kararı: Tüm işletmelere tahliye!
Büyükşehir Belediyesi, kent içinde kalan en büyük yeşil alanlardan biri ...
 
Anlaşma tamam: Kruvaziyerler İzmir'e dönüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası’nın ortak çabalarıyla ...
Karşıyaka'da danslar Alzheimer'a karşı!
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, ...
Bornova'da ders: Kooperatifçilik!
Dünyada köklü bir geçmişe sahip olan kooperatifçilik modeli Bornova'da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri